Tvůrci:
Christopher StorerHudba:
J.A.Q.Hrají:
Jeremy Allen White, Abby Elliott, Ebon Moss-Bachrach, Ayo Edebiri, Liza Colón-Zayas, Corey Hendrix, Richard Esteras, Oliver Platt, Chris Witaske, Amy Morton (více)VOD (1)
Epizody(8)
Videa (1)
Recenze (48)
Skoro dokonalý kulinársky zážitok! Štipľavé dialógy, sladko kyslý scenár, čerstvo vybraný herci s jedinečnými charakterovými ingredienciami, bravúrne nakrájaný strih, lahodná kamera a ako čerešnička - plná huba slín po každom diely. Tak tento seriál som zožral na šupu a ako dupĺu poprosím druhu sériu! Ihneď! ()
Zákazníci žádní kravaťáci. Žádná franšíza, ale podnik, který vedlo už několik generací. Na sendvič s hovězím tady slyší. Každopádně nevím, zda po dni v práci plném nejrůznějších problémů potřebuju sledovat uječené kuchaře, kterým se pořád něco nelíbí, celé je to zaskládané nadávkami a úzkostnými stavy. Mladý Carmen platí za úspěšného šéfkuchaře, který se rozhodl oživit zapadlou a umaštěnou restauraci, kterou po starším bratrovi převzal i s dluhy. Je tu třeba cynická a ambiciózní kuchařka Sydney, která chce do absolutního chaosu vnést nějaký řád, zkušenější Tina, která nehodlá mladé pískle poslouchat, či věčně oponující Richie. Pro mnohé je ale tenhle kuchyňský šum drogou a jakousi přirozeností. Hrozně těžko jsem si nicméně k postávám hledal alespoň úzkou cestičku. Ústřední Jeremy Allen White jede na dřeň s emocemi. Svůdným půvabem jídla je fascinovaný. Kamera nejen jeho nachází v obtěžujících detailech, uspokojení z hotového jídla střídá frustrace i arogance, snáší urážky i sám je rozdává. Často se omílá nedávný Boiling Point o chodu jedné vytížené restaurace. Výsledek byl svěží, realistický, skvěle zahraný a do puntíku rozplánovaný. Ovšem zatímco tam byla konfrontace personálu dramatická, tady je místy otravná. Protože křivdy minulosti, protože chaotické vedení, protože toxický tým kolegů, protože rozpad elementární slušnosti... druhou sérii si nechám ujít! ()
"Why are you trying to put a T-shirt on a fuckin' hot dog?" _____________ Prvotriedne spracovaná ukážka stresu (ktorého som doteraz v žiadnom seriáli nezažil tak veľa) a zároveň zaujímavá sonda, ktorá každého presvedčí o tom, že vlastniť bufet alebo reštauráciu sa rovná samovražde. Spôsob, akým je to celé natočené je mimoriadne dynamický a realistický (siedma epizóda AKA Boiling point je insane!), neustále sa tam niečo deje, a tým pádom vás The Bear vcucne už v prvých minútach! Herci sú skvelí (Jeremy Allen White kraľuje!), takže im veríte doslova každú sekundu a máte pocit, že sú skutočnými kuchármi... Jediné, čo mi chýbalo bol konzistentný príbeh, vďaka, ktorému by tento seriál dosiahol ešte väčšieho rozmeru... Aj napriek tomu však tejto pochúťke dávam 8 sandwichov z 10... PS: Polhodinové epizódy sú v tomto prípade tou najlepšou možnou formou! ()
To prostředí busy kuchyně mi spouští PTSD. Sice jsem v podobném prostředí pracovala, ale naštěstí ne v centru Chicaga, kde evidentně výlohami lítají kulky a za každým kontejnerem se kšeftuje s drogama. Chápu tak 80% dialogů, ten místní slang mi jde místy druhým uchem ven... Ale je to fajn, pořád čekám, kdy už se za tou linkou konečně pozabíjej. ()
Jíme pro to abychom žili a nežijeme pro to abychom jedli. Tak to už dávno neplatí! Z gastronomie je fenomén, móda, byznys. Staví se na úroveň umění, což mě asi vytáčí nejvíc. Je fakt, že do galerie zamíří málokdo, ale najíst se musí každý. A že je Medvěd i o něčem víc? Tak to se dozvím až ve druhé sérii. ()
Galerie (28)
Zajímavosti (2)
- V byte Sydney (Ayo Edebiri) môžeme vidieť na stene plagáty ku filmom Nebezpečná rýchlosť (1994) a Bleskový Jack (1986). (maramashi)
Reklama