Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná série podobenství o Jediích z prequelové éry. Ponořte se do životů dvou výrazně odlišných Jediů – Ahsoky Tano a hraběte Dookua. Oba budou čelit zkouškám a budou postaveni před volby, které určí jejich osudy. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (85)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Je to hodně fajn, ale osobně si myslím, že těch dílů mohlo být více a věnovat se taky nějakým jiným postavám. Co, mě malinko zarazilo, byla animace, která byla dost slabá - nechápu, proč do toho Disney nepustil více peněz. Po obsahové stránce velmi dobré a lehce to vyplňuje nějaké díry v ději. pro fanoušky Star Wars povinnost a příjemná jednohubka. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Retconny, fanservice a ošklivá animace k tomu. Epizody s Dookum obstaraly děj, který chyběl v Klonech útočí, epizody s Ahsokou ale neřekly vůbec nic (že patřila k nejlepším Jediům ví každý díky Clone Wars), přičemž pátý díl nebyl ani nijak vypointovaný (alespoň ne pro ty, kteří Clone Wars nesledovaly). Vlastně úplně zbytečná a banální hodina a půl Star Wars, ve kterých se Filoni už jen opakuje. Nejvyšší čas to předat někomu novému. 6/10 ()

Reklama

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Příběhy z Impéria jde o mnohem smysluplnější, zajímavější a dynamičtější jednohubku. Tales of the Jedi opět, jako Příběhy z Impéria,  disponují skvělou hudbou, dialogy jsou zde střídmé, ale vkusné, a obecně je to rozhodně serioznější a kvalitnější počin než třeba hraný Obi-Wan. Velmi oceňuji do-ilustrování vedlejších zápletek z prvních třech epizod, souvisejících s radou Jedi a senátem, které nám filmy nenabídly. Cením si též rozvinutí postav Qui-Gon Jinna, Mace Windu, hraběte Dooku a Anakina... 80 % úplně v klídku. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na spravení chuti po nemastných neslaných Povstalcích ideální. Krátké, výborně napsané a zajímavé příběhy. Kromě Ahsoky je výborný především Dooku, jehož dabér napodobuje nenapodobitelného Christophera Lee tak, že málem z každé repliky zamrazí. Působivé. A skvělá je i hudba, Kevin Kiner během těch let působivě vyzrál. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

kdybych měl tuhle pidi sérii brát jako bernou minci pro to abych se konečně podíval na Clone Wars, pak bych se na ně nejspíš nepodíval nikdy. I na tak malém prostoru místy docela nudná série, která nepřináší nic nového ani objevného. Snad jen díl s hrabětem Dooku byl fajn, ale těch patnáct minut je jako nic...60% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Věta, kterou pronese Dooku ke Qui-Gon Jinnovi: „You are much wiser man that I,“ („Jsi mnohem moudřejší než já“) je ta stejná věta, kterou pronese o několik let později ve Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999) Qui-Gon Jinn k mladému Obi-wanovi. (Veskoslav)
  • Robot, který hlídá senátorova syna, patří do tzv. Binary loadlifter („binární zvedači“), kteří byly sestrojeni zejména na těžkou a jednotvárnou práci. C3PO ve Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) Owenovi říká, že to byla jeho první práce, programovat tento typ robotů. (Veskoslav)
  • Když se narodí příslušník rasy Togruta, tak jeho obličej je pokryt většinou pouze tečkami, postupem času a během dospívání se jejich vzhled mění a finální podobu vidíme pak v dospělosti. Můžeme to vidět u malé Ahsoky, která na obličeji měla jenom 4 nepatrné tečky, kdyžto v dospělosti je její obličej pokryt spletitou sítí bílých linií. (Veskoslav)

Související novinky

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

16.11.2022

Přes nadšené reakce kritiků i diváků se nejnovějšímu seriálu ze světa Star Wars ne a ne podařit přilákat k obrazovkám nové diváky. Andor má na Disney+ tristně nízká čísla, a protože i samotné studio… (více)

Reklama

Reklama