Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (369)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po Bondově minulém opulentním sci-fi výletu do vesmíru nastoupilo razantní zklidnění, ale to vůbec není na škodu. Docela zajímavý příběh, úchvatné středomořské lokace, dobré akce a Carole Bouquet jako jedna z nejlepších (v mém osobním žebříčku druhá) bondgirl vůbec, z této dvanácté bondovky dělají povedený zásek. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia Bonda majú jedinú úlohu. Pre ten istý príbeh stále nájsť nové lokácie. To potom dopadá tak, že aj tie sa už častokrát recyklujú, exotické prostredie, hory, podmorský svet a občas vesmír, ten sa však ukázal ako slepá ulička. Pri štandartnej automobilovej naháňačke a pri výborne vymyslenej kombinatorike zimných športov som ale zabudol, čo sa odohralo na začiatku a o čo vlastne ide. No a bohužiaľ ani koniec mi v tom nijak nepomohol a dávať pozor pri Bondovkách, o čo ide, nedokážem. Body navyše za nápad na horolezecký výstup, zároveň však hneď strhnuté za prehnanú nelogičnosť celej akcie. Toto by sa dalo ľahko sparodovať, prečo tak neučinil Austin Powers? ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Po předchozí vesmírné noční můře, kvůli které se často o půlnoci budím zalitý potem, se konečně tvůrci ukáznili, vrátili se s Bondem zpátky na Zem a dali vzpomenout na časy, kdy Sean Connery sváděl ve vlaku lítou bitku s Robertem Shawem. Pokud by to neudělali, místo v Řecku se tenhle díl mohl odehrávat někde okolo Saturnova prstence. Je to opravdu osvěžující změna, takže 007 už není jenom hláškujícím strojem neustále rozepínajícím dámské podprsenky, ale opravdovým agentem s povolením zabíjet. Přibylo realistické akce, banda padouchů se svou výdrží rovněž vyšvihla (k jejich zneškodnění je nestačí jenom prohodit oknem, ale rovnou shodit ze sály) a zdejší bondgirl mi padla do oka nejen svou krásou, ale i chováním. Bond si tentokrát její srdce musel pracně vybojovat, ale stejně jako on, i divák nakonec dostal to, po čem celou dobu toužil. P.S. Roger Moore je na stará kolena charismatičtějším agentem, než byl při své první misi v Žít a nechat zemřít. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Akciou a nápadmi nabitá bondovka zo starnúcim Bondom. Moore už po predošlej časti mal odísť, no on to stále ťahá. Šedivému Bondovi ťažko uveriť zljazd lyžami po bobovej dráhe, skoky, otočky a bitky s omnoho mladšími záporákmi. Horolezca improvizátora som Mooreovy absolútne neuveril. Takisto množstvo nereálností, ktoré vyznievajú až komicky (keď je puška nefunkčná stačí ju hodiť, ak sa ňou netrafíte hoďte po Bondovi motorku). Za fyzický výkon východonemneckého pôvodne biatlonistu by sa nemusel hambiť ani Zub/Čleuste z predchádzajúcich dielov. Humorné hlášky vyzerajú dosť silovo a skôr sa pousmejete nad ich trápnosťou, ako humorom. Zaujímavý výber bondgirl, Carole Bouquet (inak strašná podoba z Liv Tyler) sa oproti ostatným bondgirl v niečom líši. Za celý film som nevedel prísť v čom. Opäť dva kontrasty vo výbere prostredia jednak zasnežené vrcholy Álp a na druhej strane žralokmi preplnené Egejské more. Zápletka, že všetko sa nakoniec podarilo, len vďaka papagájovi vyzerá tiež dosť čudne. Je však dobré, že Bond sa naháňa za niečim reálnejším, nie za slnečným laserom, či plynom naplnené gule na vyhubenie ľudstva. 3a pol*, mladší Bond by hodnotenie možno zvýšil. -In memory of Bernard Lee alias M.- ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší Bondovka, ale furt parádní. Honička na lyžích byla nejlepsi, když Bond všechny sejme a má parádní faro, opět pěkný herecky, ale já bych sel spíš do ty bloncky narozdíl od Bonda. Zaporak mohl být zajimavejsi, ale zabijáci byli celkem dobrý i když na Bonda nikdo nemá. Ten začátek byl taky Supr i když jsem nevěděl kdo je na tom vozíčku..nebyl to ten z Žijes jen dvakrát? No to je jedno každopádně dobrá zábava. ,,nesnášel výšky" ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • Při natáčení v italském lyžařském centru Cortina d'Ampezzo v lednu a únoru 1981 vůbec nesněžilo. Produkce musela najmout nákladní auta, která sníh do města svážela z okolních hor. (kenny.h)
  • V automobilové honičce Citroën 2CV s Bondem (Roger Moore) sjede ze silnice, poškodí se mu kapota a vypadnou přední světla. Na konci honičky má auto méně poškozenou kapotu a přední světla na svém místě. (Marek06)
  • Caroline Cossey, jedna z dívek, která se mihne ve scéně u bazénu, byl ve skutečnosti transsexuál, který podstoupil změnu pohlaví. Ačkoli tato postava ve filmu ani nepromluvila a objevila se v pár záběrech, tehdejší noviny z toho udělaly velkou aféru, kdy se objevovaly titulky jako "James Bond Girl Was a Boy". Caroline Cossey byla touto kauzou otřesena natolik, že přemýšlela o sebevraždě. (Colonist)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama