Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Medvědí bratři aneb film mého dětství. Jako malá jsem tuhle pohádku milovala a dokonce jsem hrála i počítačovou hru, která mi pomohla přečkat období, kdy jsem měla ruku v sádře. Nicméně teď, když jsem se na ni podívala po letech, už mě tolik nezaujala. Má zajímavý a hezký příběh, pěkné písně a líbí se mi, že zde byla ukázána jiná kultura, ale mezi mé nejoblíbenější pohádky od Disneyho se neřadí. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Krásně, no ne krásně, nádherně udělaná pohádka. I když smutná. Walt Disney sice není co býval, ale Medvědí bratři se opravdu povedli. Tento animák nabídne i pár vtipných scén, ale co je hlavní, zabaví to všechny generace. Není to animovaný film určený pro děti, kde se všichni perou a mlátí, např. Madagascar 2. Shrnu to tak, že Medvědí bratři jsou úžasná rodinná srdcovka. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nějak nechápu, proč má Disney v oblibě dávat na začátek těch svých filmů smrt nějakého rodiče. Vemte si Bambiho nebo Lvího krále. No, a tady se toho dočkáme dokonce dvakrát. Každopádně, kromě tohohle, nic moc začátku a dvou otravných losů (kteří ale do příběhu patřili, takže to jako mínus brát nebudu) se mi ten film překvapivě líbil. I ty písničky byly ok. Postavy byly sympatické a kromě těch losů jsem nenašel žádnou, která by mi tu vadila, humorem to taky bylo fajn, záchvaty smíchu jsem neměl, ale bylo tady málo vtipů typu "postava upadne nebo se o něco praští" a fekální humor jsem už vůbec nezaznamenal, takže fajn. Líbilo se mi taky to finále a mělo to moc hezkou animaci, tím pádem nevidím důvod, proč nedat pěkné 4*, jelikož Medvědí bratři si tou zaslouží. 4* ()

Bobek15 

všechny recenze uživatele

Na rozprávkach je pekné to, že sa v nich dajú jednoducho skĺbiť prvky humoru, akcie, dobrodružstva, romantiky, dá sa pre ne skomponovať nádherná hudba a zložiť super pesničky, môže napriamo odkazovať na rôzne ľudské vlastnosti či životné situácie, končiť nejakým poučením a čo je najhlavnejšie, že je v podstate vhodná pre všetky generácie divákov. A Brother bear spĺňa všetky vymenované atribúty správnej rozprávky. Výborne som sa bavil počas celej stopáže a aj keď možno Brother bear na 5* nie je, rád som sa zese vrátil trochu do deetských časov a rád prižmúrim oči a s radosťou ich dám. (P.S.:Keby mám v deň pozerania 5-8 rokov, dal by som aj 7*:)) ()

SFalconJ 

všechny recenze uživatele

Hezká Disneyovka na dvd se spoustou pěkných bonusů. Bohužel celkový dojem z filmu kazí velké množství lehce viditelných chyb. Např: Při scéně lovou na medvěda na obrovské ledové hoře má jeden z bratří (nemůžu si vzpomenout jesli Denay nebo Keenay) :-D v ruce oštěp, za pět vteřin ho nemá a za další ři vteřiny ve vzdáleném záběru kdy je vidět jak oba bratři utíkají má i druhý optě oštěp. Přitom není ani jeden záběr, jak si jej položil nebo o něj přišel. I tak hezký film pro malé i dospělé, co stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)
  • Po kritickom a komerčnom úspechu Levieho kráľa (1994), predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner, vyzval k ďalšiemu animovanému filmu založenému na živočíchoch. Navrhol pritom severoamerickú kulisu, inšpirovanú pôvodnou krajinomaľbou Alberta Bierstadta, ktorú si kúpil. (Scraffy)

Reklama

Reklama