Reklama

Reklama

Rocky Horror Picture Show

  • Polsko Rocky Horror Picture Show (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladí snoubenci Brad a Janet uvíznou za bouřlivé noci před závorou označující konec cesty. Vzpomenou si, že cestou viděli starobylý hrad a rozhodnou se tam hledat pomoc. Když dorazí, uvítá je muž s bledou tváří, prořídlou kšticí a temně rudými kruhy pod očima a požádá je, aby vešli. Tak se mladá dvojice ocitne na dekadentním večírku pána domu – Dr. Franka-N-Furtera, transvestity z transsexuální Transylvánie a zjevně nepříliš příčetného vědce. Ten jim představí svůj nejnovější výtvor, urostlého blondýna Rockyho, kterého si stvořil pro své potěšení. Začíná noc plná vášní, kdy si nikdo nemůže být ničím jistý, zejména pak svým pohlavím a sexuální orientací. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (418)

akisha 

všechny recenze uživatele

Tim Curry předvedl, co znamená totální vystižení slova "pošuk." Jeho vizáž a taneční čísla (hlavně to úplně první) patří k nejujetějším filmovým zážitkům mojí osoby. Film mě bavil navzdory tomu (nebo možná díky), že to byla taková magořina a musím přiznat, že sci-fi vstup ke konci mě rozsekal. ("To je laser!"). A to ani nemám ráda Susan Sarandon. No prostě tohle nemá obdoby, filmová raritka... ()

Legas 

všechny recenze uživatele

V roce 1975 to možná mělo větší grády. Kult RHPS mě ovšem i dnes trochu míjí. Respektive hudba se mi líbí velmi a muzikálové výstupy jsou povedené, různé odkazy, jako třeba na RKO a na béčkové sci-fi a horory vůbec, jsou relativně dobře podány, ale... Je to prostě taková muzikálová šílenost bez děje - TAŠKAŘICE. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nevýslovně ujeté, úchylné, nevídané. A já se při tom tak bavil! Rocky Horror Picture Show je muzikálový snímek, kolem nějž se právem utvořil kult. Tim Curry je prostě rozený sladký transvestita z transsexuální Transylvánie a asi si ho tak už všichni budeme pamatovat - zkrátka životní role. Podivně temné finále je něco, na co člověk kouká s otevřenou pusou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…A JENOM PÁR HODIN PO OFICIÁLNÍM ZASNOUBENÍ BRAD A JANET SVORNĚ OCHUTNALI ZAKÁZANÉ OVOCE. COŽ BYLO SAMO DŮKAZEM, ŽE JEJICH HOSTITEL BYL NEVALNÉ MORÁLKY....“ /// Já to prostě (někdy) musel vidět! Zajímalo mě, proč to byl (furt je?) takovej šlágr! Jsem celkem překvapenej, že ta proplánovaná hravost (chcete li přehrávání) celkem baví (a taky, jak to Susan Sarandon sekne!). A pak ta hudba… no… prostě muzikál, takže tady máme i nějakej rokec. A chápu, že ta ujetost, všechny ty různý vodkazy na béčkový horory a scifíčka…, to muselo bejt v tý době originální. V tý době… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Muzikál ,,Rocky Horror Show“, kterej měl premiéru v roce 1973 jsem neviděl. 2.) Chcu se naučit tančit Time Warp. 3.) Páč natočit sci-fi a horor uměl jedině s Ed Wood! 4.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Byť se mé hodnocení neřadí mezi ty vysoké, Rocky Horror považuji za dobrý film - muzikálům neholduji, nikdy mě nebavily, tady jsem se chtěl jen trochu vzdělat a vzhledem k tomu jsem neodcházel od obrazovky zklamán! Však co jiného může být lepším důkazem zábavnosti a líbivosti filmu, než to, že dokáže obstát i u opaku cílového publika? Rocky Horror Picture Show je na můj vkus příliš bezdějový, působí jako snad až moc velká spousta hudebních čísel poslepovaná dohromady, ale přesto jsem se nenudil. Vtipné a zároveň nepříliš degradující vyobrazení transsexuality, celkově otevřená sexualita a originální zpracování muzikálu, to vše drží divácký požitek nad hladinou. A co teprve výtečné kreace Tima Curryho? Zkrátka fajn bizarnost... 6/10 ()

Galerie (163)

Zajímavosti (79)

  • Richard O'Brien, který ztvárnil Riff Raffa, je zároveň tvůrcem celého muzikálu. (Turtle)
  • Marlon Brando po zhlédnutí filmu řekl, že "s tím Currym" už nechce stát na jevišti. (Zdroj: idnes.cz) (ČSFD)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama