Reklama

Reklama

Zlaté dítě

Trailer

Obsahy(1)

V Tibetu přepadnou maskovaní muži klášter a unesou z něho Zlaté dítě. Newyorský detektiv, specialista na hledání dětí Chandler Jarrel je osloven mladou Tibeťankou Kee Nangovou, aby se ujal případu Zlatého dítěte. To má podle čtyři sta let staré legendy zachránit svět před zlem. Kee přesvědčuje Chandlera, že právě on je tím vyvoleným, který se dokáže postavit zlu. A navíc prý tím, že právě pátrá po zmizelé šestnáctileté Sheryl, už udělal v případu první krok mezi oběma případy je určitá souvislost. Chandler nevěří na mystické síly, ale nakonec se nechá přemluvit. Postupně naráží na další a další důkazy o existenci těchto sil. Pokud chce Zlo, reperezentované démonem Sardem Nunspem, porazit, musí se vydat do dalekého Tibetu. Jen tam může získat dýku bohyně Adžanti, jedinou zbraň s jejíž pomocí lze proti Zlu bojovat. Kee mu stojí věrně po boku dokonce i ve chvílích, kdy jí to Chandler zakazuje. Podaří se jim Zlo parazit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Už dávno som nevidel taký zlý strih, dokonca aj na béčkový film. Potešili ale Charles Dance a Eddie Murphy, a Charlotte Lewis bola neodolateľná ako vždy ;) Ale hlavný dôvod prečo som si tento film pozrel, bol legendárny slovenský kinodabing s Miroslavom Nogom, ktorý bol naozaj skvelý, hlavne preklad. No musím povedať, že Topoľský mu sadne trošku viac. ()

jericho001 

všechny recenze uživatele

Není to zase až tak špatný,ale Beverly Hills Cop to není.Sem-tam se tu najdou vady na kráse,Eddie prakticky celou dobu nezavře hubu(i když někdy má slušnou hlášku) a masky stojí za prd.Zase na druhou stranu na tu mladou tibeťanku se hezky koukalo a scéna v bludišti když jde Eddie se sklinkou vody je taky dobrá.Takže nakonec takový průměr. ()

Reklama

pjotr76 

všechny recenze uživatele

Na ten film nezapomenu, sice vůbec nevím o co šlo, ale šlo to tady v kinech někdy na konci osmdesátých let, možná na počátku devadesátých, matka dostala lístky od podniku a do kina vyrazila celá naše rodina - pěkně společenská akce, mám ten dojem, že jsem si tam prvně testoval oblek do tanečních. Kino bylo přecpaný "poukázkářema v rodinném balení", Murphy spustil ten svůj koncert a v úplně ztichlém kině se smál hodně od podlahy jenom on, pak se někdo nesměle zasmál a už řvali smíchy všichni jenom mi to nějak nesedělo s pořadím jednotlivých skečů...no nic, možná jsem tenkrát něco přehlédl. Po odchodu z kina jsme to svorně ohodnotili větou - takovou blbost jsem fakt nečekal. ()

dustur 

všechny recenze uživatele

Tak určite že tento film nieje najlepší,ale zároveň ani najhorší čo natočil Eddie Murphy...,film má ako zaujímavý nápad z tým ,,zlatým dieťaťom" ale mohlo to byť aj lepšie... Začiatok filmu sa mi absolútne nepodobal na komédiu ,ale skôr troška na niaky akčný film..., ale ten zaporak ktorého si užil Charles Dance sa mi docela páčil , takisto aj krásna Charlotte Lewis.. Film ma docela aj miestami pobavil ,a zároveň sa nájdu aj niake vtipné situácie... Moje hodnotenie filmu je medzi dvoma a slabými troma hviezdičkami....: 2,5 / 5 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zřejmě klasická komedie s Eddie Murphym, ve které krapet nudné pasáže střídají správně úsměvné scény se super suchými hláškami. V příběhu o „zlatém“ dítěti z Tibetu, které má nadpřirozený dar spočívající v tom, že čeho se dotkne, to oživí nebo promění v dobro a sám satan má zájem na tom, aby jej zabít, hrají také velkou roli nedokonalé, ale z dnešního pohledu mile směšné triky při zobrazení satana. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu figuruje klíčový artefakt zvaný dýka Ajanti, který jako jediný může usmrtit hlavního antagonistu filmu démona Sardo Numspa (Charles Dance) a který se svým designem nápadně podobá náboženskému předmětu phurba, což je dýka, která ve vadžrajánové tradici představuje hněv všech buddhů a má dle mytologie schopnost zkrotit démony a přimět je, aby uznali Buddhovo učení. (Nick321)

Reklama

Reklama