Reklama

Reklama

Zlaté dítě

Trailer

Obsahy(1)

V Tibetu přepadnou maskovaní muži klášter a unesou z něho Zlaté dítě. Newyorský detektiv, specialista na hledání dětí Chandler Jarrel je osloven mladou Tibeťankou Kee Nangovou, aby se ujal případu Zlatého dítěte. To má podle čtyři sta let staré legendy zachránit svět před zlem. Kee přesvědčuje Chandlera, že právě on je tím vyvoleným, který se dokáže postavit zlu. A navíc prý tím, že právě pátrá po zmizelé šestnáctileté Sheryl, už udělal v případu první krok mezi oběma případy je určitá souvislost. Chandler nevěří na mystické síly, ale nakonec se nechá přemluvit. Postupně naráží na další a další důkazy o existenci těchto sil. Pokud chce Zlo, reperezentované démonem Sardem Nunspem, porazit, musí se vydat do dalekého Tibetu. Jen tam může získat dýku bohyně Adžanti, jedinou zbraň s jejíž pomocí lze proti Zlu bojovat. Kee mu stojí věrně po boku dokonce i ve chvílích, kdy jí to Chandler zakazuje. Podaří se jim Zlo parazit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

otík 

všechny recenze uživatele

Zřejmě klasická komedie s Eddie Murphym, ve které krapet nudné pasáže střídají správně úsměvné scény se super suchými hláškami. V příběhu o „zlatém“ dítěti z Tibetu, které má nadpřirozený dar spočívající v tom, že čeho se dotkne, to oživí nebo promění v dobro a sám satan má zájem na tom, aby jej zabít, hrají také velkou roli nedokonalé, ale z dnešního pohledu mile směšné triky při zobrazení satana. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Motajú sa tu jaky a je mi zima. Nebaví ma to tu.“ Eddie Murphy bol v 80. rokoch TOTÁLNA HVIEZDA. Svet mu ležal pri nohách. Mohol VŠETKO. Obyčajný chalan z robotníckej, ošarpanej štvrte po rokoch, bezradne strávených v Saturday Night Live, debutoval buddy movie 48 HODÍN. Z nich sa, napriek nulovým očakávaniam (aj samotného štúdia!) stal vianočný trhák a z Murphyho DOSLOVA cez noc hviezda (DRUHÝ deň ráno po slávnostnej premiére poslal dočerta komplet vedenie SNL a začal sa naplno venovať svojej filmovej kariére). V publikácii Filmy 80. rokov to autor označil dokonca za „jednu z najrýchlejších premien vo filmovej histórii“. A naozaj - v čom Eddie hral, to zarobilo gigantické peniaze. Už kvôli nákazlivému smiechu, improvizácii, pohotovým reakciám a podrezanému jazyku. Od VÝMENY cez POLICAJTA V BEVERLY HILLS 1 - 2 po CESTU DO AMERIKY. Vrátane ZLATÉHO DIEŤAŤA. A aké vlastne je? Vymyká sa nielen charakteristike „Eddieho film“ (obsahuje síce jeho „typické“ scény - viď. pašovanie obradnej dýky cez tibetské letisko -, ale málo), no i žánru fantasy. Na rozprávku film obsahuje priveľa násilia, každú chvíľu niekto niekomu zlomí väzy a prvých zopár desiatok minút strávime v nečakane dospelom a vážnom svete, v ktorom hrdina pátra po unesených deťoch, ktoré nie vždy končia dobre. Následne príde zápletka s uneseným zázračným chlapcom, triky, akcia (baba v bielych gaťkách uprostred noci vykope piatich po zuby ozbrojených hajzlov) a zábavné dialógy („Jej príbuznú znásilnil drak.“ – „To sa u vás stáva často?“). Ale tiež blbý scenár (kúzelný chlapec vie oživovať mŕtvych, ale robí mu problém dostať sa zo železnej klietky). Príliš ma to nebavilo a Charles Dance bol čudný zlosyn. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia slovenského znenia (SPF 1989) = ALŽBETA DOMASTOVÁ - Dokonalý slovenský kinodabing SPF už asi navždy zmizol v prepadlisku dejín, ale neoficiálne je stále na svete! Murphyho tam daboval MIRO NOGA a dialógy boli geniálne. Tajne dúfam, že raz bude opäť uvedený aj oficiálne, napriek existencii dvoch ďalších redabingov pre Markízu a JOJ. (16.7.2009) ()

Holly_Molly 

všechny recenze uživatele

U tohohle vždycky uchcávam smíchy a to ze dvou důvodů...Buď když se na scéně bojuje, protože choreografie a efekty jsou fakt síla i na Céčkovou produkci :D a pak je ta druhá část a to ta, když spolu jsou na plátně Eddie Murphy a Victor Wong, protože tihle dva šašci tu spolu fakt válej.....joooo kde je ti dneska konec Eddie...:( ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Sem si nedávno v TV film zopáknul abych věděl proč už ho víckrát vidět nemusím. I přes rok vzniku (tedy období kdy Eddie nebyl ještě se svým humorem tragicky protivný) je Eddie se svým humorem tragicky protivný. Pro mě tedy uplně první vlaštovka naznačující kam směřuje :(. Toto je jeho "pacient nula" nákazy, která ho totálně jako komika pohřbila. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu figuruje klíčový artefakt zvaný dýka Ajanti, který jako jediný může usmrtit hlavního antagonistu filmu démona Sardo Numspa (Charles Dance) a který se svým designem nápadně podobá náboženskému předmětu phurba, což je dýka, která ve vadžrajánové tradici představuje hněv všech buddhů a má dle mytologie schopnost zkrotit démony a přimět je, aby uznali Buddhovo učení. (Nick321)
  • Před bitkou v motorkářském doupěti, i během ní, sledují motorkáři v televizi hudební klip americké glam metalové kapely RATT, konkrétně klip k písni „Body Talk“. (Frank.Magnus)
  • Hlavnú úlohu mal pôvodne stvárniť Mel Gibson a malo sa jednať o drámu, ale keďže nebol k dispozícii, tak oslovili Eddie Murphyho a scenár bol prepísaný na komédiu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama