Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Priemerná predvídatelná romanca s vopred jasným koncom (mám na mysli ten zápas), zaujímavá ale netradičným prostredím na tento žáner. Tenis mám rád, hrávam ho a dobre poznám pravidlá, čo je v mojom prípade pridaná hodnota. Z tohto hladiska je zaujímavé sledovať, ako tvorcovia s pravidlami tenisu volne narábajú, po treťom kole bolo hneď štvrtfinále, aj keď malo byť ešte štvrté kolo. Výmeny sú maximálne nereálne a na trávu príliš dlhé. Malo by to byť mínus, ale sledovať tieto chybičky ma bavilo, takže za 4. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Milý film. Příběh/hlavní myšlenka snímku sice není moc originální (comeback zašlé hvězdy), ale zase se odehrává v pro mě osobně neokoukaném a atraktivním prostředí, nabízí uvěřitelné jiskření mezi mojí oblíbenkyní Kirsten a sympaťákem Paulem a zaujme kamerou (a ikdyž ho tam byla jen trocha, tak i humor). Dávám 4*, dobrá oddychovka třeba na večer :-). ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o sportu, mám rád i tenis, ale jen málokdy se tvůrcům podaří zachytit autenticitu sportovního prostředí. V případě Wimbledonu snad ani tvůrcům o zachycení reality ani tak nešlo, protože i laik pozná, že tady se opravdu hodně věcí nepovedlo. První problém nastává už v samotném obsazení. Zatímco Paul Bettany, ač to není zrovna žádný extra fešák, může, s přivřením obou očí, být dobrým tenistou, ale rozhodně nemůže porazit Hewitta ani Federera, jak nám tvůrci bezostyšně tvrdí, kdežto Kirsten Dunst, která snad v životě nedržela tenisovou raketu v ruce, tady vystupuje jako mladá tenisová hvězda. K smíchu! Vše je tu absolutně předvídatelné, naivní a nesmyslné. Podle mě je Wimbledon jedním z nejhorších filmů o sportu. 10% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Adam Brooks, Jennifer Flackett, Mark Levin | Hudba: Edward Shearmur | Produkcia: Tim Bevan, Eric Fellner, Liza Chasin, Mary Richards | Rozpočet: 31 miliónov $ | Tržba: 41,512,007 $ | Pekný počin, na ktorý sa dobre pozerá, a tiež dobre počúva vďaka inovatívnym, miestamy až prasáckym slovným spojeniam. Mimo toho však chýba to extra plus, ktoré činí dielo jedinečným a menej predvídateľným. Tu sa tomu ťažko ubrániť, nakoľko ide o športový subžáner. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Inu co, docela dobré, jenže přestože bych měl spíš koukat na Kirsten Dunst, film povyšuje hlavně Paul Bettany, kterého jsem si oblíbil jako Maturina v Master and Commander. Tenisové zápasy, i když zoufale předvídatelné, byly pěkně udělané. Angličani si aspoň na plátně splnili sen a vyhráli Wimbledon. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Podle scénáře měla Lizzie (Kirsten Dunst) vystoupit Peterem (Paul Bettany) ze sprchy nahá, což herečka učinila. Nakonec ale přesvědčila režiséra, aby tuto scénu nepoužil. (Jirka_Šč)
  • Film se natáčel během skutečného Wimbledonu v roce 2003, pričemž herci se pohybovali na kurtech před začátky zápasů a po jejich skončení, jako by se jich skutečně účastnili. Rozhodčí a diváci byli často opravdoví. Bylo to poprvé v historii turnaje, kdy někdo získal takové povolení. (imro)
  • Kirsten Dunst (Lizzie Bradbury) se před natáčením podrobila náročnému fyzickému tréninku, aby vypadala sportovně. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama