Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Nic moc akční snímek s nic moc hercem Dwaynem Johnsnem. Je pravda že, vypadá docela nabušeně a že možná kdyby si dal záležet tak by z něj byl obstojný herec, no zatím sice plive jednu hlášku za druhou ála Arnie, ale z jeho charismatu pobral hodně málo. Ovšem může se zlepšit, a třeba mě překvapí a hned v příštím filmu jeho herecký styl nebudu poznávat. Zatím za jeho herecký vrchol považuji asi Krále Škorpiona nebo Doom, no i když oba tyhle filmy jsou....no nejsou špatné, ale jde v nich o něco jiného než o herecký talent. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

No co k tomu říct. Scénař jednoduchý, myšlenka filmu nikterak převratná, ale tenhle film drží nad vodou perfektní Dwayne Johnson, který ani nemusí mít výraznou mimiku, stačí když vezme do ruky kus klády a sjedná si ve svým rodným městečku pořádek. Za ty docela přesvědčivé bitky dávám 3 hvězdičky. Jinak já osobně bych vznik u tohoto filmu viděl tak na rok 1991. Nu což, jednou se na to dívat dá. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

No, ta myšlenka je hezká, zní to strašně pěkně, že se jeden člověk postaví moci těch bohatých, co ostatní vykořisťují. Ještě lépe pak zní skutečnost, že tohle je podle událostí, k nimž opravdu došlo. Postava, kterou zde Rock hraje, opravdu žila, i když se tedy jmenovala Buford Pusser. rock se pro roli hodí, jenže nepřináší nic jiného než ty svaly. No dobře, a ještě svoje charisma. To nakonec vede i k tomu, že Knoxville je snesitelný. Celkem průměrný snímek, který nám dává naději, že sem tam může být líp Někdy, na chvíli. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Rychlá jednohubka na chuť (film je dlouhý bez úvodních a závěrečných titulků cca 65 minut !). Myslím, že jednohubka je naprosto správné přirovnání. Nejedná se o složitě připravovanou večeři, ani pečlivě naservírovaný oběd, ani s láskou udělanou svačinu. Je to jen tak na chuť. Sice na ni brzy zapomenete, ale svůj účel splní. Tahle byla fakt docela dobrá .... ale o čem to sakra bylo ?! :) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný závan 80.let. ROCK se mi od THE RUNDOWN jako prototyp akčního hrdiny zamlouvá čím dál víc, ale měl by pečlivě vážit role, nebo vyměnit svýho agenta. U filmu tohoto typu se člověk musí divit, co vlastně pohledává v kině a není to jen směšně krátkou stopáží (hoďka a pár minut navrch),ale hlavně naprosto primitivním jednoduchoučkým klišoidním příběhem, který jako by vypadl ze všech těch céčkových akčńáků v pozdně večerní TV Prima. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Remake filmu z roku 1973 stál 56 milionů amerických dolarů a z amerických kin si během premiérového víkendu (2.-4. 4. 2004) odnesl 15,5 milionu. Celkem v tamních kinech utržil necelých 46 milionů. (imro)
  • Film je (stejně jako jeho předchůdce z roku 1973) inspirovaný skutečným příběhem Buforda Hayse Pussera (1937-1974). Ten se podobně jako The Rock (Chris Vaughn), živil jako wrestler, než se stal šerifem. Jeho „umělecké jméno“ bylo Buford the Bull. Tato verze ale má se skutečností jen pramálo společného, a proto došlo i ke změně jména hlavní postavy z Pussera na Vaughna. Skutečný Pusser byl opravdu tvrdý chlap – během své kariéry šerifa v McNairy v Tennessee ho postřelili osmkrát (přičemž jedna kulka mu zlomila čelist), dočkal se stejného počtu bodných zranění a např. i vyhrál bitku proti šesti gangsterům - tři z nich poslal do nemocnice a zbytek do vězení. Zemřel za záhadných okolností, když sjel autem z pusté cesty a narazil do stromu. (imro)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama