Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva neohrožení kriminalisté Jack Colt a Wes Luger jsou na stopě rafinovaných překupníků drog. Šéf bandy, generál s temnou minulostí, neváhá zneužít ke svým nekalým záměrům i dívčí skautskou organizaci. Případ nebude tak jednoduché vyřešit. Detektivové, zločinci a svědkové se neustále dostávají do situací, které se na první pohled podobají proslulým scénám ze slavných filmů - od MLČENÍ JEHŇÁTEK přes ZÁKLADNÍ INSTINKT až po WAYNEŮV SVĚT. Ale stejně jako v životě i ve filmové komedii je najednou všechno úplně jinak... Podaří se statečným hrdinům a jejich krásné společnici překonat všechny léčky a nástrahy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na parodiích je hrozně fajn to, že si je užijete i po letech po několikerém zkouknutí. Protože mezi jednotlivými zhlédnutími stihnete dokoukat dosud neviděné filmy, z nichž si film dělá srandu (včera po více než dvaceti letech vtípek z Wayneova světa, který jsem viděl teprve nedávno). Navíc mám hrozně rád ty zdánlivě nelogické dialogy různých postav, kdy každý mluví o něčem jiném. A pak, samozřejmě, Jon Lovitz, to je hrozný machr. Tohle je hrozná prdel, i když ke konci trošku slabší, ale pořád prdel. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Místy opravdu zdařilá parodie, u které jsem se zasmál a patřičně pobavil, takže se můj dojem pohyboval kolem 4*, avšak mnohé, vyloženě trapné vtípky zase hodnocení snižují, tudíž zůstanu na 3*. Nabitou zbraň 1 ovšem považuji za povedenou podívanou, v níž zaujme mimo jiné Emilio Estevez, Samuel L. Jackson a v menších rolích Charlie Sheen, Denise Richards či Bruce Willis. ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Marně pátrám, jak to, že jsem tohle nikdy neviděla! Zas taková bomba, jako ta na hajzlíku, to nebyla, ale už kvůli několika záchvatům totální průtrže v řehot, za kterej by se nemusel stydět ani věrný oř sira Shreka Oslík, musím tu čtvrtou kulku přidat. Nabitá Beretta pseudoRiggse nepředčí žádnou Střelu bláznivou ani pořádnej Žhavej výstřel, takže zbraň hromadného ničení to není, ale zbraň hromadného řičení místy určitě. "Co máte, seržante?" "Já vám nevim...svědí to a pálí..." Aneb - jó, ke každýmu poldovi patří pes a když není k mání, spousta z nich se spokojí s vlkem... "Víš, že když budeš dlouho sedět na studenym šutru, že z toho dostaneš hemeroidy?" "Ale, mám ischias (housera)..." "Když si zkusim zakousnout blechu na koulích..." Koukám, že policie je těch zvířat plná... ()

spitr 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie, která si utahuje hlavně ze Smrtonosné zbraně, Mlčení jehňátek, Smrtonosné pasti či Základního instinktu, se může směle srovnávat s takovými klasikami, jako jsou Žhavé výstřely nebo Bláznivé střely. Estevez (který ztratil svého psa a nyní je psychicky labilní) a Jackson (který ztratil partnerku) jsou skvělá komediální dvojka a výborně se doplňují. Gagy jsou možná občas trochu stupidní, ale ve většině případu se budete opravdu smát. Navíc je zde plno známých herců ve vedlejších rolích. Emilo Estavez, Samuel J. Jackson, Jon Lovitz, Tim Curry a William Shatner, ti všichni ukázali své komediální nadání, stejně jako supermodelka Kathy Ireland. Takže zábava 80 minut, a to zejména pokud jste obeznámeni se všemi filmy, ze kterých si dělá Nabitá zbraň 1 legraci, škoda jen, že nenatočili pokračocání. Navíc můžete vidět Sam L. Jacksona, než se stal vážným hercem. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že Hollywood ztrácí smysl pro humor a parodie už vlastně nevznikají. Poslední, kterou si pamatuju, je snad ne úplně dobrý Grimsby a velmi slušný Diktátor. Přitom v devadesátkách se stal terčem nějaké té poťouchlosti, snad každý divácky atraktivní titul . Nebo došlo aspoň na veselejší verzi ikonických scén. Pro parodii je klíčová znalost originálu, takže když se nějaký film objevil v parodii, byl to důkaz, že je známý a oblíbený a že si z něj mohou tvůrci vystřelit, aniž by to působilo jako výsměch. V Nabité zbrani posloužil jako základ Smrtonosná zbraň, do které byla přimíchána spousta šťouchanců do filmů jako Základní Instinkt, Mlčení Jehňátek a další. A nechyběla hvězdná camea, jako B. Willis, Ch. Sheen, nebo část posádky Star Treku. Vtípků byla hromada a poměr těch zdařilých byl vysoký. Za mě je Nabitá zbraň 1 slušný konkurent prvním Žhavým výstřelům, i některé ze slabších Bláznivých střel. Sympatická je i stopáž, tvůrci si byli vědomi faktu, že v nejlepším se má přestat. Je to jen filmová blbinka, která si na nic nehraje. Na rozdíl od strašných pokračování Policejní akademie, se tentokrát nemá Quintano zač stydět. Vlastně je to jeho jediný slušný film... . ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Produkce počítala s natočením druhého dílu a vznikl i plakát, na němž bylo napsáno "No tak, věděli jste, že k tomu dojde". Po neúspěchu v kinech byly ale práce na druhém dílu pozastaveny. (HellFire)
  • V úvodní scéně v obchodě lze na jednom z časopisů přečíst inzerát, kde hledají dinosaury pro jistou práci. (HellFire)
  • Během výměny pořekadel mezi generálem Mortarsem a McCrackenem je řečeno "Life is very short and there is no time for fussin' and fightin', my friend!" ("Život je krátký a není čas
    na křik a boj, příteli můj".). Jedná se o text k písni Beatles We Can Work It Out. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno