Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná série podobenství o Jediích z prequelové éry. Ponořte se do životů dvou výrazně odlišných Jediů – Ahsoky Tano a hraběte Dookua. Oba budou čelit zkouškám a budou postaveni před volby, které určí jejich osudy. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (85)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Ďalšie rozšírenie Star Wars sveta a opäť kvalitná odmena pre fanúšikov. Nádherná Clone Wars animácia a dĺžka epizód umožňujúca pozretie na šupu. Ahsokine časti síce trochu slabšie, ale hlavne preto že tie Dookuho boli brilantné. Hlboké, deprimujúce a rozvíjajúce jeho charakter aj na malom priestore. Keď sa nad tým zamyslím, škoda že seriál nespravili aspoň na 10 časti. Vtiahol by viac ako len na oddych v obľúbenom univerze. 8/10 ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Příběhy z Impéria jde o mnohem smysluplnější, zajímavější a dynamičtější jednohubku. Tales of the Jedi opět, jako Příběhy z Impéria,  disponují skvělou hudbou, dialogy jsou zde střídmé, ale vkusné, a obecně je to rozhodně serioznější a kvalitnější počin než třeba hraný Obi-Wan. Velmi oceňuji do-ilustrování vedlejších zápletek z prvních třech epizod, souvisejících s radou Jedi a senátem, které nám filmy nenabídly. Cením si též rozvinutí postav Qui-Gon Jinna, Mace Windu, hraběte Dooku a Anakina... 80 % úplně v klídku. ()

Reklama

JM87 

všechny recenze uživatele

Přístup Disney ke Star Wars je strašnej. Viz nelogickej Obiwan nebo Episoda 9, která je absolutní nonsense. Tohle se ale povedlo a je to právě protože za tím stál Dave Filoni. Všech šest dílů se točí hodně okolo Count Dooku a Ahsoky Tano. Dozvíme se zde spoustu věcí, který nám chyběly u filmů a který nám doplnily střípky do skládanky. Dal jsem to na jeden zátah a bylo to super. Plus až a pár detailů krásná animace. PS: Strašně mě mrzí, že novou sérii nepřevzal Filoni :( ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

(paradoxně) Nic, co by jsme už neviděli v rámci Clone Wars.... Jak už někdo trefně poznamenal, Dave Filoni se tu jen opakuje, používá milionkrát viděný příběhový vzorce, takže by přišlo víc než vhod předat kreativní otěže někomu jinýmu – o to víc se bojím, jak pojme seriál Ahsoka. Krátkometrážní disneyovská stopáž [všech šest epizod nemá dohromady ani 80 minut] opět naprosto nesmyslná. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení tak trochu odnikud, ale co jiného, než SW kvalitu od Filoniho čekat, že? Zaměření na Ahsoku a Dooka je super, camea hromady postav potěší a podobně jako Clone Wars (nejen stylem) doplňuje prequely. Fajn jednohubka, u který mě netrápí nepřesnost s Ahsoky knihou, neboť jsem ji nečetl. Musím ale uznat, že ač je Ahsoka snad mojí nejoblíbenější postavou, tak kvalitu tohoto počinu obstaral Dooku. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Robot, který hlídá senátorova syna, patří do tzv. Binary loadlifter („binární zvedači“), kteří byly sestrojeni zejména na těžkou a jednotvárnou práci. C3PO ve Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) Owenovi říká, že to byla jeho první práce, programovat tento typ robotů. (Veskoslav)
  • V této epizodě je silné propojení mezi pádem Republiky spojené s rozkazem 66 a výcvikem Anakina Skywalkera. Výcvik Anakina byl pro některé mistryně a mistry příliš kontroverzní z důvodů časové, fyzické a psychické náročnosti. Při potvrzení rozkazu 66 je Ahsoka napadena 501. legií na svém jedijském křižníku. Díky výcviku Anakina, kapitána Rexe a právě zmíněné 501. legie z minulosti se dokázala ubránit a přežit. Můžeme si všimnou naprosto totožných obraných pozic a pohybů, jaké Ashoka prováděla během výcviku. Je tedy ironií, že jí tím Anakin zachránil život. (Veskoslav)

Související novinky

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

16.11.2022

Přes nadšené reakce kritiků i diváků se nejnovějšímu seriálu ze světa Star Wars ne a ne podařit přilákat k obrazovkám nové diváky. Andor má na Disney+ tristně nízká čísla, a protože i samotné studio… (více)

Reklama

Reklama