Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Roztahování Kingových povídek či krácení románů většinou končí dost uboze, takže adaptace novel dopadají nejlépe. V tomhle případě ale nejde o další Vykoupení nebo Nadaného žáka, jen o slušný nadprůměr. David Koepp je stále lepší scénárista než režisér (i když ten konec opravdu zmršil – viz. KevSpa). John Turturro je přesvědčivý padouch, ale jinak je to sólová jízda Johnnyho Deppa, který opět dokazuje, že momentálně je na vrcholu a vyplatí se ho sledovat. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Bol by to hrozne priemerný thriller, keby v tom nehral Johnny Depp a keby to nemalo taký zaujímavý záver. Aj keď v momente odhalenia pointy budete na rozpakoch, nasledujúce minúty su veľmi príjemne mrazivé (čo sa nedá povedať napr. o minútach po odhalení pointy OSADY), čo určite stačí na tú štvrtú hviezdičku. Slová Morta Raineyho to presne vystihujú: "The only thing that matters is the ending. It's the most important part of the story. And this one, is very good. This one is perfect." ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Deprimovaný spisovatel a odlehlý romantický srub u jezera, na jehož dveře jednoho dne zaklepe podivínský, naštvaný a zřejmě nebezpečný cizinec. Slibný setting a dobří herci, ale ději chybí větší spád a atmosféra a ve výsledku je to jen utahaný thriller, jehož pointa už v době premiéry jen stěží někoho nadzvedla ze židle. I když sledovat při druhém zhlédnutí ty rozeseté náznaky, co k ní vedou, je tady asi největší zábava. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela dobrej film, kterej zachranuje hlavne herecke obsazeni. Johnny Depp je jako vzdy skvelej a John Turturro se prekonava, vypadal jak nakej farmar, ale byl spravne drsnej. I kdyz je scenar docela promakanej, tak jsou tu obcas naky hluchy mista, kde sem se lehce nudil, nastesti to zachranila zaverecna 20 minutovka, sice se ta pointa dala cekat, ale byl to fakt skvelej zaver, kterej to vytah na ty 4*. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"MR. RAINEY MINDS A LOT! ----------- Mne sa ten spisovateľský stereotyp začína páčiť čím ďalej, tým viac. Veď vieš, dom na samote, krásny drevený interiér, parádne navrhnutý, knižnica, v blízkosti potok, alebo menšie jazero, samozrejme veľa stromov, no a nesmie chýbať to pokojné miesto na písanie. Toto môžeme vidieť všade, aj vo filmoch, ktoré primárne o spisovateľoch nie sú. Niečo na tom bude a ani Secret Window nie je výnimkou. Jedná sa o ďalšiu malomestskú vyvražďovačku, s literárnym nádychom. Film je samozrejme plný klišé a halucinácií, aby sa to všetko zjednodušilo a uzavrelo. Nič atypické. Zázraky už radšej ani nečakám. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (18)

  • Audio komentář pro DVD se scenáristou a režisérem Davidem Koeppem byl nahrán 4. března 2004, kdy film ještě ani nebyl uveden do kin. (becki_tu)
  • Natáčení probíhalo od 14. července do října 2003 v Kanadě a New Yorku. (Varan)
  • V jednej z posledných scén, keď Mort (Johnny Depp) stojí tvárou oproti zrkadlu, odraz v ňom paradoxne ukazuje zadnú časť jeho hlavy a chrbát. Je to odkaz na obraz Reného Magritta "Mirroir". (jemenfoutiste)

Reklama

Reklama