Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vlivný sloupkař si najme agenta, který má za úkol rozbít vztah jeho sestry s jazzovým hudebníkem.  Oni ho znají - a třesou se - velká jména Broadwaye, Hollywoodu a Capitol Hill. Znají J.J - světoznámý publicista, jehož psaní je božím slovem pro 60 milionů čtenářů! Znají ten jed, který plápolá v těch očích za sklíčky brýlí - a podlézají - jako SId Falco, chlapec, který chtěl tolik, že by prodal vlastní dívku, jen aby se postavil s J.J., a nasával sladkou vůni úspěchu! Tohle je příběh J.J. - ale ne takový jako by si ho on přál převyprávěný. (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pozdní Noirko, snažící se navázat na rannou tvorbu "černého" žánru bez nějakých twistů, napínání, přestřelek a vyšetřování. New York šedesátých let má své kouzlo a ještě když je točen v noci, je to úžasné. Kamera je výborná, stejně tak pomalejší režie, přesto díky nesympatickým, avšak výborným hercům a hodně složité a slangové angličtině se mi to úplně nelíbilo. Začátek je mega chaotický a konec zbytečně prodlužovaný i přes svojí kratší stopáž. Tři hvězdičky pouze ze soucitu avýznamu filmu ve světové kinematografii. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zručně natočené drama o neskutečném vlivu médií na veřejné mínění a možnosti manipulace s ním. Naštěstí má hlavní roli skvělý Curtis a Lancaster svým mírně toporným herectvím tudíž nekazí dojem z výborného filmu. Snímek na mnoha místech využívá výhod paralelismu. Nejdůsledněji však při závěrečném loučení sestry, kdy se jedny dveře otevírají a překrývají tím minulost, záhy se otevřou dveře od výtahu, aby uvedly budoucnost. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Za mlákou mierne nadhodnotená dráma o špinavostiach a špinavcoch v biznise. U nás veľmi málo známa, čo je veľká škoda, pretože samotná hodnota filmu a myšlienky je veľmi uplatniteľná a pravdivá a zaslúžila by si viac pozornosti. Priznávam, že kvalita spracovania je veľmi dobrá, námet a jeho pointa mali veľmi slušné razenie, neraz som sa ale v príbehu stratil, nie nepozornosťou, ani tým, že by bol dej zložitý, jednoducho bol miestami nezáživný a a rozťahaný. Herecké duo Curtis-Lancaster skvelé, ostatní čistý priemer, najviac ma však bodol do chrbta záver, ktorý akoby strihač nechtiac odstrihol. 70%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Klasicky naservírovaný film-noir s perfektne nasvietenými scénami a nasiaknutý temnou atmosférou morálneho bahna novinárskeho sveta, resp. skôr podsvetia. Zo všetkého najviac sa mi páčili cynické dialógy medzi hlavnými postavami, ktoré mali iba jediný cieľ - osobný prospech nehľadiac na prostriedky. Tiež som bol hypnotizovaný zjavom B. Lancastera, teda to bol ale chlapisko, kdekoľvek sa zjavil tam pútal všetku moju pozornosť. Tony Curtis pri ňom vyzeral len ako taká neodbytná, otravná blcha, čo sa ale do kontextu deja náramne hodilo. Samotná dejová linka ma moc neoslovila, miestami som sa nudil. Našťastie vzhľadom na už spomenuté klady o príbeh tu ani tak nešlo, v tomto prípade mi ku spokojnosti úplne stačilo poddať sa fascinácii obrazu, atmosféry a zjavu B. Lancastera. 80/100 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sladká vůně úspěchu je snímek, který je od začátku do konce natřískaný brilantně napsanými dialogy a břitkými slovními přestřelkami. Dva filmoví matadoři, Burt Lancaster a Tony Curtis se zde sešli, aby si zahráli muže, kteří stojí proti sobě a zároveň vlastně vedle sebe. Novinařina, showbyznys, to jsou odvětví, kde se lidé musí brodit po kolena v bahně a když na obzoru zahlédnou ostrůvek s mávajícími lidmi, kteří k nim natahují ruku, často jde jen o hladovou zvěř, která si chce sama uzmout kus masa pro sebe. Jenže... to může počkat, nejdřív mu podáme ruku, vytáhneme člověka navrch a pak si ho můžeme vykrmit a zpracovat. Porážka počká. Pokud to ustojí, nevadí, přijdou další. Tohle je bojiště a každý má nějakou taktiku a nějaké pěšáky. Je velmi osvěžující sledovat film, kde se pánové dokážou velmi elegantně a vkusně urážet a provádět "slovní souboje," aniž by pronesli jediné sprosté slovo. Kde se jakákoliv předávka důležitých informací musela řešit po drátovém telefonu a sekretářky nechávaly vzkazy na dřevěných stolech v kancelářích, které ještě nepoznaly úsvit technických vymožeností, které si momentálně podrobují lidstvo a ze spousty "vychovávají" tupé otroky vlastních "moderních hračiček". Stádo, které není schopné se snad ani na jeden okamžik odpoutat pohledem od svého "miláčka." Jak důležitě si myslí, že vypadají a přitom jsou jen směšní. Vlastně jich lituju. Ale zpět k filmu:) Snímek má díky scénáristické náloži opravdu zběsilé tempo a divák si tak může vydechnout až na konci. A to s pocitem, "to bylo opravdu něco..." "I'd hate to take a bite outta you. You're a cookie full of arsenic.", "The next time you want information, don't scratch for it like a dog, ask for it like a man!" ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Na roli J. J. Hanseckera byl zpočátku navrhován Orson Welles. (Kulmon)
  • Postava J. J. Hanseckera je založena na slavném newyorském publicistovi Walteru Winchellovi. (Kulmon)
  • Pôvodný rozpočet 600 000 dolárov sa nakoniec vyšplhal na 2,6 milióna dolárov. (westerns)

Reklama

Reklama