Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nezapomenutelnou, originální a hudebně našlapanou podivnost. Bylo to poprvé a naposledy, protože při tomto jasném vítězství vypiplané formy nad nulovým obsahem jsem si během mnohých nudných pasáží začal uvědomovat, že mé nezpochybnitelné úchylky putují zcela jiným směrem, než je orgastické uctívání zmalovaného transvestity. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Strašná úchylárna, ale je až tak moc úchylný až je to zábavný. hudba co je ve filmu neni zrovna moje nejoblíbenější, ale dobře se to do filmu hodilo a některý písničky byly i celkem dobrý. bohužel je to dost starý takže jsem tam moc zparodovaných scén z béčkových hororů, který znám neviděl, ale něco jsem přece jenom zaznamenal. A Tim Curry je fakt drsnej, ale stejně byl nejdrsnější závěr, kdy to tam rozjel vozíčkář ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Vskutku ani neviem, ako rýchlo mi ubehli tieto filmové minúty, ktorých bolo 100, počas ktorých som sa pozeral, až by som povedal na absurdný, bizarný, atypický, kontroverzný + s podtextom homosexuality, bisexuality, fetišistického transvestizmusu, pôsobiaci muzikál s chytlavými pesničkami, v ktorom dominuje TIM CURRY, a to vo svojej jednoznačne životnej role - Dr. Franka-N-Furtera, kde si u neho nemôžete byť nikdy istý, čo si zase prichystal pre hostí, bohužiaľ, to nevie taktiež Janet Weiss, s tvárou Susan Sarandon, ktorá bude väčšinou sporo odetá. So svojim snúbencom Bradom Majorsom zavítajú nechtiac do jeho opulentného sídla, v ktorom sa zišli absolútne zvláštni ľudia, ktorí nezaspali na vavrínoch, a prichystali si pre nich viacero prekvapení... _ Pozrel som si síce vec, ktorú ešte stále premietajú v rôznych kinách sveta, napríklad v USA, čiže po správnosti je považovaná za oficiálny KULT, splnil som si teda svoju filmovú povinnosť, zhliadol som tak svoj doterajší filmový rest, ale nemôžem následne s čistým svedomím povedať, že by mi to niečo dalo E-X-T-R-A navyše, ako iba tento šialený MIX, ktorý ma často znechucoval, len zase nemám právo tvrdiť, že by som v kuse sledoval hodinky, tie som si všimol až, keď už začali pekne klopať na dvere, a tak sa dá tým pádom povedať, že je na tomto čosi fascinujúce a isto zaujímavé...?! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie každá klasická kultovka môže zaujať každého. Nie každý, kto uzná kvality takejto kultovky, ju dokáže aj pozitívne ohodnotiť. Picture show je film, ktorý išiel úplne mimo mňa, je určený pre diametrálne odlišné publikum a ja ho nechcem zatracovať, ani spochybňovať jeho popkultúrny dosah. Taktiež nebudem fanúšikom Meata Loafa tvrdiť, že jeho hudba je strašný gýč, keď oni ho milujú a majú svoju subjektívnu pravdu. Takže hor sa na ďalší filmový kult, ktorý som ešte nevidel a uvidíme, možno zaujme viac. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bizarní možná, originální rozhodně. Bohužel taky poněkud režijně neukočírovaná záležitost, která po strhujícím nástupu začne omílat stereotypní muzikálový systém bez další inovace a jakékoliv invence. Sharman boduje slibnými náznaky, ale razantnější přitlačení na pilu mu uniká mezi prsty. Je to docela škoda, protože takhle celá tato šílenost stojí na nohou jenom díky božskému Timu Currym, jehož tranďácká kreace nemá na filmovém plátně obdoby. V součtu stejně zábavný jako (bohužel nedoceněný) De Palmův Phantom of the Paradise. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Timu Currymu se po natáčení filmu lidé přehrabávali v popelnicích a dvojice satanistů mu vyhrožovala smrtí. (Zdroj: idnes.cz) (ČSFD)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno