Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elitní zabiják upírů Reeve (Ekin Cheng) bojuje proti brutálnímu světu vampírů, kterému vládne jeho úhlavní nepřítel, Vévoda. Ten se snaží dopadnout prince upířího národa, aby pomocí jeho krve uvrhnul Zemi do nové doby temna. Reeve s pomocí Jackie Chana musí Vévodu zastavit, než bude příliš pozdě. (Magic Box)

Recenze (76)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá akčná komédia z Hong Kongskej produkcie. Má celkom zaujímavý príbeh o lovcoch upírov, pričom sestra hlavného z nich sa zamiluje do dobrého upírskeho princa, ale toho hľadá aj mocný upír, pretože princ má časť kľúča potrebného na otvorenie vzácnej knihy. So spracovaním som nadmieru spokojný, celý čas si film drží dobré tempo a má takú príjemnú veselú atmosféru. Zaujímavé je, že čím sa tu jedná o menej dôležitú scénu, tak tým je lepšia. Všetky scény s mocným zlým upírom sú slabé, táto postava je jednoznačne hlavnou slabinou filmu. A aj ostatné scény s upírmi sú v rámci tohto filmu skôr slabšie. Ale celý zvyšok filmu bez zlých upírov sa mi zase veľmi páči, celé je to také milé, zábavné a aj romantika je tu zaujímavá. Akcie je tu pomerne dosť a aj sa mi celkom páči. Kvalita akčných scén je kolísavá, nájdu sa tu výborné, priemerné, ale aj slabé, čo sú všetky súboje s hlavným zlým upírom. Akcia tu samozrejme často využíva efekty, ale nechýba dobrá choreografia a väčšinou je aj dobre natočená. Najviac sa mi páči výborný súboj medzi lovcom upírom a upírom v meste, súboj dvoch žien o medvedíka alebo akcia Jackieho Chana. Na pohľad vyzerá film dobre, s réžiou som spokojný, ale efekty sú rozporuplné, niektoré sú výborné a iné zase slabé. Aj humor tu pôsobí dobre, nájde sa tu viacero vtipných nápadov a dialógov. Herecké obsadenie je výborné, či už dvojica Charlene Choi a Gillian Chung, Anthony Wong, Daniel Wu a poteší aj menšia úloha Jackieho Chana. A chválim aj hudbu, ktorá je veľmi príjemná a niektoré jej časti mi pripomenuli hudbu z Titanicu a práve tie sú najkrajšie. Tento film je pre mňa veľkým prekvapením, dlho som sa mu vyhýbal, lebo som nič nečakal, ale som veľmi spokojný. Objektívna kvalita filmu- 62%, film sa páči mne na 77%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rýdzo slovanský mýtus o nemŕtvych monštrách - upíroch, sajúcich krv živých ľudí, sa už dnes celkom prirodzene globalizoval. Mal som možnosť vidieť vampírov z horúceho Mexika (Od súmraku do úsvitu), chladnej Aljašky (30 dní dlhá noc), či totálne nezmysly z komerčnej Ameriky (Blade, Queen of The Damned). Teraz som sa s nimi stretol v Ázii. Aké to bolo? Nuž, bieda. Nie je to film určený horrorovému publiku, skôr si prídu na svoje obdivovatelia komediálne akčných kung-fu snímkov. Hodne napovie účasť J.Chana v tomto projekte. Mňa najviac zaujala scéna z 23. minúty, kedy sa v pozadí záberu objaví obraz s českým nápisom "Byli jsem a budem". V Hong Kongskom filme je to pre našinca dosť kuriózny detail. "Krotiteľom upírov" dávam dve hviezdičky len preto, lebo mám slabosť pre malé, šikovné aziatky. ** ()

Reklama

Spock 

všechny recenze uživatele

Pokud budu tento film brát jinak než jako poloviční parodii, tak bych ho musel zřejmě odsoudit po pár minutách, ale díky některým povedeným vtípkům, se na to dá i dívat. Choreografie soubojů, pokud můžu použít tak velkorysé označení, není také nejhorší. Každopádně před puštěním rezignujte na „smysluplný“ děj. Váš intelekt může v klidu odpočívat. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Úplně zbožňuji, když někdo hledá logiku a jakási předepsaná pravidla a jiné důležité náležitosti u filmu o upírech - pardon, opravuji se - na roztomilé, slaďounké romantické komedii o upírech. Vtipné, zábavné a oči potěšující podívané s neskutečnou ohebností, umem, krásou a komediálním talentem všech hlavních představitelů - tak dobře, přiznávám - představitelek … ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Je třeba zabít sedm upířích princů a získat klíče, které v sobě ukrývají. Ty pak odemknou mocnou magickou knihu. Poněkud nevyvážený snímek s pěkným úvodem. Bitka ve stanici metra je atmosférická, záběry na zkrvavené obličeje uvnitř vagonu dodávají na syrovosti. Komediální vložky bohužel snímek posouvají do tuctové produkce Hong Kongu, i když boj o plyšového medvěda má šmrnc. Jistě, když zde hostuje Jackie Chan, žádné velké krveprolití nelze očekávat. Upíří zuby se elegantně vysouvají, a když jich je plná huba, připomenou Démony (1985, r. L. Bava). Dvě dvojice milenců směřují ke šťastnému konci, který jim však překazí upír Deko Dekotes (Mickey Hardt). Jedna z klíčových postav kupodivu umírá. Škoda, že se tvůrci více neodvázali. Minusem jsou také mizerné digitální efekty. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Change, Change, Change“ nazpívali Jackie Chan & Twins. (Rominator)
  • Film získal dvě ceny Golden Horse, a to za nejlepší choreografii (Donnie Yen) a nejlepší vizuální efekty (Eddy Wong). (Terva)

Reklama

Reklama