Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarem oceněný scenárista a uznávaný režisér Cameron Crowe (Jerry Maguire) se znovu sešel s producentem/hercem Tomem Cruisem v mimořádně působivém filmu plném romance, podezíravosti, lásky, sexu a snů. Film Vanilkové nebe (ve vedlejší roli s Penelope Cruz), jež je inspirovaný španělským filmem Otevři oči z roku 1997, odkrývá příběh o hledání sebe sama v New Yorku. Vizuálně ohromující film s nezapomenutelnou kamerou a sekvencí z Times Square, na kterou nikdy nezapomenete, měl na starosti oscarový kameraman John Toll (Statečné srdce). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (542)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Až na podruhé a s odstupem několika let teprve fantasticky éterický zážitek, který člověka rozebere na kousíčky. Ani ne tak komplikovaný děj, jako především strhující herecké výkony Cruise a Cruz jsou to, co si člověk zapamatuje na dlouhou dobu. Crowe natočil přesně to co se od něj čekalo. Na oko intelektuální a osobitý rozbor duše, který je vevniř jednoduchý jako facka. A funguje to brilantně. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný film s překrásnou hudbou, skvělými herci a geniálním scénářem, který několikrát prostřídá žánr. Na začátku pohodovej snímek, u kterého konec přidá neuvěřitelně na celkovém zážitku. Vanilla Sky je remeke k Španělské verzi filmu ve kterém hraje také Penélope Cruz s názvem Open Your Eyes. Kopie a předělávky filmů nemám moc rád, ale na endingovou scénu na mrakodrapu s nádherným nebem se zapomenout nedá, spolu s doprovodnou písní Vanilla Sky je to paráda. 80% ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Cruise je skvělej, Cruz úžasná, námět a vizuální zpracování je taky úchvatné. Bohužel je ten film po žánrové stránce tak rozházený až to není možné a ten konec, za ten by zasloužil scénárista nakopat. Je to velká škoda, protože to mohl být fakt dobrý film. Tim ale nechci říct, že bych se nepobavil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud by Cameron Diaz a Penelope Cruz toužily se mnou sdílet jednu postýlku, tak bych výjimečně nehledal výmluvy na téma unavenosti a patrně bych se nechal ukecat k neřesti. Bohužel však nejsem zdaleka tak krásný jako Tom Cruise po autonehodě a nemám nekonečný seznam svého majetku, takže navrhuji remízu a v posteli se mi dámy mohou střídat až po mé smrti. Zatím tedy zůstávám poměrně vděčným divákem, kterého nejedna scéna z tohoto snímku bavila a který si několikrát musel pomoci drobným přetočením zpět, neboť je od přírody nepozorný. A tento snímek si pozornost rozhodně zaslouží. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Vanilkové nebe způsobilo, že už mi tak nechutná vanilková zmrzlina a při vzpomínce na Cruisův zmršený ksicht, je mi smutno z toho, že mu to tak slušelo víc než normálně. Ale ne, nebudu zlá… Mám z tohohle filmu rozporuplné pocity. Celou dobu se snaží tvářit záhadně a on by záhadný byl.. Neustále přemýšlíte: „Tak jak to tedy je?“, „Proč se to dělo?“, „Jak to dopadne?“, ale co z toho, když vysvětlující konec nic nevysvětlí, jen Vám zamotá hlavu a způsobí zhnusenej pocit a položí otázku „Co to sakra mělo znamenat?“ Asi mám zase zkrat ve svých obvodech. Prosím technickou podporu! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (33)

  • Alejandro Amenábar, režisér filmu Otvor oči (1997), povedal o verzii svojho filmu v podaní Camerona Crowea: "Keď som sa pred nejakým časom dozvedel, že Cameron Crowe bude písať a režírovať film založený na Otvor oči s Tomom Cruisom v hlavnej úlohe, cítil som sa poctený. Teraz, keď som videl Vanilkové nebo, nemôžem byť viac hrdý. Cameron má môj úplný rešpekt a obdiv. Rešpekt za to, že sa ponoril do najhlbšieho významu diela. Obdiv za to, že sa pokúsil o nové pohľady a čerstvý prístup k réžii, pričom dal filmu svoj vlastný nezameniteľný rukopis. Vanilkové nebo je verné pôvodnému duchu, zároveň však neváha byť neúctivý voči jeho forme, čo z neho robí odvážne a inovatívne dielo. Myslím, že môžem povedať, že pre mňa sú tieto projekty ako dvaja veľmi výnimoční bratia. Majú rovnaké starosti, ale ich osobnosti sú úplne odlišné. Inými slovami, spievajú rovnakú pieseň, ale celkom inými hlasmi: jeden má rád operu, druhý rock and roll." (Arsenal83)

Reklama

Reklama