Reklama

Reklama

Nech svět světem

  • USA Leave the World Behind (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

V apokalyptickém thrilleru si Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke) pronajmou na víkend luxusní dům i se svými dětmi Archiem (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie). Jejich dovolenou však naruší dva cizinci G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha'la Herrold), kteří se zničehonic objeví uprostřed noci a hledají útočiště před kybernetickým útokem. Ten je každou minutou silnější a děsivější a donutí všechny přijmout, co jim hroutící se svět nachystá. Film je natočený podle románu Rumaana Alama nominovaného na Národní knižní cenu. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (514)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tento filmový podžáner milujem a celých 139 minút som si užíval výnimočne stiesnenú atmosféru. Hodnotenie nadol však sťahuje hneď niekoľko faktorov. Viaceré dejové línie (napríklad s Rose) iba zbytočne naťahovali stopáž, niektoré scény (jelene/srnky) nedávali žiaden zmysel a samotný záver bol čistý faker to tváre diváka. Obrovská škoda, pretože dialógové divadlo v dome plné neistoty a informačného chaosu ma držalo vo veľkom napätí, a mrzí ma, že nemôžem dať aspoň štyri hviezdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý koncept držal v neistote a napätí do ubytovania AfroLongIslanďákov. Naraz ten koncept šiel z kopca a v tej komplikovanosti nakoniec príde veľmi jednoduchý záver. USA sú stále v boji s nejakým vonkajším zlým nepriateľom, zavše je to Rusko, niekedy sa pridruží aj Čína, Iran, či deelektrifikovaná Korea, ale stávka na Rusko, to je na istotu. A hoci má film svoje mysteriózne polohy a dokonca existuje nádej, že jelene chcú niečo povedať, nakoniec tie jelene síce povedia viac, než hlavné postavy samotné, ale v súhrne nedostanete viac emócií než pri zbieraní húb. No a z tých pozitív sa dá vypichnúť len to, že v budúcich nebezpečenstvách už nebudú musieť otcovia svojim synom prácne vybíjať zuby, už budú našťastie k dispozícii všelijaké silné mikrovlnky, čo zvládnu tu prácu za vás. Tak díky, technologický vývoj! Zvyšok je len reklama na Priateľov. ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když zfilmujete knihu, která má 54%? Získáte film s 54%. Příšerná a nesympatická Julia Roberts. Hvězda dolů. Zženštělý ukňučený Ethan. Hvězda dolů. Naprostý nesmysl se zvířaty a zuby. Hvězda dolů. Nedořešené záhady a otevřený konec. Hvězda... dolů. Zbylo tomu vůbec něco? Atmosféra. To jediné. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Herecká sestava zvolena opravdu skvěle. Děj je trošku pomalejší a celé více konverzační. Některé scény jsou silné a napětí nechybí, bohužel toho mohlo být více. Divák neví značnou část, co se děje a i díky tomu, se napětí buduje dobře, protože nelze čekat, co přijde. Čekal jsem větší bombu, ale film účel splnil. Možná by stačilo ubrat na stopáži.. 7/10 = 75% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Shyamalan bez Shyamalana. Znepokojivá atmosféra na jedničku, kamera se snaží, k tomu sympatická herecká skvadra a skvělá scéna s lodí na pláži. Ale v druhé polovině se to poněkud unaví, Ruth mě svou pichlavostí otravovala, zástupy zvířat ke konci už taky a závěr mě - aspoň na poprvé - neuspokojil. Každopádně slušný příspěvek do linie apokalyptických netflixáckých filmů (Bird Box, K zemi hleď!, Bílý šum). ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Scény ve filmu, při kterých se objevují jeleni, jsou odkazem na řeckou mytologii, kde je zvíře spojováno se smrtí kvůli řecké bohyni Artemis. (NumeranS)
  • Natáčanie sa začalo v apríli 2022 na Long Islande v dome navrhnutom štúdiom The Up. V Katonah v New Yorku sa potom v máji 2022 natáčalo dodatočne. (Arsenal83)
  • Natáčení filmu probíhalo v USA, a to ve státě New York v lokalitách Long Island a Katonah. (GASTON73)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama