Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarem oceněný scenárista a uznávaný režisér Cameron Crowe (Jerry Maguire) se znovu sešel s producentem/hercem Tomem Cruisem v mimořádně působivém filmu plném romance, podezíravosti, lásky, sexu a snů. Film Vanilkové nebe (ve vedlejší roli s Penelope Cruz), jež je inspirovaný španělským filmem Otevři oči z roku 1997, odkrývá příběh o hledání sebe sama v New Yorku. Vizuálně ohromující film s nezapomenutelnou kamerou a sekvencí z Times Square, na kterou nikdy nezapomenete, měl na starosti oscarový kameraman John Toll (Statečné srdce). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

(Nie klasický komentár, lež len drobná poznámka k filmu, ktorú možno zužitkujem ak sa k nemu ešte niekedy vrátim.) Obsadenie Toma Cruisa do hlavnej mužskej role je geniálny ťah, ktorý filmu pridáva minimálne jednu rovinu čítania. Reflektuje sa tak Cruisov status peknej tváričky hviezdneho Hollywoodu, s ktorým Crowe podvratne narába a „znásilňuje ho“. Zároveň obratne využíva Cruisovho (ne)herectva, bezvýraznosti a topornosti, podobne ako pred ním Stanley Kubrick vo svojej labutej piesni Eyes Wide Shut. Vanilla Sky tak predstavuje nielen významný medzník v kariére viacerých členov štábu a hereckého osadenstva, čerpajúci z originality Amenábarovho pôvodného scenára, ale v druhom pláne i čiastkový komentár k dobovému Hollywoodu a Cruisovej hviezdnej aure. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Neviem, neviem, ale tento film ma nijakovsky neoslovil. Prvých cca 40 minút som sa ukrutne nudil a môžem takisto povedať, že taký priemerný herecký výkon, ako podal Tom Cruise, tak takisto priemerne zahrali i Pénelope Cruz, Cameron Diaz a Kurt Russell .... Naozaj, nemám čo zhodotiť, na týchto štyroch hercoch, čo bolo v ich podaní nadpriemerné. To je ad herecké výkony. Čo sa týka porovnávania Crowehovho výtvoru s výtvormi Davidea Lyncha, tak to je naozaj len chabý pokus o "psychologično" . O desať konských dĺžok sa pán Crowe zdržal pri dobehu do cieľa . Nie, nie, páni a dámy ! Tento film u mňa skončí hlboko na dne mojej videotéky .... Pá pá, Vanilkové nebo, pá pá sny o nesmrteľnosti ----((( ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tři moji neoblíbení herci, jak vzhledově, tak svým podáním (u Cruise snesu jen role u Spielberga), ale přesto to dopadlo relativně dobře. Příběh moc romanticky nepůsobil, ta dramatická složka to celé přebila a vůbec jsem z toho neměl dobrý pocit. Taky není divu, když se skoro celý film díváte na zdeformovaný obličej nebo masku bez grimas. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Cruise je skvělej, Cruz úžasná, námět a vizuální zpracování je taky úchvatné. Bohužel je ten film po žánrové stránce tak rozházený až to není možné a ten konec, za ten by zasloužil scénárista nakopat. Je to velká škoda, protože to mohl být fakt dobrý film. Tim ale nechci říct, že bych se nepobavil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud by Cameron Diaz a Penelope Cruz toužily se mnou sdílet jednu postýlku, tak bych výjimečně nehledal výmluvy na téma unavenosti a patrně bych se nechal ukecat k neřesti. Bohužel však nejsem zdaleka tak krásný jako Tom Cruise po autonehodě a nemám nekonečný seznam svého majetku, takže navrhuji remízu a v posteli se mi dámy mohou střídat až po mé smrti. Zatím tedy zůstávám poměrně vděčným divákem, kterého nejedna scéna z tohoto snímku bavila a který si několikrát musel pomoci drobným přetočením zpět, neboť je od přírody nepozorný. A tento snímek si pozornost rozhodně zaslouží. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (24)

  • V Davidově (Tom Cruise) ložnici je plakát filmu Jules a Jim (1962). Jde o francouzský snímek, ve kterém je scéna, v níž žena a její milenec spadnou v autě z mostu. (don corleone)
  • Scéna s vylidněným Times Square nebyla triková - filmařům se podařilo vyjednat bezprecedentní uzavření částí slavného náměstí. (NIRO)

Reklama

Reklama