Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři indiánští bratři Kenai, Sitka a Denahi žijí s ostatními členy svého rodu v lesní osadě. Podle starých kmenových tradic každý z nich obdrží své totemové zvíře. Když přijde řada na Kenaie, jeho zvířetem se stává medvěd. S tím ale není chlapec zrovna spokojen. Jednoho dne jdou bratři lovit ryby, když je zničehonic napadne obrovský medvěd a Sitku zabije. Kenai se chce pomstít. Pronásleduje medvěda až do hor a tam ho zabije. Chlapcův život se v mžiku změní, protože ho Velký duch promění v medvěda, aby v jeho podobě pochopil, co znamená láska, naděje, štěstí a přátelství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Povedená Disneyovka, ve které se svým bravurním soundtrackem (stejně jako v Tarzanovi) opět vyznamenal Phill Collins. Viděno s českým dabingem, kde bych vypíchl perfektní nadabování dvojky losáků v podání dvojky Kaisera a Lábuse (pokud se nemýlím), celkově mi u animáků CZ dabing nevadí a zde jsem byl velice spokojen. Příjemný originální příběh, spousta vtipných scén (losáci, mufloni a ozvěna). Rozhodně stojí za to počkat si do závěrečných titulků. Offmovie scény jsou k popukání :)) ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Velmi nadějný rozjezd s potenciálně zajímavou zápletkou se v části, kdy se Kenai promění, promění s ním v bohužel celkem klasickou a celkem klišoidní a chvílemi přiblblou (ti losi byli fakt otravní) pohádku pro nejmenší. Závěr to zas trochu kompenzuje. Animace je ovšem moc pěkná, hudba fajn, takže takové slušné 3 hvězdčky to jsou ve výsledku. (Blu-ray, orig.) ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Pekná, milá a poučná rozprávka rozprávka pre deti od Disney sľubuje dobrodružstvo pre celú rodinu. Čiže rodičia s deťmi sa celkom dobre zabavia. No Brother Bear má skôr poučný charakter, ako by poskytla deťom zábavu a vtipy tak sa deti môžu občas bohužiaľ pri tejto rozprávke aj nudiť. Ja som sa teda nenudil a tento film o troch bratoch, čo majú úplne odlišnú povahu je celkom fajn a dá sa pozrieť. Kameň úrazu je ten, že Disney a nie len Disney poskytuje lepšie rozprávky a tak vybrať si túto ako, že na 100 percent sa budem baviť a očakávať od nej veľa je chyba. Ja som veľa neočakával tak som sa celkom fajn zabavil a pochopil som aj pointu, ktorá nie nie je zložitá a tak ju pochopia aj deti pre ktoré je táto rozprávka vhodná. Rozprávka vlastne je o indiánskom kmeni a tak tematika je, ako dokázať žiť v súlade s prírodou a ako pochopiť, že aj v prírode zvieratá potrebujú prežiť. (Hodnotenie 3,5) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Disney není Pixar a na jeho filmech je to znát. Ty jsou totiž vždy určeny hlavně pro ty nejmenší a pro odrostlejší publikum nenabízejí nic co by je dokázalo zabavit. I tento film je plný morálních ponaučení a rádoby zábavných vedlejších postaviček ale není zde nic co by dokázalo nějak "inteligentně" pobavit a přesně to dokáže právě Pixar. Pro děti to však bude pecka s nádhernou animací. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden ten kousek plnohodnotný z mého dětství. V dospívání ještě jedno připomenutí a nyní do třetice za život všeho dobrého. Je v tom asi vloženo hodně citu a vzpomínek, jelikož to je jeden z mála kousků, který si jsem schopen dlouhodobě pamatovat. Pro mě za mě, skvělý příběh, který se jednoduše neztratí. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Při scéně, když dva chlapci loví ryby a mamut rozrazí bariéru před sebou, tak se ryby rozletí všude kolem. Jednou z ryb byl i Nemo z filmu Hledá se Nemo (2003). (TheSlezy)
  • Po kritickom a komerčnom úspechu Levieho kráľa (1994), predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Disney, Michael Eisner, vyzval k ďalšiemu animovanému filmu založenému na živočíchoch. Navrhol pritom severoamerickú kulisu, inšpirovanú pôvodnou krajinomaľbou Alberta Bierstadta, ktorú si kúpil. (Scraffy)
  • Po tom, ako bol projekt schválený, tvorcovia sa v auguste 1999 vydali na výskumnú cestu, aby navštívili Aljašku. Cestovali cez údolie "Valley of Ten Thousand Smokes" a ostrov Kodiak. Tiež cestovali cez národné parky "Denali" a "Kenai Fjords," kde navštívili ľadovce "Exit" a "Holgate." O rok neskôr podnikli ďalšie výlety do národných parkov "Yellowstone," "Grand Teton" a "Sequoia." (Scraffy)

Reklama

Reklama