Reklama

Reklama

VOD (1)

Patrick Bateman je mladý ambiciózní finančník, který je tam, kde chtěl být. Žije na Manhattanu, má snoubenku, pracovní postup. Co ho však vede k tomu, stát se krvavým zabijákem, ví jen on sám. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (833)

H34D 

všechny recenze uživatele

Film má momenty, ve kterých jako alegorie na postmoderní společnost skutečně funguje (naučené fráze o globálních problémech světa versus nechutně konzumní způsob života, neúcta k ženám a samozřejmě vraždy), ale to jsou jen průvodní jevy sloužící hlavnímu příběhu. Příběhu, který je za každou cenu kontroverzní, ale přitom vlivem nedobré režie poměrně mdlý a také zakončený neuspokojivou pointou (pro ty, co si nejsou jisti - následuje SPOILER - je neuspokojivá, protože celý problém filmu obchází a smetá pod stůl s tím, že se vše odehrávalo jen v Batemanově mysli). Alespoň Christian Bale se řádně vyřádil :) 6/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si nedokázal představit, co od filmu s takovým názvem očekávat. Vlastně sem ani moc nepobral ten závěr, který ani moc jako závěr nefunguje, ale to byl asi záměr. Je to prostě takové celé noir, děsivé, avšak k mému překvapení se tvůrci, co se týče vražd, celkem drželi zpátky. Ono je to ale asi takhle lepší, už tak to na mě zanechalo nějaké následky. A ano, samozřejmě, Christian Bale je boží...70% ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Pohled na bezcitný, odcizený, snobský svět, kde všichni jsou do určité míry pošramocení, ale Patrick Bateman je pošramocený zdaleka nejvíc. Jeho porucha (nejspíš sociopatie?) je tak závažná, že ke konci už jsem si říkala, jestli skutečně nebyla většina z toho spíše halucinace založená na jeho vnitřních choutkách, než aby byl opravdový sériový vrah. Ale těžko říct. Film zanechává diváka trochu zmateného, ale každopádně je to silné kafe. Na jednu stranu mi přišel pohled do psychiky takového narušeného člověka zajímavý, na druhou stranu to bylo tak kruté, chladné a plné beznaděje, že to na mě bylo chvílemi moc. Někdy to však hraničí s absurditou natolik, že je to místy dokonce vtipné - například ta šílená povrchnost a předhánění se ohledně firemních vizitek. Filmu nelze upřít, že je to pozoruhodný náhled do určité extrémní společnosti, která plodí "defektní" jedince, ale určitě to není pro každého. Jsem ráda, že jsem to viděla (navíc Christian Bale je skvělý), ale svou mírou zvrácenosti a oproštění od emocí to určitě není typ filmu pro mě. ~(3,3)~ ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Sonda do choroboplodné mysli jednoho hudebního recenzenta v pláštěnce? Hell, beru všemi deseti! Zní to divně a napoprvé to i divné je, ale druhé zhlédnutí veškerá rozporuplná přijetí mažou. Břitká satira se sociologistickým podtextem ani nemohla mít černější a absurdnější humor. A vhodnějšího protagonistu. Máte rádi Dextera? Neváhejte. Máte rádi Balea? Neváhejte. Máte rádi satiru a nadhled? Neváhejte. Bat(e)man rocks! ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

To je srdeční záležitost :) ---- Knižní předloha je jedna z nejdokonalejších literárních parodií, napsaná jako luxusně se tvářící časopis pro pány. To jest, během celého vyprávění je všude extrémní product placement, u každé postavy se přesně líčí, co má na sobě od kterého návrháře a co to stálo a kde se to dá koupit, je tam spousta sexu a krve a občas je text úplně mimózně proložen např. dvoustránkovou recenzí na nové album Petera Gabriela a tak... Prostě, knihu mám velice oblíbenou, takže zavděčit se mi bylo velmi těžké. Na druhou stranu, jakoby to tvůrci tušili, obsadili C. Balea, který je velmi dobrý a pro tuto roli skvělá volba. Hvězda dolů za dost kompromisní, měkkou a zmatenou režii.. Hodnotím ten film asi z jiného pohledu než většina ostatních... je mi líto, fakt :) ()

Galerie (108)

Zajímavosti (56)

  • Nejdražší na celém filmu byl nákup autorských práv na písně, které zde zazněly. (Angelic-77)
  • Jedním z mnoha důvodů, proč chtěla Chloë Sevigny ve filmu hrát, bylo to, že její bratr také pracuje na Wall Street. (Angelic-77)
  • Časopis Empire zařadil snímek v žebříčku nejlepších filmů všech dob na 435. pozici. (Folky)

Reklama

Reklama