Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Griselda Blanco uteče se třemi malými syny a kilem kokainu z Medellínu do Miami, kde se z ní stane nemilosrdná šéfka drogového impéria, které se rychle rozrůstá. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

celticek 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic, mega hype za to vůbec nestál. Jak to bylo ve skutečnosti do puntíku nevím, ale jde cítit, že se hodně přibarvovalo. Ikdyž je Vergara krásná ženská, tak tady jí ta pleťová maska kape přímo ze ksichtu. I ten frňák má jak Darina Rolincová. Mohla by šňupat rodinné domky:) Poslední dvě epizody pro mě byly vyloženě utrpení. S Narcos to prohrává na celé čáře. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ženské Narcos se nekoná a přestože Griselda dlouho slibuje, není žádným epickým dílem, jako spíše dost komorní podívanou o ženském uplatnění v mužském světě (v tomto případě ve světě dealerů drog). Griselda má občas příjemný vibe Zjizvené tváře ale vzestup hlavní hrdinky není tak uvěřitelný jako ten Tonyho Montany. Vergara se snaží ale její přerod z ustrašené paničky, která chce zabezpečit děti, na nelítostnou mrchu, sem jí nežral a i na ploše pouhých šesti dílů, jsem cítil roztahanost a nevyužitý potenciál. ()

Reklama

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Příběh „Kmotry“, která si dá ráda do rypáku, ale chce hodit staré kšefty z Kolumbie za hlavu… sbalí si tedy všechny své saky (i ty tři paka) a vydá se za velkou louži. No, a jelikož starou fenu novým kouskům nenaučíš, brzy se od prodeje letenek vrací k tomu, co jí jde nejlíp – prodej bílého prášku, který si mohou dovolit jen zámožné hospodyňky a rozhodně není určen na pečení nebo do pračky. Šestidílná minisérie se docela vleče, dialogy občas zavání telenovelou a od průměru to nespasí ani hezký retro vizuál… tady by rozhodně víc seděl (a bohatě stačil) celovečerák. Tahle dávka je zbytečně dost řízlá a na kvalitní matroš od kolumbijského nebo mexického kartelu a (bohužel ne tak moc profláklých) pašeráckých nul se to nechytá ani omylem. ■ AnanAss‘s Score: 5/10 ■ ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Je to o něco méně intenzivní než Narcos, se kterým asi bude často Griselda srovnávána, ale jinak jde o atmosférické a skvěle zahrané kriminální drama, které samozřejmě občas volí trochu odklon od reality, ale to se asi dalo čekat. A stejně tak se dalo čekat, že se ozve brblání o tom, že je to příliš feministické a woke, ale to asi není na místě, protože se dá tušit, že žena v této branži opravdu musela dřít víc než většina mužů, aby se prosadila. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojený. Svět drogových dealerů je vděčná filmová tématika a ikdyž jde pořád o to samé, je to pro mě vždy zábava sledovat. Není to sice tak naložený jak Narcos, ale užil jsem si to hezky. Sofia Vergara v roli Kmotry/Narkobaronky je výborná, je tu hezky ukázané,že jako žena to neměla v čistě chlapském byznyse vůbec lehké a spousta lidí s ní chtělo vydrbat, jenže to dopadlo většinou opačně. Z vedlejších postav mi byl nejvíce sympatický Dario a potěšilo větší seznámení s Ochoa Kartelem. Tím, že se seriál odehrává v Miami a né v Kolumbii, to má lehce jiný nádech, ale na šlapky, drogy a vraždy dojde samozřejmě i zde. Nejméně sympatická mi byla linie s detektivy, kde jsem nefandil nikomu. Plusem je i fajnový retro vizuál. Pohodová čtyřka. 75% ()

Galerie (365)

Zajímavosti (7)

  • Syn reálné Griseldy Blanco jménem Michael Corleone Blanco (pojmenován byl po postavě z filmu Kmotr, 1972) zažaloval Netflix za zpracování příběhu jeho matky. Michael na téma své rodiny hovoří velice otevřeně a o práva ke zpracování příběhu se dokonce podělil s jinou produkční společností – ta mu však za práva za zfilmování zaplatila, zatímco od Netflixu žádnou finanční kompenzaci neobdržel. (fiLLthe3DD)
  • Jedná se o druhý seriál, ve kterém se Griselda Blanco (Sofía Vergara) objevuje coby hlavní postava. Tím prvním byl La Viuda Negra (od r. 2014). Tato nechvalně proslulá drogová obchodnice se také mihla v seriálu Pablo Escobar: El Patrón del Mal (od r. 2012) a jako vedlejší postava v seriálu El Barón (od r. 2019) – tyto tři seriály spadají do žánru „narconovel“. (fiLLthe3DD)
  • Natáčelo se od 30. ledna do 30. června 2022 a filmování probíhalo v Kalifornii (Los Angeles, Long Beach) a na Floridě (Miami). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama