Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora

(seriál)
  • USA Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (více)
Trailer 1
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, 2022, 7 h 24 min (Minutáž: 37–63 min)

Předloha:

H.P. Lovecraft (povídka), Michael Shea (povídka) (více)

Hrají:

Guillermo del Toro (průvodce), Tim Blake Nelson, F. Murray Abraham, Kate Micucci, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln, Rupert Grint, Eric André (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mrazivá hororová kolekce osmi úžasně vizuálně propracovaných příběhů plných hrůzy, kterou vytvořil Guillermo del Toro. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (159)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Priemerný hororový seriál, pre mňa vlastne dosť veľké  sklamanie. Za vrchol považujem druhú poviedku s krysami a mŕtvolami, mňam! Tá dokázala baviť aj znechutiť. Prvá bola priemerná (zaujal ma až záver), tretia sa síce teší všeobecnej obľube, ale mne to nesadlo (podobne ako režisérov celovečerák Empty Man), štvrtá s tou škaredou kravou ma dokonca takmer zabila, piata... OK, šlo to. Dobrý koncept, aj nejaké gore, ale dalo sa z toho vyťažiť aj viac. Šiesta sršala trápnosťou a siedma je len nudná konverzačka. Posledná ôsma je jedna z mála, ktoré sa aspoň trochu snažili vydesiť, takže na nízke hodnotenia ostatných sa môžem zvysoka.... Môj veľmi subjektívny poradovník od najlepšej: 2 – 8 – 5 – 1 – 3 – 6 – 7 – 4. ()

Pepe_cz123 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to konečně dokoukal. Guillermo del toro umí ale tohle mě úplně nesedlo. Od kabinetu kuriozit jsem si podle ohlasů na netu sliboval velmi povedený horor s antologickým prvkem. A to kupodivu funguje ta antologická stranka dobře, ale dál už je to jiná pohádka. Co si budem kromně dvou (možná tří) epizod tak to je všechno průměr,ale stejně se tu našly epizody kterým jsem buď dal 4* nebo dokonce plnej knedlík. Ale jinak jsou ty epizody buď blbě napsaný a to hlavně pravě cítím problém ve scénáři jak v příběhu, tak v postavách. No abych to shrnul tak jsem docela zklamán. Ale mohu doporučit, ale jak říkám nečekejte od toho nějakou extra hororovou podívanou. 6/10 ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Několik částí jsem si vyloženě užil a chrochtal u nich blahem hororového blázna a nadšence do Lovecrafta, jen abych v dalších dílech seznal, že se tu dá narazit i na nefalšované televizní dno. Jako jo, každý si tu najde to svoje, a všem se asi zavděčit nelze, jen by to občas nemuselo působit tak hrozně levně. [Netflix] ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vizuálně opojná záležitost, která ale vyjma skvělé povídky “Pitva” nemá nic moc co nabídnout. Zbytek epizod je totiž scenáristicky velmi plochý a snadno zapomenutelný. Je pro mne vážně velkou záhadou, proč zrovna tomuto koktejlu velmi průměrných povídek propůjčil slovutný Guillermo Del Toro své jméno. (Netflix) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Guillermo Del Toro zaštítil sérii osmi různých, na sebe nenavazujících a nikterak propojených hororových příběhu a jakkoliv ani jeden z nich není v jádru špatný a osobně mě bavilo, že každý je trochu jiný, do dokonalosti má tahle série daleko. Jejím největším nepřítelem je primárně stopáž jednotlivých dílů. Některé skvěle budují atmosféru a pak najednou skončí, některé by naopak potřebovali děj naopak zhustit a mít epizody kratší. Ta cca hodina, kterou většina epizod má se ukazuje jako naprosto nevyhovující čas, protože i když se to může zdát jako poměrně slušný prostor na to odvyprávět malou hororovou hříčku, opak je pravdou a někdy to buď nestačí a nebo je to naopak strašně moc času a bohatě by pro slušnou jednohubku stačila polovina. Technicky téhle sérii každopádně není moc co vytknout a všechny epizody vypadají velmi dobře a některé si dost dobře umím představit jako plnohodnotné celovečerní žánrovky...60% ()

Galerie (186)

Zajímavosti (19)

  • Seriál měl mít původně název „Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight“. (Arigato)
  • Epizoda se odehrává v sobotu 22. září 1979. (noelcoward73)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama