Reklama

Reklama

V pasti: Barcelona

  • Španělsko Bird Box: Barcelona (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemná síla ničí lidstvo a nová zlověstná hrozba sílí. Tenhle postapokalyptický příběh z Barcelony navazuje na trhák V pasti. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (103)

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Určite sa nevyrovná predchádzajúcemu Bird Boxu, ale nie je to ani tá najväčšia blbosť na svete. Prvá polovica celkom fajn. Predovšetkým twist na začiatku, kedy pochopíme, z koho perspektívy, tentokrát, príbeh sledujeme. Postapo svet vyzeral tiež obstojne. V druhej polovici to už ale bola miestami celkom nuda. Potenciál filmu - mám na mysli, uhol pohľadu v deji - bol z môjho pohľadu využitý naplno. Ako priemerná zábava na jedno pozretie sa to dá. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka sa mi na prvý raz páčila na 3*. Potom som si ju pozrel ešte raz... a prečítal som si knihu Josha Malermana... a pozrel som si film do tretice... a zrazu to bola jasná pecka. Jasné, k dokonalosti mala (na vlastnú škodu) ďaleko, mnohé veci boli nedotiahnuté, geniálne veci sa zas brali z rýchlika a nudnejšie zbytočne spomaľovali tempo, ale nakoniec som zmenil hodnotenie na 4* a priznám sa, že mi dodnes nejdú z pamäti niektoré nápady, postavy a scény. Na dvojku sa čakalo tak dlho... až o ňu svet stratil záujem. No a práve vtedy paradoxne vznikla. Čiže máme dočinenia s ukážkovým pokračovaním, ktoré vlastne už nikto nechcel. Ono to ale nie je sequel, ale samozrejme rip-off. Nenájdete v ňom žiadnu z postáv z minula (hoc by ma fakt dostalo do kolien, ak by kňaza hral Tom Hollander, ale to by som asi chcel priveľa) a vlastne sa ani neodohráva na rovnakom kontinente. Mne ale pripadá ako super nápad stvoriť univerzum pozostávajúce z filmov, z nich každý bude iný. Niekto sa na „to“ pozrie z pohľadu komornej drámy odohrávajúcej sa medzi štyrmi stenami, ďalší siahne po antagonistovi, ktorý je regulárnym vrahom atď. Dvojka mi každopádne zo začiatku pripadala síce fajn a nekompromisne natočená, ale zároveň nesmierne nudná. Nechytal som sa, nejak ma nebavilo pozerať príbeh zápornej postavy. Postupne do seba ale veci začali zapadať a hoci to už do konca nebol žiadny zázrak, napokon musím hlásiť (relatívnu) spokojnosť. Na 4* to tentokrát ale fakt nie je. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Takový ten klasický Netflix. Vypadá to hezky a není to vůbec tak marné, jak by hodnocení mohlo napovídat, ale scénář spíše připomíná epizodu z nějakého seriálu než plnohodnotný celovečerák se vším všudy. Hezké efekty, neokoukaná Barcelona, místy slušné napětí a vcelku originálně pojatá hlavní postava. Je to dobrá žánrová jednohubka a fajn spin-off, který ale zároveň nikam Bird Box jako značku neposouvá. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Španělský horor jako zombie variace na postapokalyptickou budoucnost sice neměl nijak origimální scénář, ani nějak poutavé provedení, ale dvě hvězdy dávám za ten vizuál rozsekaný Barcelony, výpravu a tu akční scénu s těma autobusama. To jsem si říkal, že to i nějaký větší peníze stálo a je to vidět, ale jinak na jedno použití a zapomenout. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Solidní úvod a velmi podprůměrná první půlka. Jenže pak se to zvrtne do nějaký šílený naháněčky, ktera postrádá sebemenší logický uvažování nebo alespoň zapamatovatelnou scénu. Jednička byla solidní béčko s dobrou atmosférou. Neviděné zlo vždycky funguje, zvlášť, když si kameraman dokáže vyhrát se stíny a utnout záběr o sekundu dřív, než bychom chtěli. Dvojka bohužel dává "zlu" nový přívlastek a tak nějak se přistoupilo, že se jedná jen o další mimozemskou invazi. Najednou je pryč takové to tajemno nadpřirozena. Máme tu jen další emzáky... A zbytek nestojí už vůbec za řeč. A přitom tenhle "nápad" lokálních prequelů, sequelů slavnějších originálů nám už párkrát ukázal, že tudy cesta často vede...teď ale ne. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal od januára 2022 v Barcelone. (Arsenal83)
  • Na hrad Montjuïc, na který se skupina snaží dostat, nevede jen cesta lanovkou. Hrad je na pevnině a lanovka, která je vidět ve filmu, je pouze lanovka z lodního přístavu. (willy1)

Reklama

Reklama