Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Příliš rychlé, příliš krátké, ale i přesto velmi kvalitní, za což jsem velmi rád. Richard Chamberlain je charizmaťák a dabing Miroslava Moravce mu ještě přidává a i celkově je dabing velmi příjemně obsazený (K.M.Walló)... ale teď k filmu jako takovému. Natočené je to pěkně, dýchá z toho krásná dobrodružná historická atmosféra, je to působivě obsazené (snad jen na Mercedes, která mi nepřišla nijak zvlášť pěkná. Film bych rodělil do dvou přibližně stejně dlouhých částí - ta první, zatčení, uvěznění a následný únik se mi líbila víc, nepůsobí tak zkratkovitě a hlavně záběry z pevnosti d'If jsou nezapomenutelné. Druhá část (od útěku) má taky spoustu do sebe - hlavně Dantesovo odškrtávání obětí (První... Druhý...), ale je to už příliš rychlé a hlavně závěr působí strašně zkratkovitě, klidně to mohlo být delší, ale s předlohou si tvůrci poradili skvěle a mě se výsledek líbil. Neviděl jsem všechny verze, ale nejlepší není (1998) a není ani nejhorší (2002), takže celkem parádní a velmi silně (a zasloužené) čtyři hvězdičky, hlavně ale za příběh a hlavního představitele, který je parádní. 75%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Podle mnohých nejlepší zpracování známého románu o pomstě neprávém obviněného muže, který se se svými nepřáteli vypořádá tím nejrafinovanějším způsobem. Nemohu posoudit o kolik je film horší než kniha ani nakolik je toto filmové zpracování lepší než novější verze ale mohu říct, že se jedná o povedený, avšak v mých očích příliš obyčejný film, kde chybí napětí i divákova radost z pomsty, kterou hlavní hrdina plánoval dlouhých 14 let.. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Moje najobľúbenejšie filmové spracovanie tohto príbehu. V podstate tu nie sú žiadne hluché miesta. Dej je plynulý, zaujímavý a postupne graduje do veľkého finále. Herci zahrali tiež skvelo. Pomsta muža, ktorý si ide za svojou spravodlivosťou tak dostáva reálnejšie kontúry ako v iných spracovaniach. Pre mňa dôkazom toho je aj skutočnosť, že vždy keď tento film dávajú v telke, tak si to rád opätovne pustím. 80/100 ()

Maras.L 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Pohrobkem, že tento film je dle mého asi nejlepším zpracováním Dumasovy předlohy. Ve srovnání se zpracováním z roku 1955 (s J. Maraisem) nebo z roku 1998 (s G. Depardieuem) vychází tahle verze určitě nejlépe. Když přemýšlím nad důvody, proč je u každého oblíbená jiná verze, vychází mi z toho jediné: každý má rád jinou část příběhu a také každé z těchto tří zpracování se zaměřuje na jiný aspekt. Film z roku 1955 je zaměřený především na první část příběhu a na úpěnlivé snaze o věrnost předloze. Ve zpracování z roku 1975 (a ve velké míře i v té z roku 1998) zase dominuje akt pomsty. Na jedné straně část příběhu, než se Dantes dostane z pevnosti If, je vmáčknuta do cca 20-ti minut. Na straně druhé je podrobná likvidace Dantesových protivníků. Já zjevně patřím do skupiny příznivců druhého z výše jmenovaných filmů, vždy se mi v tomto příběhu mnohem více líbilo osnování plánů na pomstu a pomalé ničení zrádců než sice zajímavý, leč vlastně přímočarý příběh uvěznění a přežití v nelidských podmínkách. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém dali Britové Francouzům na prdel na jejich vlastním hřišti (Britové použili z předlohy velmi citlivě ty správné momenty a vzhledem k možnostem filmového zpracování tak rozsáhlého románu citlivě některé pozměnili - děj tím získal na spádu, romantičnosti a má "šťávu", kterou starší verze tolik postrádá. Dále viz komentář k francouzské verzi z roku 1954)... 75% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama