Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (338)

Happens 

všechny recenze uživatele

Tohle se tváří jako levné béčko, komorního rázu, odehrávající se skoro celé na jedné prosté zrezivělé tisíc milion kilometrů dlouhé věži. Nicméně rozmotá se to do slušné psychologické studie dvou charakterů - hlavních hrdinek, které si tam vzájemně sdílely skoro nevědomky zesnulého manžela / milence. Ten plottwist na konci je absolutně úžasný a poměrně nečekaný. Trpím strachem z výšek, takže pro mě to bylo okořeněné všechno dvojnásob. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nepříjemná úzkost a intenzivní Survival VERTIGO! Fall je nečekané překvápko, které se může zařadit mezi Vertige, Gold, Frozen, Lonely place to die a další. Scott Man není až tak kvalitní režisér, ale béčkové filmy mu jdou a v těchhle vodách dokáže občas vykouzlit fajn věci. ( Turnaj Zabijáků je guilty pleasure jak kráva a Linka č.657 bylo taky fajn) a Fall se rozhodně neztratí. Příběhově je to sice přímočaré, ale to vůbec nevadí, tady jde o jiné atributy a ty fungují bezvadně. Becky a Hunter jsou nejlepší kamarádky, které se rozhodnou pokořit 610 metrů vysokou rádiovou věž a mají k tomu celkem pádné důvody. Úvod je lehce pomalejší, ale výrazně to nevadí, jakmile se děvčata přiblíží k věži, tak začne hodně nepříjemná a úzkostlivá podívaná, kde lidem trpící akrofobii se bude dělat zle a vykroutí si prsty na nohou. Obě slečny jsou sympatické a poměrně inteligentní, takže veškeré pokusy o záchranu jsou velmi uvěřitelné a dávají smysl. Človek by si myslel, že režisér natočí jen čistý horolezecký Survival, ale stihl tu zakomponovat i jiné prvky ( dvě nepříjemné a atmosférické noční můry), trochu brutality a Supy! ( ti zde mají docela dost prostoru a jsou hodně nepříjemní) a došlo i na nějaký zvrat, který rozhodně potěšil. Atmosféra, adrenalin a napětí zde funguje prakticky po celou stopáž a díky skvělé kameře a hlavně velmi intenzivní hudbě je z toho krásně nervy drásající Thriller za malý peníz, který funguje i baví a mně to bohatě stačí. 7/10. ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

Mám z výšek regulérní psycho, tenhle film se mnou ale kupodivu moc nehnul. Řekl bych, že jsou zbytečně moc vysoko, kdy už nejsou vidět podrobnosti na zemi a tím ta výška ztrácí koule. Píčoviny: Maličkej dalekohled opravdu nepřibližuje tak, jak bylo ukázáno. Každej, kdo někdy lezl nad úroveň střech činžovních domů by si vzal rukavice. Frajerky ne a to se vsaďte že by nahoře měly ty ruce úplně dojebaný. Dron, kterej jde s baterkou k nule by jistě nenastoupal zpátky 200-300m. Spoiler: Samozřejmě to dopadne blbě, ta nesympatická přežije. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Fall" podľa mňa tento rok dosiahol jeden skutočný vrchol. A to v tom, že mi priniesol film, ktorý sa mi skutočne dostal pod kožu a ešte po dopozeraní som potreboval nejaký čas na to, aby som to spracoval. A môže za to niekoľko dôvodov. V prvom rade prostredie tej rádiovej veže je skutočne dobre spracované a dáva tomu všetkému ten silný pocit beznádeje. Rovnako fakt, že všetky vaše veci sú len niekoľko metrov pod vami, ale nemôžete sa k ním nijako dostať. V druhom rade sú to naše hrdinky. Grace Caroline Currey a Virginia Gardner odviedli skutočne skvelú prácu a predali asi všetky scénky. Veril som im to v každom ohľade. A to finále vďaka tomu pôsobí ako skutočné zadosťučinenie. Pochváliť ale musím aj ich dialógy. A to čo odhalíme z ich minulosti. Nebolo to nutné, no dalo mi to v niektorých scénkach viac pochopenia. Nedá sa povedať, že by to niekto mal ľahšie alebo ťažšie. Všetci prežívame určité skutočnosti inak. A vnímame to inak. Plus je v tomto filme asi najlepší človek vs. sup moment v histórii filmu. Keď to uvidíte... pochopíte. A rovnako čo ma prekvapilo bol finálny zvrat. Nebudem prezrádzať o čo ide, no dalo to celému filmu ešte niečo navyše. Film zlyháva dokopy pre mňa iba v dvoch aspektoch. Prvým je úvod, ktorý je čisté klišé. Videli sme to, vieme čo sa stane a nijako nás to neprekvapí. Druhá vec je to, že občas sú vo filme momentky, ktoré sú tu vložené, aby nejakým spôsobom ovplyvnili dianie neskôr. Či pozitívne alebo negatívne. A kým niektoré sú fajn... iné na mňa pôsobia v štýle: "Bolo toto naozaj nutné?" Inak ale nemám moc čo vytknúť. Film ma skutočne dostal do stavu, že som nad filmom premýšľal. Najmä nad Hunter a tým, čo sa o nej dozvieme. Tie momentky úprimnosti boli skutočne skvelé. Hodnotenie: A- ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zdechl bych, ani za peníze za nic na světě bych tam nevylezl. Pohledy na horu a z výšky mě dostaly do kolen. Dlouho jsem neměl u filmu tak špatný a nepříjemný pocit. To bylo mooooc i na můj strach, výborně dech berouci natočený film. Smutný, nebezpečný, výborný, škoda konce, záchranu jsem chtěl vidět. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Outfit, který má na sobě při výstupu na věž Hunter (Virginia Gardner), odkazuje na herní postavu Lary Croft z herní série „Tomb Raider“. (korbitch22)
  • Rádiová vež B67 vo filme reálne neexistuje. Vzhľad rádiovej veže bol inšpirovaný rádiovou vežou KXTV/KOVR Tower vo Walnut Grove v Kalifornii. (Grims)
  • Ve 37. minutě filmu ve chvíli, kdy se žebřík s Becky (Grace Caroline Currey) odděluje od věže, je na okamžik vidět záběr na plošinu, na které by měla stát Hunter (Virginia Gardner), ovšem ta je prázdná. (Emperor1)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama