Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

honajz 

všechny recenze uživatele

Guy Hamilton měl zůstat u Bonda a Pohřbů v Berlíně, kde se násilně netlačí na pilu, aby to jako bylo jó vtipné. Angela Lansbury hraje Marplovou tak neskutečně, že v jejím podání jde o otravnou a protivnou ženskou, která všechno ví, všechno zná, takže by s ní za běžných okolností už většina vesnice nemluvila a všichni ji z duše nenáviděli. Zbytečně rozvleklý úvod - než dojde k vraždě, protrpíme 30 minut vesnické zábavy -, kde jediným osvěžením jsou vtipné špílce mezi oběma herečkami a mezi producentem a režisérem, podobně vytříbené a vtipné dialogy už pak ale ve filmu chybějí a opět - když chce udělat vtip Marplová, je to spíše k uzoufání. Samotný příběh nemá moc co nabídnout, takže je roztahaný, jak jen to jde. Anglické venkovské prostředí a ty kamenné domy a zámek jsou sice fajn, ale ta dryáčnickost celého pojetí, to nucené ha ha ha a podejme to vesele, to všechno shazuje celý film k nekoukatelnosti a nudě. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre mna suverenne jedna z najlepsich detektivok, ake som vobec kedy videl. Inspektor vysetruje vrazdu, vsetko je poriadne zamotane, vidno, ze scenarista odviedol poriadny kus prace. Filmu vladne suverenne skvela pani Elizabeth Krajcirka /Kleopatra, Cat on a Hot tin Roof.../, ktora v pohode dokaze film utiahnut aj sama. Veru, damy a pani, tak megatalent sa skryval v pani Krajcirke. A ked sa k nej prida vyborna Kim Novak, par vysperkovanych dialogov a krasne prostredie interierov, kde sa odohrava pribeh, hned je postarane o kvalitnu podivanu : 100 % ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No atmosferu anglickyho venkova to vykresluje docela slusne a film ma docela pohodovou atmosferu, ale jako detektivka to absolutne nefunguje. Pan vysetrovatel vlastne moc nevysetruje, sem tam se nekoho na neco zepta a vsechno za nej vymysli jeho teticka. Navic zaverecna pointa kdo me napadla nekdy po tretine filmu a pointa proc me sice nenapadla, ale ta je docela stupidni a navic nevysvetli uplne vse. Dalsi problem je, ze se vlastne vetsinu casu nic nedeje, obcas nekdo pokeca a sledujeme par lidi, jak se jen tak ruzne motaj sem tam, pricemz Lansbury tu je jen tak v pozadi a cely to ma obcas nadech komedie. Co se tyce hercu, obsazeni je hodne solidni, ale ja proste tu babu z To je vrazda, napsala, nemam rad, obzvlast, kdyz v 55 vypada jak stoleta. Nerikam, ze jsem se nudil, jen jsem cekal dobre promakanou detektivku a dostal jen slusne natoceny a slusne obsazeny nic. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem viděla ten film, ve kterém má Elizabeth Taylor na hlavě tu "čepici" z fialových květin :) Tak 10 let jsem četla různé knihy, časopisy atd a vídávala jsem ji tam...a teď je to konečně za mnou...Nejsem fanynkou paní Marplové ani obdobných "detektivů", ale tohle se mi moc líbilo - pokud jsem se odprostila od vlezlé paní Marplové. Zápletka je skvělá a vlastně jsem vůbec do poslední chvíle nevěděla, jak to bylo :) Co mě ale na film lákalo mimo již zmíněné hlavy Taylor? Obsazení. Tolik skvělý hereckých jmen na jednom místě - to je prostě potřeba vidět :) ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jsem zvyklý na dabing Hany Talpové, která v seriálu "To je vražda napsala" namluvila Angelu Lansbury, v tomhle případě ji ale rozválcovala Alena Kreuzmannová. Původní dabing je opět lepší, než cokoliv jiného na tomto snímku. Každá postava žije naším hercem/herečkou. Libuše Švormová, Eduard Cupák, Bohumil Švarc, Věra Galatíková, Stanislav Fišer, Gabriela Osvaldová, Jana Drbohlavová, Čestmír Řanda a mnoho dalších. Když Kim Novak hlasem Aleny Vránové zaječí "zkurvenej Skotlentyárd", tak jsem se rozesmál na celé kolo a okamžitě si vybavil Alenu Vránovou, jak ve filmu "Já už budu hodný dědečku" podobně vystřelí na Miloše Kopeckého, aby navštívil lékaře, psychiatra! Ona celkově je tato detektivka perfektně nahláškovaná : "Lolo, jen jediná drobnůstka se mi na tobě nelíbí." "Vážně, jaká?" "Tvůj ksicht!" :D ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama