Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná série podobenství o Jediích z prequelové éry. Ponořte se do životů dvou výrazně odlišných Jediů – Ahsoky Tano a hraběte Dookua. Oba budou čelit zkouškám a budou postaveni před volby, které určí jejich osudy. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (85)

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Tales of the Jedi byli něco, co jsem nečekal. Animace z Clone Wars se vrací, aby nám ukázala příběh Hraběte Dooku, ještě než propadl temné straně a Ahsoky, kde se dozvídáme, co dělala před, během a po klonových válkách. Epizody o Ahsoce (když pominu tu první) jsou fajn oddechovky, které jsou dost jednoduché a diváka ptěší, pokud jsou fanoušci. Zbylé 3 díly o Dookuovi jsou avšak něco, co mi pomalu vzalo dech. Během tří epizod mi byl Dooku představen dost jinak, než jak ho znám z Clone Wars a z filmů, přičemž poslední epizoda (tedy 4) mi na konci ukázala velký prostředníček a já jen naštvaností bouchl do stolu, že se nedozvím, jak to bude pokračovat. Kdyby byl seriál jen o Dookuovi, řekl bych, že je 5 hvězd málo. Kvůli Ahsoce, která bere polovinu epizod akorát nedostáváme pokračování geniálního příběhu Hraběte. Za zhlédnutí stojí epizody s Dookuem. Co se Ahsoky týče tu krom redconu knihy nic moc nedostáváme. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Je to hodně fajn, ale osobně si myslím, že těch dílů mohlo být více a věnovat se taky nějakým jiným postavám. Co, mě malinko zarazilo, byla animace, která byla dost slabá - nechápu, proč do toho Disney nepustil více peněz. Po obsahové stránce velmi dobré a lehce to vyplňuje nějaké díry v ději. pro fanoušky Star Wars povinnost a příjemná jednohubka. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Má to jedinou chybu. Ty epizody jsou strašně krátké a působí hodně zkratkovitě a jednoduše. Ale jinak Filoni dospěl. Přesně tady jsem dostával totiž to, co v mnoha epizodách Clone Wars ne. Žádnou akční taškařici, ale temnotu, silnou atmosféru, osudovost. A Kevin Kiner předvádí parádní hudbu, pro Star Wars často velmi atypickou. Pokud by Filoni vytvořil v podobném tónu kontinuálně vyprávěný plnohodnotný seriál, chrochtal bych blahem. ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

— They grow up so fast, our students. — Může Filoni prosím někdy udělat něco bez Ahsoky? Chápu, že je jako jeho vlastní dítě, ale přijde mi, že Ahsoku procpe úplně všude a kolikrát i na úkor kánonu. Epizody s Ahsokou mi přišly úplně nadbytečné a navíc narušující léta ustanovený kánon. Epizody s hrabětem Dooku jsou ale skvělé, rozhodně mohlo být z jeho života ztvárněno i více událostí. Tales of the Jedi je totiž zajímavým konceptem, který mi ale ve výsledku přijde vcelku nevyužitý a doufám proto, že se do budoucna rozroste o další příběhy a střípky dobrodružství méně známých Jediů a Padawanů. ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se dočkali, konečně jsme se podívali do doby před Skrytou Hrozbu a stálo to za to. Dooku si u mě rozhodně polepšil a stoupl o laťku výš. Všechny tři epizody s ním nám nabídli pěkný příběhový oblouk, který krásně zmapoval vzestup tohoto sithského lorda. Samotná čtvrtá epizoda je špičková a jen těchto 18 minut pozvedává celý seriál o hodnocení výše. Co se týče Ahsoky, tak pěkný rozjezd, po kterém následovala zajímavá epizoda s cvičebním plánem. Co mě ovšem mrzí je finální epizoda, která mi přeci jen nepřišla příliš zajímavá. A ještě k tomu doslova ničí předem daný kánon. Mám na mysli knihu Ahsoka ze které si tento díl dělá doslova prdel. Zbytek jako je animace, hudba atd. snad ani nemá cenu zmiňovat, protože jak už to u Star Wars bývá, je to precizní práce. Bohužel nebýt tohoto nepovedeného konce, bylo by to možná i těch 9. Tentokrát jen 7/10. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, kdy Anakin sleduje mladou Ashoku při tréninku, můžeme v pozadí vidět mladého Kanana Jarruse ze seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014) a jeho mistryni Depa Billabu. (UncleMorty)
  • Pohřbu se zúčastnili například i Plo Koon,Tera Sinube, Jocasta Nu, Saesee Tiin nebo Ki-Adi-Mundi. (Veskoslav)

Související novinky

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

16.11.2022

Přes nadšené reakce kritiků i diváků se nejnovějšímu seriálu ze světa Star Wars ne a ne podařit přilákat k obrazovkám nové diváky. Andor má na Disney+ tristně nízká čísla, a protože i samotné studio… (více)

Reklama

Reklama