Reklama

Reklama

Nech svět světem

  • USA Leave the World Behind (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

V apokalyptickém thrilleru si Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke) pronajmou na víkend luxusní dům i se svými dětmi Archiem (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie). Jejich dovolenou však naruší dva cizinci G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha'la Herrold), kteří se zničehonic objeví uprostřed noci a hledají útočiště před kybernetickým útokem. Ten je každou minutou silnější a děsivější a donutí všechny přijmout, co jim hroutící se svět nachystá. Film je natočený podle románu Rumaana Alama nominovaného na Národní knižní cenu. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (516)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Lepšie jak posledné štyri shyamalanovky. Dosť ľudí bude asi sklamaných, pretože trikových scén zas toľko nie je a miesto akčnej katastrofy sa jedná hlavne o konverzačný thriller. Super je to postupné stupňovanie napätia, keď väčšinu filmu divák prakticky nič nevie, a nakoniec na nejakom rozuzlení vlastne ani nezáleží. Herecky aj vzťahovo kvalitka, skvelá je kamera a záver cool. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sam Esmail tvůrce chváleného seríalu Mr. Robot natočil pro Netflix apokalyptický psychologický Thriller o kybernetickém útoku se slušným hereckým cástingem a potenciál byl rozhodně vyšší, ale i tak si zaslouží Esmail s Netflixem palec nahooru, jelikož dobrých mystery konspiračních Thrillerů není nikdy dost. Julia Roberts, Ethan Hawke, Mahersala Ali a v menší roli i Kevin Bacon je příjemná sestava, takže ikdyž jde převážně o konverzační drama/Thriller s delší stopáží než je zdrávo, tak film naštěstí výrazně nenudí. ( samozřejmě jak pro koho) Líbila se mi mysteriózní atmosféra, která doprovází celý film, rozdělení do kapitol, řemeslně je film na úrovni, těch pár apokalyptických záběrů je hodně fajn ( rozhodně však mohly být delší a mohlo jich být více),otázek je spousta a odpovědí je málo, to by až tak nevadilo, kdyby film nezazdil divný konec, kde divák čeká na nějaký pořádný zvrat a dostane tohle. Vždy mi příjde, že když si tvůrci neví s filmem rady, jak jej ukončit, bojí se, že nemají dostatečně promyšlený twist, tak to ukončí takhle random, ale tohle na mě neplatí. Nejsem z toho úplně unešený, čekal jsem větší mindfuck zážitek, ale ve srovnání s novým Shyamalanem je to přece jen o třídu lepší a byť mi tu pár věcí vadilo, tak celkově s tím problém nemám a slabší 4 hvězdy si film ode mě odnese. Myšlenka je však rozhodně děsivá. 7/10. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Většinou když ve filmu vypukne katastrofa, tak všichni šokantně zdrhaj a tak. Tady ale pijí víno v luxusní vile, opalují se u bazénu a přemýšlejí, co teď. Je to zručně natočené, napětí se dostavuje, tak nějak samo a vždycky když už by to bylo moc konverzačně divadelní, tak tam lupnou vkusnou destrukci. Uteklo to jako voda a za mě palec nahoru. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak tohle já prostě můžu. Mysteriózní, osazené skvělými herci a dlouhou dobu prakticky nečitelné. Stopáž se může zdát úmorná, ale vůbec by mě nevadilo, kdyby se příběh ještě o něco prodloužil. Dvě scény které vrcholí pádem letadla a Kevin Bacon na verandě byly úplně luxusní. Julia Roberts má roky největší slávy za sebou, ale když bude přicházet v podobným dramatech, zlobit se na ni nebudu. Kevin Bacon potěší v čemkoliv. A když začne vyprávět Mahershala Ali, tak tomu chlapovi visím na rtech. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh filmu, u kterého chápu, že bude u mnohých oscilovat od odpadu k pěti hvězdám. Vlastně se v něm neděje nic, ale zároveň všechno. Apokalypsa v přímém přenosu, během které se nic nedozvíme, ale zároveň těžíme z nitěrně tísnivé atmosféry, která nemá obdoby. Jediné mínus tohoto filmu vnímám v tom, že v něm není více zapamatování hodných scén. To málo, co tam je, je ale totálně boží. Takhle nicméně i tak oceňuji především to, že z atmosféry, u které nikdo nic neví, tvůrci dokázali udělat film plný dokonalého napětí. A když už se schylovalo ke konci, a stopáž překročila dvě hodiny, které bych ani nepoznal, pomalu jsem se bál, že Amíci to tu tradičně poserou nějakým kdoví jakým vysvětlováním. Zde ale k mému hlubokému překvapení ne. Tady přijde pointa taková, že je vlastně dokonalá. Pro daný žánr vlastně i nezbytná. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Film mal svetovú premiéru na AFI Feste 25. októbra 2023 v Los Angeles, herci sa jej však nezúčastnili kvôli štrajku SAG-AFTRA. (Arsenal83)
  • Priezvisko suseda GH je Huxley, čo je pocta Aldousovi Huxleymu, ktorý napísal "Brave New World" a ďalšie romány, ktoré stvárnili obrazy dystopickej budúcnosti, kde sa technológia stala vecou, ​​ktorá kazí ľudstvo a používa sa ako spôsob ubližovania ľuďom. (Arsenal83)
  • Natáčení filmu probíhalo v USA, a to ve státě New York v lokalitách Long Island a Katonah. (GASTON73)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama