Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ali G měl být zkázou britské vlády - místo toho je díky němu mnohem populárnější. Obklopen věrnými přáteli se pak sám stává největším ze všech hrdinů, jedinečným a samozřejmě naprosto neodolatelným... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (528)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ali G Indahouse je zřejmě nejrozporuplnější film zde na ČSFD nebo já rozporuplnějšího nenašel. Sacha Baron Cohen si dovoluje opravdu dost, šahá do politiky, šahá ženskejm kamkoliv, šaha prakticky na cokoliv. Miluje kuřecí z KFC a už vůbec je děsně zásadovej člověk, ač to tak nepříjde. Jde hlavně o to, že jeho komedie, no spíše divadlo, s postavami, které prochází jeho životem jsou už takřka nezničitelné. A navždy budou. Ať už to je zfilmovaný Ali G jako drsnej ghettomasterman, který se s ničím nemazlí, dále jako Borat, kazachstánský reportér nebo dosud nezfilmovaný Bruno, rakouský módní návrhář. Nejzajímavější je, jak všechno mezi sebou propojuje. I zde se objeví například Borat a jeho JAKSHEMASH. Prostě on je komik, který pro mě zůstává respektován už tenkrát po tomhle filmu. Kdykoliv mám blbou náladu, tenhle film mi ji okamžitě zlepší. Je krátký, stručný a originální. To jsou tři hlavní důvody proč se na něj vždycky s radostí podívat. Pokud se chcete zasmát u absolutně neuvěřitelné kraviny, tak se do něj klidně pusťte, stojí to za to. Restekp. Už jsem to viděl tolikrát, že to měním na pět. Tohle je fakt neskutečně dobrá komedie --- Westside is the BEST ! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Někdo řekne, že je to kravina, ale na tomhle filmu je vidět, že Sacha Baron Cohen není jen nějaký debil, který se pitvoří, ale ty jeho vtipy mají smysl. Ano, jasně, že je to místy hodně ujeté, jenže stejně budete mít pocit, že se vám snaží něco říct. I když ve filmu vystupuje jako největší idiot, nakonec to není on, kdo je ten největší hajzl. Některé scény baví pořád. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemná parodie na hiphopovou mládež a jejich rádoby gangsterská uskupení a stav britské politické scény. Ali G (Sacha Baron Cohen) je společenský outsider, kterému se z nenadání otevírá možnost vstoupit do nejvyšších pater politiky. A využívá to ve vrchovaté míře, vpadává do života všech, aby ho zcela obrátil na ruby, nebere si servítky s žádným ožehavějším tématem, ať se jedná o drogy, přistěhovalectví, mírová jednání a politické intrikaření. Z dalších rolí je nutno zmínit ministerského předsedu (Michael Gambon), ambiciózního Davida Carltona (Charles Dance), který stojí za stoupající hvězdou Aliho, nebezpečnou krásku Kate Hedges (Rhona Mitra) ve službách Carltona, Aliho čubičku Julii (Kellie Bright), a více, či méně směšné hiphopery Rickyho C (Martin Freeman), 2Paca (Ed the Dog), Davea (Tony Way), Jezzyho F (Nabil Elouahabi), či Hassana B (Ray Panthaki). Neumdlévající, vzdorovitý, namyšlený, nechytrý. Mění, bourá, tvoří, užívá si a rozechvívá vše a všechny. A přesto je velký potenciál srážen někdy až opravdu hloupým humorem. Ale tak je to stále velmi pozoruhodné dílo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pro příznivce ostrovního humoru stejně těžce uchopitelné jako penis světle černého rapera Ali G-ího.. Fekální a sexistický humor nepříliš sofistikovaný, karikatura hip-hopové kultury a interakce na místě reálných institucí (Parlament Spojeného království, zasedání OSN) docela zábavné. Kdyby si dali světoví politikové pár šálků "zeleného čaje" i ve skutečnosti, měli bychom možná Spojené státy korejské a obřezaného prezidenta Íránu slavícího v jarmulce Chanuku.. Rhona Mitra je tady tak neskutečně sexy, že bych ji nejen nasmrkal do slabikáře, ale i do čtenářského deníku a krabičky na svačinu.. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Tohle že je ten Sacha Baron Cohen z oslnivého Borata? Ali G je tuctovým "rise and fall of the idiot" filmem plným nefungujícho humoru, rozpačitých hereckých výkonů a trapnosti. Zatímco v Boratovi dokázal Cohen vtisnkout svému hrdinovi dokonale propracovanou komickou (pseudo)identitu, jako Ali G se vytrapňuje chabými pokusy o nabodobení "shame on you niggaz" dikce a gestikulace. Jeho kreace jako by spíše patřily na vánoční besídku nějakého pomenšího gymnázia či do estrády TV Nova... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Město Staines, ve kterém se příběh odehrává, se rozhodlo poupravit své jméno na Staines-upon-Thames, tedy Staines nad Temží. Důvodem bylo vzdálit se od negativní pověsti, o kterou se postaral právě komik Sacha Baron Cohen. (x_silver)
  • Když Ali (Sacha Baron Cohen) protestuje připoutaný k plotu kvůli zavření školy, jeden z reportérů pustí maso do krabičky ve dvou záběrech. (Pepy)

Reklama

Reklama