Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Griselda Blanco uteče se třemi malými syny a kilem kokainu z Medellínu do Miami, kde se z ní stane nemilosrdná šéfka drogového impéria, které se rychle rozrůstá. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (95)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojený. Svět drogových dealerů je vděčná filmová tématika a ikdyž jde pořád o to samé, je to pro mě vždy zábava sledovat. Není to sice tak naložený jak Narcos, ale užil jsem si to hezky. Sofia Vergara v roli Kmotry/Narkobaronky je výborná, je tu hezky ukázané,že jako žena to neměla v čistě chlapském byznyse vůbec lehké a spousta lidí s ní chtělo vydrbat, jenže to dopadlo většinou opačně. Z vedlejších postav mi byl nejvíce sympatický Dario a potěšilo větší seznámení s Ochoa Kartelem. Tím, že se seriál odehrává v Miami a né v Kolumbii, to má lehce jiný nádech, ale na šlapky, drogy a vraždy dojde samozřejmě i zde. Nejméně sympatická mi byla linie s detektivy, kde jsem nefandil nikomu. Plusem je i fajnový retro vizuál. Pohodová čtyřka. 75% ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Po Narcos a El Chapo konečně přišla další kokainová gangsterka, na kterou jsem se těšil. Bohužel prvním dvěma počinům se to nevyrovná. Už ke konci čtvrtého dílu mě to přestalo bavit a nezměnilo se to do konce série. Šlo vidět, že na příběh Griseldy je i šest dílů mnoho, natož aby byly další série, jako u předchůdců. Jsem zvědav, s čím dalším přijdou. Takový asijský Narcos by vůbec nebyl špatný :) ()

Reklama

Geralt z Rivie

všechny recenze uživatele

Ano, shlédl jsem za dva dny. Ale vydávat seriál za životopisný, kde jsou podstatné věci vybarveny jinak něž ve skutečnosti? Griselda hnusná jako prdel a hraje jí jedna z nejkrásnějších hereček v Hollywoodu? 🤦‍♂️ Netflix do toho musel zase vložit svoje feministické voloviny. Komentář režiséra mluví za všechno: „Je to žena v mužském světě, pracuje desetkrát usilovněji, aby se prosadila, a užívá svou bystrost a inteligenci, aby přechytračila muže okolo sebe. Lidé jí budou zpočátku fandit,“ vyjádřil se režisér Andrés Baiz. O detektivce June, která se jako jediná dokáže dostat na kobylku Griseldě raději ani nemluvím. 🤦‍♂️ ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Griselda Blanco, jediná žena, které se bál sám Pablo Escobar, jehož citát celý tento seriál otevírá.  Kdo viděl Narcos a bude čekat stejnou akci, bude nejspíš zklamán. Griselda je v tomto podání spíš osobnostní drama o vývoji ženy, které se bál kde kdo a která si zcela podmanila drogový svět. Sofia Vergana ji ale zahrála naprosto dokonale a pro skvělý zážitek doporučuju originál znění s titulky a rozhodně ne dabing. Pro ty kdo o této ikonické ženě nemají ani potuchy doporučuju trochu zapátrat, nebo si poslechnout opravdové zločiny, kde ji holky zpracovaly dosti dopodrobna. Za zhlédnutí ale rozhodně stojí. Moje hodnocení: 8/10 ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Je to o něco méně intenzivní než Narcos, se kterým asi bude často Griselda srovnávána, ale jinak jde o atmosférické a skvěle zahrané kriminální drama, které samozřejmě občas volí trochu odklon od reality, ale to se asi dalo čekat. A stejně tak se dalo čekat, že se ozve brblání o tom, že je to příliš feministické a woke, ale to asi není na místě, protože se dá tušit, že žena v této branži opravdu musela dřít víc než většina mužů, aby se prosadila. ()

Galerie (365)

Zajímavosti (7)

  • V čase 39:28, kdy probíhá párty na lodi, má mezi ostatními kolumbijskými ženami cameo americká pornoherečka Vanna Bardot. (Dr_Virus12)
  • Jedná se o druhý seriál, ve kterém se Griselda Blanco (Sofía Vergara) objevuje coby hlavní postava. Tím prvním byl La Viuda Negra (od r. 2014). Tato nechvalně proslulá drogová obchodnice se také mihla v seriálu Pablo Escobar: El Patrón del Mal (od r. 2012) a jako vedlejší postava v seriálu El Barón (od r. 2019) – tyto tři seriály spadají do žánru „narconovel“. (fiLLthe3DD)
  • Syn reálné Griseldy Blanco jménem Michael Corleone Blanco (pojmenován byl po postavě z filmu Kmotr, 1972) zažaloval Netflix za zpracování příběhu jeho matky. Michael na téma své rodiny hovoří velice otevřeně a o práva ke zpracování příběhu se dokonce podělil s jinou produkční společností – ta mu však za práva za zfilmování zaplatila, zatímco od Netflixu žádnou finanční kompenzaci neobdržel. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama