Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joel Goodsen zůstává sám. Rodiče odjeli a nevrátí se dříve než za týden. Ještě nikdy neměl holku, a tak je jeho první starostí, aby nějakou s pomocí kamarádů sehnal. Jeden z nich zavolá prostitutku. Joel musí otevřít černošce s mužským hlasem a není to jeho první zkušenost se sexem, která ho deprimuje. Potíže totiž teprve začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

bartias 

všechny recenze uživatele

V 80. letech se komedie o teenagerovské honbě za ještě takřka bájným sexem natáčely jinak. Trapné momenty a trapný humor sice nechybí, ale mladý Tom Cruise má v roli, která jej zviditelnila, určitý styl. Rebecca De Mornay je neodolatelná a Riskantnímu podniku nechybí solidní poselství. Když chcete vydělat prachy, něčeho v životě dosáhnout nebo prostě jenom něco pořádného zažít, nesmíte myslet v maloměšťáckých mantinelech. Někdy úplně stačí říct: What a fuck! 7/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kluby mladých podnikateľov, by si možno, zrejme, alebo v skutočnosti mali zobrať príklad z tohoto filmu, ktorý z malého veľkého Toma urobil hviezdu. Za pár dní tisíce prašúl. No a my diváci sa len môžme tešiť z toho, že nie všetky teen komédie 80. rokov boli na úrovni PORKY´S a jeho (pre)nasledovateľov. ()

Reklama

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Film s notnou dávkou nadsázky, který je opravdu spíše teenegerskou komedií než čímkoli jiným, a i v tom vtipu by potřeboval ještě trochu přikořenit. Riskantní podnik dal ale tehdy jednadvacetiletému Tomovi Cruisovi obrovskou šanci a on se k ní postavil čelem, chopil za pačesy a z filmového plátna se již neodlepil. Tímhle snímkem se Tom zapsal u mnohých mladých fanynek a jen o pár let později natočil hity typu Top Gun nebo mojí největší srdcovku Rain mana. Příběh tohoto filmu je úsměvný a tenkrát herecky o nic zkušenější Rebecca De Mornay vypadá celkem k světu. Přesto své role zvládli oba protagonisté hlavních rolí s dostatečným přehledem. Jo, s postitutkou by se doopravdy asi nikdo netahal a bordel doma také nedělal. Ale filmy nejsou vždy kopiemi dramatických životních situací. (60 %) ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Mladý Tom Cruise a sexi Rebecca De Mornay. Risky Business má zaujímavý námet, no dalo sa z neho vyťažiť určite omnoho viac. Škoda že nemá viac vtipných situácií, takto je to až moc uťahané a okrem dvoch hlavých postáv tu nie je nikto kto môže film osviežiť. Cítiť z toho neviazanosť, túžbu po slobode a samostatnosti, ale všetko oblečené v priemernom kabáte. Toma Cruisa tancujúceho na Old Time Rocknroll si ale vždy rád pozriem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rozpočet měl být tak nízký, že herci hráli ve vlastním oblečení a bydlet museli v laciných hotelech. Cruisovi, pro něhož znamenala role průlom v kariéře, to rozhodně nevadilo. Příběh mladíka, který udělá nedopatřením z domu svých rodičů nevěstinec, už tehdy ukázal, jak bere svou práci vážně. A jak dokáže být pro kolegy i „nepříjemný“ a snaží se leccos využít v kariérní prospěch. Stěžoval si, že si s Rebeccou De Mornay před kamerou nesedli a že by měla být nahrazená. Výsledek se nicméně strefil do vkusu mladého publika, snímek utržil skoro 70 milionů dolarů. Jeho symbolem se stala scéna, v níž herec v bílých slipech a ponožkách tančí v obýváku. A idol dospívajících byl na světě. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (23)

  • Snímek se natáčel ve státě Illinois (zejména ve velkoměstě Chicago), ve kterém se také příběhově odehrával, což nebývá vždy tak časté u filmů. (Yardak)
  • Producent snímku si přál, aby Tom Cruise působil více jako teenager a aby proto kvůli roli shodil 5 kilogramů. (Monco)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama