Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ali G měl být zkázou britské vlády - místo toho je díky němu mnohem populárnější. Obklopen věrnými přáteli se pak sám stává největším ze všech hrdinů, jedinečným a samozřejmě naprosto neodolatelným... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (527)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Skutečně filmový příběh retardovaného hustorappera z drsného ghetta jménem Staines... to je v Surrey, na jeden vrh kamenem od Londýna;) Bičiz, esiz, pusíz a bouning v každé druhé větě, v hlavě prázdno jako v argumentaci o problematičnosti snížení platů zákonodárců, a kromě hromady spíš více než méně nechutných vtipů slušná politická satira, kterou ovšem Cohen ve stejné podobě (tedy vytvoření skutečného filmu a ne všelijak postříhané "skryté kamery" a hraných scének) dovedl k dokonalosti až o dekádu později v Diktátorovi. Nevím jestli naštěstí nebo bohužel je ale Aliho demence natolik odzbrojující, že přes pitomost celé zápletky to prostě nemůžu shodit. Brutální kostýmní kreace titulního hrdiny přebíjí téměř všechno... oh wait, oni se tak skuteční gengsta brodaz vážně oblékají a jsou drsní jak prdel. A pak je tu ještě ta maličkost s pozdějším Dr. Watsonem a Hobitem, který je tu opravdu hodně jiný než jak si ho lze pamatovat odjinud:) A jelikož RESTEKP se usídlil v mém slovníku už před řadou let, nemohl bych s čistým svědomím dát míň než 70%. Prostě trvám na tom, že tenhle film patří do červeného! Booyakasha! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pro příznivce ostrovního humoru stejně těžce uchopitelné jako penis světle černého rapera Ali G-ího.. Fekální a sexistický humor nepříliš sofistikovaný, karikatura hip-hopové kultury a interakce na místě reálných institucí (Parlament Spojeného království, zasedání OSN) docela zábavné. Kdyby si dali světoví politikové pár šálků "zeleného čaje" i ve skutečnosti, měli bychom možná Spojené státy korejské a obřezaného prezidenta Íránu slavícího v jarmulce Chanuku.. Rhona Mitra je tady tak neskutečně sexy, že bych ji nejen nasmrkal do slabikáře, ale i do čtenářského deníku a krabičky na svačinu.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nejen coby Borat, fotbalový chuligán Nobby nebo módní návrhář Brüno, toho času druhý nejslavnější Rakušan po Hitlerovi. Britský komik Sacha Baron Cohen si určitou diváckou obec získal už na konci 90. let, kdy uvedl svého nepříliš inteligentního rádoby rappera žijícího nedaleko Londýna. Chlapík, který má nesrozumitelnou angličtinu a neuvěřitelně dlouhé přirození, své nápady tahá do opravdu velkých extrémů, výsledek obsahuje nemálo scén, které jsou doopravdy vtipné. Ovšem pak je tu i ten zbytek. Přes úspornou stopáž totiž předkládá i třeba deset minut bez pořádného vtipu. A to je potíž. Něco mezi dvěma a třemi hvězdami. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Docela prča. I ve skutečném životě potkávám lidi co se snaží být cool, nosí rapperský hadry a myslí si že jsou černoši. Myslím, že z takových prosťáčků si střílí tento film. A u simulace orálního sexu na chlebíčku jsem se málem pochcal smíchy.RESPECT. Myslím, že je to nadprůměrná komedie, jen si nemyslím, že by mohla fungovat i nadabovaná. Prý je Ali G nadabován úplně normálně. Je skoro zločin takový film dabovat, je to stejně hloupé jako dabovat Monty Pythony. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný, infantilní, a občas silně nechutný film.. spousta výborných herců tady jen přicmrndává jednomu blbovi v kulíšku. Přesto zde ovšem sem tam vykoukne dokonalý fórek (scéna), výsledek je ovšem silně podprůměrný. Jediným skutečnmým kladem je Martin Freeman a Michael Gambon, kvůli každému z nich dávám filmu po hvězdičce... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Když Ali (Sacha Baron Cohen) protestuje připoutaný k plotu kvůli zavření školy, jeden z reportérů pustí maso do krabičky ve dvou záběrech. (Pepy)
  • Na summitu OSN, na kterém řeší Ali G (Sacha Baron Cohen) a ministerský předseda (Michael Gambon) konflikt v Africe, můžeme vidět mluvit prezidenta USA, vedle nějž sedí zástupce České republiky. V roce 2002 Česká republika předsedala 57. valnému shromáždění OSN. (Matej.Mirejo)
  • Město Staines, ve kterém se příběh odehrává, se rozhodlo poupravit své jméno na Staines-upon-Thames, tedy Staines nad Temží. Důvodem bylo vzdálit se od negativní pověsti, o kterou se postaral právě komik Sacha Baron Cohen. (x_silver)

Reklama

Reklama