Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva neohrožení kriminalisté Jack Colt a Wes Luger jsou na stopě rafinovaných překupníků drog. Šéf bandy, generál s temnou minulostí, neváhá zneužít ke svým nekalým záměrům i dívčí skautskou organizaci. Případ nebude tak jednoduché vyřešit. Detektivové, zločinci a svědkové se neustále dostávají do situací, které se na první pohled podobají proslulým scénám ze slavných filmů - od MLČENÍ JEHŇÁTEK přes ZÁKLADNÍ INSTINKT až po WAYNEŮV SVĚT. Ale stejně jako v životě i ve filmové komedii je najednou všechno úplně jinak... Podaří se statečným hrdinům a jejich krásné společnici překonat všechny léčky a nástrahy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Jordan 

všechny recenze uživatele

tak o tejto paródii som až do jej náhodného zhliadnutia nevedel, a prekvapilo ma to - jednak to, že som o takej skvelej paródii nevedel, jednak, že nie je až takou "slávnou" paródiou aj napriek množstvu cameí známych hviezd. pri hodnotení treba brať do úvahy špecifiká tohto zvláštneho žánru a ak človek tieto špecifiká a znaky ovláda a pozná, akceptuje a oddá sa len čistej zábave, musí uznať, že Nabitá zbraň je naozaj VYNIKAJÚCA PARÓDIA - asi najlepšia akú smo videl. Bavil som sa ako malý, normálne som našiel svoje kultové dielo tohto inak podivného žánru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Občas vám utkvie v pamäti viac film z vašej mladosti, ako ten, ktorý ste videli včera. Mal som to šťastie vidieť Nabitú zbraň v štrnástich, keď som presne zapadal do cieľovej skupiny producentov filmu, pretože väčšina fórov mi vtedy pripadala geniálna a keď si tak na ne spomínam dnes, až také komediálne terno to nebolo. Ale práve o tom hovorím. Nechcem si tieto spomienky ničiť jej reprízou, dopadlo by to podobne neslávne, ako s Mužmi v práci, alebo s Why me?. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ta úvodní scena v tý sámošce mě slušně rajcla a praktickou celou jsem jí prochechtal, al enevím jestli to bylo mnou že jsem začal bejt roztěkanej a nebo filme, že vařil z vody, ale postupně už to žádná hitparáda smíchu nebyla, jako jasně byly tam momenty, kdy člověk udělá smíchy výser, jenže akční filmy si doslova říkají o daleko větší nálož vtípků. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie plná vtípků a absurdních dialogů, která mi přijde lepší než Žhavé výstřely, ale třeba na Bláznivou střelu to nemá. Fakt jsem u toho vyprskával smíchy. Miluju tenhle doslovnej styl humoru, kdy se ve filmu dějou totální nesmysly a hrdinové to všechno s kamennejma ksichtama berou vážně. Třeba když William Shatner loví držkou pirani z akvárka. Nebo nízkorozpočtová transplantace orgánů Emilia Esteveze :D ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Podľa toho, čo produkuje v Hollywood v posledných rokoch (Epic Movie, Disaster Movie), dnes už môžem posúdiť, že zlaté časy bláznivých paródií sú za nami (česť výnimkám ako Tropic Thunder). Aspoň pre mňa vyvrcholili v deväťdesiatych rokoch aj v podobe takých kúskov ako Nabitá zbraň (+ Horúce strely, najlepšie Nielsenovky, Chasovky atď.). V každej scénke sakrastické odkazy na akčné kultovky, hlášky ako z veľkej knihy, hrdinovia, na ktorých smrteľne vážny výraz sa stačí pozrieť a hneď sa smejem - tomu vravím plnokrvná paródia. V tomto konkrétnom prípade si pridajte čerešničky ako "Scottie, oprav ten kávovar" alebo John MacLane so zničeným karavanom (či Emiliovu guľatú prdelku;-)... ale načo sa snažím vymenúvať, je to zbytočné - perly hodné svojho žánru sa v Nabitej zbrani sypú z obrazovky každú druhú minútu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Během výměny pořekadel mezi generálem Mortarsem a McCrackenem je řečeno "Life is very short and there is no time for fussin' and fightin', my friend!" ("Život je krátký a není čas
    na křik a boj, příteli můj".). Jedná se o text k písni Beatles We Can Work It Out. (HellFire)
  • Bruce Willis není uveden v titulcích na začátku ani konci filmu. (korbitch22)
  • V úvodní scéně v obchodě lze na jednom z časopisů přečíst inzerát, kde hledají dinosaury pro jistou práci. (HellFire)

Reklama

Reklama