Reklama

Reklama

Resident Evil: Apokalypsa

  • Velká Británie Resident Evil: Apocalypse (více)
Trailer 2

VOD (1)

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (614)

Divočák odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá šmíra. Šílená kamera, stupidní scénář, nehorázné promrhání nabízeného materiálu. Zrovna druhý díl Residenta nabízel svým umístněním (město po zombie apokalypse) nádhernou podívanou. I pouhý příběh z videohry by stačil... Ta napínavá atmosféra, ten existenciální pocit neustálého strachu a ohrožení, ty kulisy zdemolovaného města a touha zjistit, co se vlastně stalo... Kam se to proboha ztratilo? Ne, ne a ještě jednou NE! S tímhle na mě prostě nechoďte. Typický film, u kterého jenom sedíte a koukáte na hodinky, kdy ta kravina konečně skončí. Radši dvě hodiny koukání se na představení somálské břišní tenčnice než tohle... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Anderson nezůstal u režie, protože po skvělé první půlhodině se snímek zvrhne v přepálenou a příliš sterilní podívanou. Ani Milla už není tolik sexy jako v jedničce, naštěstí tu máme dračici Siennu Guillory, které to v tričku a kraťasech nadmíru sluší. Zpomalovačky jsou ještě horší než v jedničce a chaotický střih taky moc nepomáhá, ale vlastně jsem se i podruhé docela solidně bavil. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Keď som bol na jednotke v kine, zostal som príjemne prekvapený a ešte i dnes jej s prižmúreným okom udeľujem pohodové 4*. Geniálny bol potom záver, ktorý dokorán rozkopol dvere pre bravúrne pokračovanie... ktoré sa nedostavilo. Veľa divákov hovorí, že Anderson je mizerný režisér a jeho filmy nemajú šťavu. Ja by som povedal, že sa to hodí skôr na Alexandra Witta. Dvojka je príšerný, fádny a nudný film. Scenár je biedny ako len vládze byť (ako môžu profesionálni vojaci nechať žiť infikovaného, o ktorom na 100% vedia, že sa zmení na zombíka?), akcia nenápaditá (okrem motorky v kostole si vlastne ani na nič iné nespomínam), triky nestoja za veľa, ani herci (s výnimkou Jovovichovej, ktorá ukáže našťastie na konci podobnú pôvabnú nahotinku, ako minule) . Najviac zarazí trápny titulný "desivý zloduch" Nemesis a smutný fakt, že o zombíkov v tomto zombíckom akčnom horore takmer vôbec nejde (!). ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

O dost slabší než jednička. Navíc tu zombies dostaly mnohem míň prostoru, naopak víc prostoru dostala obludná Nemesis (vypadá jako příšera z 50. let) a směšné hlášky (nechtěně směšné, samozřejmě). Milla tu také vystupuje mnohem míň než v jedničce. Doufám, že trojku bude režírovat a psát někdo zdatnější. ()

Madsbender odpad!

všechny recenze uživatele

Videoherná zmätočnosť, maximalizovaný bod stupidity série a záhrobné, ukážkovo nefunkčné hororové propriety. Survival rámec síce stvoril ďalšiu neohrozenú Laru Croft, ale Witt posúva režijnú neschopnosť v žánri na novú úroveň. Konfrontácia s nemesis prachsproste odbitá, invencia a um nijaký. Kontrastné sterilizované útroby vyumelkovaných budov seknú Mille viac. Jediným kladom je scenáristický mostík pre Extinction. 0% ()

Galerie (214)

Zajímavosti (29)

  • Kostel, v němž postavy našly azyl, se stavěl 7 týdnů. (viperblade)
  • Krátkou upoutávku ve formě reklamy společnosti Umbrella „Regenerate“ si stáhlo 8,5 milionů lidí. Ve filmu vidíme logo společnosti na autobusu. (imro)
  • Major Timothy Cain (Thomas Kretschmann) řekne (v 70. minutě filmu) dvakrát „Finish him“, což v překladu znamená „Doraz ho“. Tím odkazuje na snímek Mortal Kombat (1995), který režíroval scenárista a producent filmu Paul W.S. Anderson a který je rovněž podle známé videoherní série. (imro)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama