Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

,,Přemýšlela jsem...'' ,,To musel bejt zážitek!'' Sice mi slečna Marplová připomíná nějakou osobu trochu vyšinutou, ale přemýšlet, to jí jde! S tolika skvělými herci na plátně je radost sledovat příjemnou zápletku s opravdu nečekaným koncem. Nemám sice v lásce tuto paní v důchodu, ale zde ji naštěstí zastínili ostatní, mohla jsem tedy jen sledovat její myšlenkové pochody při spánku. A děkuji českým dabérům, že se alespoň pro tentokrát snažili! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No atmosferu anglickyho venkova to vykresluje docela slusne a film ma docela pohodovou atmosferu, ale jako detektivka to absolutne nefunguje. Pan vysetrovatel vlastne moc nevysetruje, sem tam se nekoho na neco zepta a vsechno za nej vymysli jeho teticka. Navic zaverecna pointa kdo me napadla nekdy po tretine filmu a pointa proc me sice nenapadla, ale ta je docela stupidni a navic nevysvetli uplne vse. Dalsi problem je, ze se vlastne vetsinu casu nic nedeje, obcas nekdo pokeca a sledujeme par lidi, jak se jen tak ruzne motaj sem tam, pricemz Lansbury tu je jen tak v pozadi a cely to ma obcas nadech komedie. Co se tyce hercu, obsazeni je hodne solidni, ale ja proste tu babu z To je vrazda, napsala, nemam rad, obzvlast, kdyz v 55 vypada jak stoleta. Nerikam, ze jsem se nudil, jen jsem cekal dobre promakanou detektivku a dostal jen slusne natoceny a slusne obsazeny nic. ()

Reklama

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Musím přimhouřit obě oči abych dal alespoň průměrné hodnocení, moc to neubíhá a zápletka se odhaluje velmi pomalu. Zajímavé je, že herecké obsazení vedlejších rolí (Hudson, Taylor, Curtis, Novak) by producenti v 60. letech snad ani nezaplatili a teď se tito herci sešli v britském filmu, kde hrají až sekundární role. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dělat slečna Marpleová v Miami u CSI, zavřou všechny ty zbytečné laboratoře a Horatio jde krmit racky k molu.. Klasicky vystavěný detektivní příběh, kdy všichni jsou podezřelí, všichni mají nějaký motiv a vám je jasné, že vrahem bude ten, od kterého to nejméně čekáte a že k jeho odhalení povede rozklíčování zdánlivě nedůležitých náznaků. Hamilton si k úspěchu pomáhá konverzační lehkostí i královským obsazením. Jen si vezměte, K.Novak jako americká moviestar mdlého rozumu, R.Hudson s trefným srovnáním práce režiséra a producenta či třeba decentně okoralá E.Taylor. Ku prospěchu věci bylo i to, že policejní šakalík E.Fox dostal více prostoru, než obludně zmalovaná Jessica Fletcher. Ta si naštěstí v úvodu zranila nohu a tak mohla doma jen štrikovat, zahradničit či mít vlhké sny o vikáři a pak tam na konci vkráčet s odhalením, že by z něj i Columbo spolkl doutník.. „Zkurvenej Scotland Yard!“ ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Miluji Agathu Christie, miluji detektivky z anglického venkova. Tady mi ale něco nesedělo - ten slavný anglický humor byl příliš prvoplánový, pocit anglického venkova byl neosobní. Ono když něco takového tvoří ne-angličan, není se čemu divit - jako by Vám o létání vyprávěl člověk, který nikdy neopustil zem. Navíc mi neseděla Angela Lansbury; slečnu Marplovou jsem si vždy představoval jako křehkou stařenku, ne jako tank. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama