Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

helrohir 

všechny recenze uživatele

Úplne tradičný a staromilský Disney, ktorý sa štýlom príbehu vracia hlbšie do minulosti. Nakoľko mňa skôr bavili tie dobrodružnejšie a humorom nabitejšie filmy z 90.-tych rokov, prípadne začiatku milénia, v tomto prípade ma tento síce pekný, ale skôr jednoduchý príbeh až tak nenadchol. Animácie aj hudba spĺňajú kvalitatívny disneyovský štandard. 60%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Disney není Pixar a na jeho filmech je to znát. Ty jsou totiž vždy určeny hlavně pro ty nejmenší a pro odrostlejší publikum nenabízejí nic co by je dokázalo zabavit. I tento film je plný morálních ponaučení a rádoby zábavných vedlejších postaviček ale není zde nic co by dokázalo nějak "inteligentně" pobavit a přesně to dokáže právě Pixar. Pro děti to však bude pecka s nádhernou animací. ()

Reklama

Koda 

všechny recenze uživatele

U těhle nezapomenutelných filmů je těžké začít něco hodnotit, protože legendy se jen tak neokoukají, a můžete je sledovat pořád dokolečka. To je taky ten důvod, proč mám hlavního hrdinu jako jméno profilovky. S tímhle jménem mám chuť se vždycky vrátit do dětství a poslouchat nostalgické písničky. A přesně Medvědí bratři tomu dávají to srdíčko. V tomhle filmu je vše, po čem srdíčko sáhne. Pláč, přátelství, bolest, ztráta, poznání sama sebe a smích včetně nezapomenutelných písniček. Jasně, každý Disney film to má úplně to samé, ale z medvědů mi připadá, že když si vzpomenu na píseň On my way, vždy mi to přinese naději žít, zkoumat nové věci a ačkoliv se něco stane, něco, co člověka mrzí, je dobré mít u sebe někoho, kdo ho podpoří a odpustí mu i tu nejbolavější událost. A to je silné přátelství. Přesně o tomhle ten film je! ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Srovnávání s Lvím Králem by mohlo být kvůli tématům zvířátek, dospívání a nezdravému množství moralizování na místě, ale příběhově mu sahá leda tak po kolena, což je škoda. Na cestě sebepoznávání a uvědomování rozhodně mohlo přibýt víc kliček, klidně i víc napětí. Losí dvojka na Pumbu s Timonem (či i mnoho jiných vtipných dvojiček) zdaleka nemá a vůbec mi přijde, že gagům chybí více invence. Ať tak či onak, ve výsledku se nejedná o žádné zklamání; Medvědí bratři svůj účel plní. Doporučuju sledovat ve společnosti. ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka o bratoch, z ktorých sa jeden stane medvedom a ten druhý ho chce zabiť. Na môj vkus bola ale trošku nudná a pripadalo mi to omnoho dlhšie ako 85 minút, z čoho vyplýva, že som sa až tak dobre nebavil. Ale ide určite o kvalitnú rozprávku, ktorej sa nedá moc čo vytknúť, chyba je skôr vo mne. VIDENÉ 2x ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Je to 44. animovaný celovečerný film od Disney. (Scraffy)
  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)
  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)

Reklama

Reklama