Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (369)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po předtitulkové scéně s lehce sebeparodickým (ale vtipným) koncem je tu zase typická Mooreova Bondovka. Bond se spřáhne s pomstychtivou dívkou a jdou po krku... Kdekomu. Film je vtipný, akční scény velice povedené (dlouhá honička na lyžích, vláčení Bonda a Meliny za lodí nebo horolezecká scéna, která je doopravdy infarktová), záporák nic moc, ale stačí. Obrovským způsobem u mě zabodoval pašerák Columbo, který by mohl charizma rozdat třem čtvrtinám filmového štábu a ještě pořád by mu zbylo dost pro sebe. Hudbu místo Johna Barryho skládal Bill Conti, a to nebyla moc dobrá volba... Stejně ale čtyři čisté hvězdy. P.S. Kdyby mi pan Q namontoval do mého auta takové "zabezpečení", jako do Bondova bílého lotusu.... Zabil bych ho! ()

woody 

všechny recenze uživatele

12. bondovka - James se vrátil ke kořenům. Už žádné obří tankery, raketoplány nebo sluneční zbraně. Šifrovací přístroj ATAC v potopené britské lodi. Jde o to zda se vrátí zpět do rukou jejího veličenstva nebo zmizí ve zdech Kremlu... Potěší, že Bond se nevydal mezi partu šílenců, ale do tvrdého prostředí východoevropského podsvětí. Albánští pašeráci, belgičtí vrahouni a německý steroidový stroj na zabíjení (jistě si vzpomenete na Rudého Granta). Všeho si dosyta užijeme, plus nabídneme velice mladou a hezkou Bondgirl. Ale co mám nejraději je finále na Orlí skále. A generál Gogol tetokrát jako flegamtický protivník rovněž potěší. Moore teď měl skončit a pro většinu by to byl skvělý konec. PS: Všimněte si Blofeldovského žertíku na začátku filmu. Neslavný konec jedné zločinné legendy a pposlední vzpomínka na Bondovu ženu. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

S veľkou pravdepodobnosťou je to iba záležitosť osobného nastavenia a vkusu, ale For Your Eyes Only je demonštratívnou ukážkou všetkého kriticky zlého na bondovkách, ktorých tvárou sa stal Roger Moore a viedli celú sériu do slepej, lacno ironickej uličky (a nevymanévrovali odtiaľ s podobnou bravúrou, ako červený ford mustang v Diamonds are forever, haha). Už pri nástupe Rogera Moorea v snímke Live and Let Die je jasné, že sme sa ocitli v novom, maximálne prehrotenom univerze, kde len ťažko budeme brať niečo vážne (všetka exotickosť, navyše naúojená na blaxploitation žáner, a prepálenosť ďaleko presahuje mieru z You Only Live Twice). For Your Eyes Only je symbolom istého vyčerpania z tlačenia do extrému a pokorovania všetkého predošlého - Glenov film pôsobí ako frenetická koláž a pastiš predošlých bondovských lokácií a motívov zároveň. Navyše je to celé podopreté insitnosťou, ktorá v moorevskom podaní (na rozdiel od conneryovského) akoby nepoznala hraníc. __ Stručne povedané: séria sa tu akoby nevyvíja, ale cyklí a metastázuje do naozaj bizarnej podoby. I don´t like it. sorry. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Po předchozí vesmírné noční můře, kvůli které se často o půlnoci budím zalitý potem, se konečně tvůrci ukáznili, vrátili se s Bondem zpátky na Zem a dali vzpomenout na časy, kdy Sean Connery sváděl ve vlaku lítou bitku s Robertem Shawem. Pokud by to neudělali, místo v Řecku se tenhle díl mohl odehrávat někde okolo Saturnova prstence. Je to opravdu osvěžující změna, takže 007 už není jenom hláškujícím strojem neustále rozepínajícím dámské podprsenky, ale opravdovým agentem s povolením zabíjet. Přibylo realistické akce, banda padouchů se svou výdrží rovněž vyšvihla (k jejich zneškodnění je nestačí jenom prohodit oknem, ale rovnou shodit ze sály) a zdejší bondgirl mi padla do oka nejen svou krásou, ale i chováním. Bond si tentokrát její srdce musel pracně vybojovat, ale stejně jako on, i divák nakonec dostal to, po čem celou dobu toužil. P.S. Roger Moore je na stará kolena charismatičtějším agentem, než byl při své první misi v Žít a nechat zemřít. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#12 - Spokojnosť je, aj nie je. Je z toho pohľadu, že ide o najfrekventovanejšiu, najpríťažlivejšiu a najlepšie spracovanú časť zo série, čo sa týka akčných scén a zároveň využitia destinácií, na ktorých sa natáčalo. Takže to bude znamenať, že film pomerne nenudí. Ale len pomerne. Scenár to brzdí, nejde o ničím výnimočný námet. Moore to ešte ako-tak uhráva, pochybujem však, že v scénach ako naháňačka na lyžiach sa nenechal zastúpiť dvojníkom. Bondgirl je asi najumiernejšia a tým konečne iná a trefnejšia ako doterajšie snahy zaujať. Mooreovi by už ale dôchodok prospel. Ale ako čerešnička je úplný záver s papagájom božský. 75%. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • Ve filmu se neobjeví postava "M" Bernarda Lee, který tuto postavu ztvárnil v předchozích jedenácti filmech, totiž začátkem roku 1981 zemřel na rakovinu žaludku. (Colonist)
  • I kvůli zdravotním problémům Carole Bouquet (Melina) se část detailních podmořských scén natáčela na suché scéně. Iluze podvodních záběrů byla vytvořena pomocí světelných efektů, zpomalených záběrů, větru a bublin přidaných v postprodukci. (kenny.h)
  • Kvůli lepší scénografii přemalovali filmaři mnoho domů na Korfu na bílo. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama