Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

strikeman 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém dali Britové Francouzům na prdel na jejich vlastním hřišti (Britové použili z předlohy velmi citlivě ty správné momenty a vzhledem k možnostem filmového zpracování tak rozsáhlého románu citlivě některé pozměnili - děj tím získal na spádu, romantičnosti a má "šťávu", kterou starší verze tolik postrádá. Dále viz komentář k francouzské verzi z roku 1954)... 75% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Můžu srovnat dvě slavné verze. A obě jistě budou mít své zastánce i kritiky. Pro mě vítězem zůstává ta s Jeanem Maraisem. Přeci jen se mi velmi líbila výpravnost a Jean Marais pro mě v roli zůstal charismatičtějším. Richard Chamberlain na mě občas s těmi bílými fousy působil jako Dracula, když shlížel shůry. Ani výprava mě příliš nepřesvědčila. Ale obecně je Hrabě Monte Christo jeden z nesmrtelných vynikajícně napsaných příběhů, které prostě nestárnou. ()

Reklama

mirec88 

všechny recenze uživatele

Moja obľúbená kniha v dosť nešťastne spravenej adaptácii. Chamberlainovi som síce uveril jeho pomstu aj konanie, ale všetko tu bolo vopchaté tak natesno, že to bolo krátke a ničnehovoriace. Motívy boli dosť slabo vykreslené a postupná pomsta bola tak zhustená, že to bola nuda. Dal by som možno ešte menej, ale aspoň herecké výkony boli nadpriemerné, veľmi sa mi páčilo ako bol stvárnený pobyt uväznenia Dantesa. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, tak jsem Hrabě Monte Crista viděl zfilmovaného stokrát lépe, zajímavěji, a prostě celkově originálněji než je tato adaptace, která rozhodně není špatná, jen je to prostě průměr průměrovatý, který ničím nenadchne, ba ani hereckými výkony, v čele Richarda Chamberlaina. Proto jsem se ani na další jeho filmy nechystal. Možná vypadá na zajímavého herce, ale přitom se nestačím divit, jak je to všecko i s ním průměrné. Hrabě Monte Cristo na jiný ale přesto naprosto stejný způsob, tak trošku o ničem. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Postupem času jsem přišel na to, že výrazné zkrácení příběhu jenom prospělo. Zatčení sice přichází poměrně brzy, ovšem nepůsobí to jinak nepatřičně. Jinak film po celou dobu neztrácí spád, působí drsně, atmosféricky a romanticky zároveň a všichni představitelé jsou dokonalí (z Richarda Chamberlaina s hlasem Miroslava Moravce jsem měl v dětství málem osypky). Zajímavé je, že jakmile se u nějaké filmové adaptace Dumase objeví Chamberlain, půjde o nejlepší zpracování. 95%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama