Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (249)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sestra 2 jde ve šlépějích prvního dílu a předvádí to, co dnes znamená tradiční horor, který láká masy. Michael Chaves je z dnešní hororové stáje jeden z nejhorších režisérů a od svého prvního filmu se neposunul ani o píď. Strašení je zde nudné a nebylo by funkční ani před dobrými 15 lety. Příběhově také nijak zajímavé a jediné co funguje je koukatelná výprava a kamera, která ví, jak jednotlivé scény zabírat. Jinak je druhá Sestra naprosto zanedbatelný horor, který možná dokáže děsit mladá děvčata a diváky bez vkusu. Pro ostatní existuje řada jiných hororů, které nefungují pouze na bází laciných lekaček v temných chodbách. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, mělo to i své zářné chvíle, ale dokonale strašidelná atmosféra jedničky je nenávratně pryč. Zbývá tak vcelku kvalitní příběh (což může být u hororu tohoto typu možná spíše na škodu neboť v jednoduchosti bývá krása) a k tomu se tvůrci spoléhají na jednoduché lekací scény. Dále jsem byl velmi spokojen s hereckým výkonem sympatické herečky v hlavní roli. A tak, i když to bylo na první pohled výrazně horší, stále to ještě mohlo dopadnout všelijak. Zbytek mých nadějí dokázalo definitivně pohřbít až finále, jenž působilo spíše jako vyvrcholení akčního superhrdinského filmu, než cokoli jiného. Váhám tedy mezi 2-3 hvězdami, ale dost mne to po půlce uspávalo a tak by se to mělo na hodnocení odrazit. 49% ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery k prvnímu dílu kdo ho neviděl tak to nepochopí. Maurice/Valak chodí po Evropě a zabíjí kněze , faráře a mnišky Vatikánu  se to nelíbí tak najme sestru Irene z prvního dílu, aby to vyšetřila otec Burke není jelikož zemřel na choleru dokonce zde nám ukážou jak Valak vlezl do Maurice celkově se zde hodně vysvětluje oproti prvnímu dílu  . Tak ona jede do Francie ještě s jednou černoškou co je tam v celém filmu k úplnému hovnu (nejspíše ji tam narvaly jen kvůli tomu, aby nám řekla, že jí bílí zabili rodiče) ho zastavit. Zjistí, že to zabíjení nebylo náhodné , ale byly to členové nějakého rodu od nějaké svaté a Maurice/Valak chce relikvii její oči. Na to, že to má skoro dvě hodiny  tak mě přijde, že to nemá  hluché místa a vždy se tam něco děje Maurice/Valak zde předvede i tři vraždy dokonce jednu i děcka a závěrečná naháněčka s Mauricem/Valakem,  sestrami a nějakým ďáblem je povedená. Bohužel stejně jako jedničku i zde podělaly závěr v jedničce se plivala Ježíšova krev tady se modlí pak zde tečou sudy s vínem a pak zde z ničeho nic uhoří . Za titulky máme i asi dobové záběry , které jsou povedené a atmosferické.  60 procent ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Návrat pana Válka z vyhřátých hlubin pekelných Lucifera dozajista moc nepotěšil. Démonická držka je to sice stále kulantní a s pořádným bubacím potenciálem, ovšem tentokráte se vrátil do telenovelové hrůzy žabožroutského dívčího lycea padesátých let, a tak místo pořádných démonických rejdů většinu hrací doby pouze s otráveným šklebem čumí někde ze tmy na nesympatického grétoidního fuckana, kýčovitě intrikujícího, aby ňoumovitý donchuján a neohrabaný školník předčasně ejakuloval do jeho čuňákoidní mámy, na násilně vroubovanou, ovšem pohlavně přesilnou negroptišku Wůpi, jejíž role je pro děj samozřejmě zcela zásadní, asi jako radiátory v Ugandě, a na bandu klišovitě šikanérských dvanáctiletých pičinek, panicky pištících a zběsile pobíhajících při každém vrznutí nenamazaného pantu. Samotná démonocidní sestra Yrena se tím zmarem kauzálního kokotismu tentokrát jen zpruzeně brodí v kostýmu Betmena s permanentním výrazem náboženské extáze ze špatně zavedených a řádně nepožehnaných venušiných kuliček, aby v pičoidním finále předvedla, že je vlastně nehořlavá, a poslala pana Válka zpět do teplých krajin za pomocí rychloposvěceného Chatteau du Con. Nadějný Čávez se sice všemožně snažil o jakous takous atmosféru a scénickou patinu, avšak z toho popsaného hajzlpapíru se sqrnami od nutelly, co dostal jako recept k porežírování, se apriori dala uvařit akorát tak žluklá prdelačka. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím, zda jsem moc náročný, ale imho by mainstreamový horor neměl být tak nudný, abych jej musel koukat nadvakrát, protože napoprvé u něj usnu. Druhá Sestra je erupcí kreativní hororové nemohoucnosti. Vizuálně sice hezky vypadá, to prostředí starého francouzského kláštera dělá své, ale jinak ze mne nedokázala vydolovat jedinou emoci. I akčnější sekcence jsou tu prostě natočeny nudně. Smutné, kam se Conjuring universum dostalo. Originalitou sice nevynikalo nikdy, ale když jej měl v drápech Wan, byla zaručená alespoň řemeslná funkčnost. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu můžeme vidět obraz, na kterém je vyobrazen Valak. Stejný obraz již byl ve filmu V zajetí démonů 2 (2016). (Kejf.)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama