Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (370)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návrat ke špionážním kořenům a hlavně na planetu Zemi byl potřeba. Bond je sice zralý na předčasný důchod a Moneypenny obchází rovnou zubatá, ale má to konečně drive, nezvykle chytrou zápletku, nové nápady, pořádné bond girls a hlavně fenomenální akční pasáže, které vrcholí průjezdem 007 přes Cortinu d´Ampezzo. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších bondovek už od prvních sekund když Bond nastoupí do vrtulníku řízeného padouchem který je následně odpraven pomocí elektrošokových sluchátek (nebo čeho) ještě větším padouchem. Ten pak ovládá vrtulník pomocí dálkového ovládání a sedí přitom na střeše na vozejčku!!! Když Bond zničí dálkové ovládání nabodne chudáka vozejčkáře na vrtulník a shodí ho do továrního komína!!!!! Tomu já řikám hardcore. O pár desítek minut později se objeví německej reprezentant v biatlonu Kruger a hází po Bondovi motorkou. Pak přijdou na řadu vyšokovaný hokejisti a furt něco fakt úlet. K tomu zase jednou fakt pěkná Bondgirl a nebejt občasné rozvláčnosti je to rovných 5* takhle je to jen o kousíček za 4*. ()

Reklama

Historik 

všechny recenze uživatele

Když si Bond stoupne na lyže, určitě se něco semele. Mám rád tyhle jeho lyžovačky, i když teď už při svém věku Moore vypadal spíše jako Anděl na horách. Ale to je prostě problém, který si musíme trochu odmyslet. Hlavní představitel byl bohužel takto vybrán. Horší je, že podobně nešťastnou ruku měl režisér i při volbě bondgirl. To jsou zkrátka pihy na kráse patrně nejlepší bondovky s Moorem. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[62%] Tak a máme tu osmdesátá léta, Moorovi opět poskočil věk, a přesto je to i zde v cca 53 letech skvělý elegán a ikonická postava 007. Už kdysi mi tahle Bondovka moc k srdci nepřirostla a nyní se též nic extra nemění. Rozhodně to nebudu nijak moc kritizovat. Hlavním problémem je u mě děj, který není výrazný a k tomu záporné postavy, které byly neskutečně nudné. Ještě z úvodu to vypadalo, že bude v závěru nějaká pomsta a ono to celé vyšumělo. No, ještě zmíním úvod před titulní písní. Po klasickém Gun Barrelu tu máme kupodivu scénku s Blofeldem na vozíčku. Dějově to má jaksi navázat na Bondovku s Lazenbym, Ve službách jejího veličenstva. Nevím, jak se k tomu postavit. Přišlo mi to trochu nevhodné a nedůstojné, ale co už. Jak už jsem psal výše, následuje hlavní píseň a ta se mi líbila. I hudební skladatel Bill Conti ji krásně odrážel ve svých hudebních variacích. A krom toho složil super OST. I mi jeho soundtrack připomněl Rockyho, nemůžu si pomoci. ;) Moora jsem zde už psal, že mě bavil. M tu zde chybí, neboť jeho herec Bernard Lee zemřel, tak jeho postavu zde nechali plavat. Q a Moneypenny se zde aspoň objeví. Akční scény nejsou špatné, ale ne moc zapamatovatelné. Třeba v první půli mě ještě bavily. Pronásledování na lyžích bylo dobré, ale v té druhé půlce už to bylo akcí takové natahované. Samozřejmě výstup po hoře na laně byl dobrý a napínavý. Jen samotný závěr šel už mimo mě. Takže ve finále to není žádný brak, ale když to tak zpětně hodnotím, tak je toto pro mě nejslabší Bondovka. Za ní je Thunderball a Žít a nechat zemřít. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia Bonda majú jedinú úlohu. Pre ten istý príbeh stále nájsť nové lokácie. To potom dopadá tak, že aj tie sa už častokrát recyklujú, exotické prostredie, hory, podmorský svet a občas vesmír, ten sa však ukázal ako slepá ulička. Pri štandartnej automobilovej naháňačke a pri výborne vymyslenej kombinatorike zimných športov som ale zabudol, čo sa odohralo na začiatku a o čo vlastne ide. No a bohužiaľ ani koniec mi v tom nijak nepomohol a dávať pozor pri Bondovkách, o čo ide, nedokážem. Body navyše za nápad na horolezecký výstup, zároveň však hneď strhnuté za prehnanú nelogičnosť celej akcie. Toto by sa dalo ľahko sparodovať, prečo tak neučinil Austin Powers? ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • Předtitulková scéna s vrtulníkem přímo odkazovala na postavu Ernsta Blofelda, ale kvůli údajným právním nárokům producenta a scenáristy Kevina McCloryho tak nebyl pojmenován. Zlosyn (John Hollis) neukáže tvář, ale jasně ho identifikujeme podle vzhledu, vozíku či kočky a slyšíme typický hlas (Peter Marinker). Producent Albert R. Broccoli tím chtěl dát najevo, že při ztvárnění postavy nepotřebuje použít konkrétního člověka a zároveň propojil svět Iana Fleminga s novým Bondem. (kenny.h)
  • Předchozí film Moonraker (1979) byl natočen prakticky celý mimo Anglii. Nové daňové pobídky zavedené v rámci úspor vládou Margaret Thatcher umožnily návrat natáčení do Británie, avšak i tak se točilo i v jiných zemích. (kenny.h)
  • Úvodní píseň s názvem "For Your Eyes Only" zpívá Sheena East. (Benjamin-L)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama