Reklama

Reklama

Nech svět světem

  • USA Leave the World Behind (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V apokalyptickém thrilleru si Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke) pronajmou na víkend luxusní dům i se svými dětmi Archiem (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie). Jejich dovolenou však naruší dva cizinci G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha'la Herrold), kteří se zničehonic objeví uprostřed noci a hledají útočiště před kybernetickým útokem. Ten je každou minutou silnější a děsivější a donutí všechny přijmout, co jim hroutící se svět nachystá. Film je natočený podle románu Rumaana Alama nominovaného na Národní knižní cenu. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (514)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tísnivá a znepokojivá atmosféra, od samého začátku, se skvělou kamerou a výborným, hudebním doprovodem. Jen kdyby to nebylo občas tak zbytečně ukecaný a mohlo se klidně přitvrdit nějakým tím útokem navíc. Každopádně, dobrá podívaná. Co by asi dělali v dnešní době influenceři a modelky z Instagramu, kdyby došlo pouze k vypnutí internetu =) Btw, Julia je stále kost. (top scény - pád letadla, zuby !). Slabší čtyrka. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Z netflixovské party Don’t Look Up a White Noise. A přesně tak dobře mířící na cíl, ale míjící ho, jak byste čekali. Poznávací dialogy s pár existenciálními myšlenkami, které ale nejsou nijak objevné. Dramatičnost filmu boostující scény narůstajícího napětí, které nám pokaždé pouze naznačí, co se “tam venku” může dít. A digitální jeleny pro dotek mystiky, ale bez smysluplného zakomponování do dějové struktury. Elegantní, o vynalézavost se snažící kamera vtahuje, ale na odvážnou kreativitu Jordana Peela nedosáhne. A konverzační rovina se pouze snaží o sociologii na evropské čí asijské scenáristické úrovni. Přesto ale film baví a dobře se na něj kouká. A taky chápu, pokud je pro někoho zajímavým alternativním příspěvkem do katastrofického žánru. Přesně takhle nějak by totiž k tomu mohlo dojít. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Shyamalan bez Shyamalana. Znepokojivá atmosféra na jedničku, kamera se snaží, k tomu sympatická herecká skvadra a skvělá scéna s lodí na pláži. Ale v druhé polovině se to poněkud unaví, Ruth mě svou pichlavostí otravovala, zástupy zvířat ke konci už taky a závěr mě - aspoň na poprvé - neuspokojil. Každopádně slušný příspěvek do linie apokalyptických netflixáckých filmů (Bird Box, K zemi hleď!, Bílý šum). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Myslím, že film by si zaslúžil o čosi lepšie hodnotenie, no hovorím za seba, že mne to sadlo takmer dokonale. Stačila možno jedna väčšia akčnejšia scéna, ktorá by film trošku adrenalínovo dvihla a určite uspokojila mnoho tých, ktorí filmu dali priemerné 3 hviezdy. Atmosféru som žral, film sa pomaly dostáva pod kožu aj obyčajnými dialógmi, určite jeden z naj bol rozhovor v kuchyni za stolom o jednom vysoko postavenom chlápkovi... Či je film dostatočne apokalyptický nech posúdim každý sám, ale kvalita, atmosféra a skvelé herecké výkony tam sú, preto 4 hviezdy. 80%. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když zfilmujete knihu, která má 54%? Získáte film s 54%. Příšerná a nesympatická Julia Roberts. Hvězda dolů. Zženštělý ukňučený Ethan. Hvězda dolů. Naprostý nesmysl se zvířaty a zuby. Hvězda dolů. Nedořešené záhady a otevřený konec. Hvězda... dolů. Zbylo tomu vůbec něco? Atmosféra. To jediné. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Natáčanie sa začalo v apríli 2022 na Long Islande v dome navrhnutom štúdiom The Up. V Katonah v New Yorku sa potom v máji 2022 natáčalo dodatočne. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama