Reklama

Reklama

VOD (1)

Policejní detektiv Danny Rourke (Ben Affleck) obdrží telefonát o probíhající loupeži. Po příjezdu na místo ho čeká šok - v bance narazí na stopu, která by mohla vést k objevení jeho dávno ztracené dcery. Během loupeže navíc dojde k nevysvětlitelnému ohnutí reality. Oba případy spojuje postava tajemného hypnotika (William Fichtner), který údajně dokáže silou mysli přimět ostatní lidi vnímat verzi světa, která neexistuje. Detektiv Rourke, odhodlaný najít svou zmizelou dceru, pronásleduje pachatele, který ho donutí zpochybnit realitu svého světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (161)

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

Tak stejně jako před sedmi lety kdy jsem byl na snímku Zúčtování na premiéře aniž bych věděl do čeho jdu tak zde s krátícími se dny do Flashe jsem zkusil i nový snímek Roberta Rodrigueze v hlavní roli s Benem Affleckem Hypnotik. Do začátku musím říct že jsem byl sakra že příjemně překvapen! Film se od začátku ubírá jistým směrem ale od půlky filmu dál zjistíte že nic jistého ve skutečnosti není a právě tento šokový moment z tohoto díla dělá tak moc zajímavý film. Celou dobu sledujete zoufalého a zlomeného detektiva Rourkea kterému unesli před nějakým časem dceru, a ikdyž se snaží s tím vyrovnat tak náhodu či ne se dostane k případu který je ve spojistosti se zmizením jeho dcery a při hlubším pátrání zjistí že vůbec ale absolutně vůbec nic není tak jak bylo ve snímku zpočátku zahájeno. Film je vyvážený a dynamický, místy až příjemně mysteriózní ve spojení s dobrou akcí a ponurý thrillerem. Rodriguez tudíž natočil velmi dospělý snímek v kterém je znát jeho rukopis a konečně se nejedná jen o laciných dětský film pro Netflix. Do toho až skvělá hudba jeho vlastního syna Rebela přidává tu správnou noirovou atmosféru. Takže film silně doporučuji lidem co mají rádi kvalitní mysteriózní thriller s vyváženou akcí, skvělým hereckým obsazením a hereckými výkony a co hlavně rádi řeší hlavolamy ve spojení s ponurou atmosférou. Film jinak baví od začátku až do konce, hluchá místa nebyli takže za mě spokojenost! Samozřejmě nějaké nedostatky to má, a mnoho věcí ve snímku bylo převzato z jiných filmů ale film mě prostě bavil. Bacha na toho kdo si od vás bude chtít půjčit zapalovač, mohl by to totiž být … HYPNOTIK … Mé hodnocení: 7/10 ()

alchac 

všechny recenze uživatele

To se vám takhle v baru sejde Trojklanně zanícený netopýr s Touhou prznit tvůrce nejlepších netopýrů a Touha Trojklanně zanícenému netopýrovi říká: „Trojklanně zanícený netopýre, já tě sežeru.“ A Trojklanně zanícený netopýr nehne brvou. Asi takhle nějak mohl vypadat vtip před bankou, kdyby chtěl být Rodriguez krutopřísný k(K?)ameňákový vtipálek a nezvládl toliko vykrádat sám sebe a zejména jiné, pročež když už hledal nějakou pořádnou Dominu, měl si dát raději normální inzerát třeba někam do El Metra a dále si nemrvit mlýnkařskou pověst podobným hokuspokusem, který dělal dojem příjemně sedmdesátkově mrazivého mysteriózního thrilleru pouhých cca 10 úvodních minut, aby následně rezignovaně přiznal další Bobbyho scénáristické béčko (a když už vyčórované, tak navíc dost neumětelsky, což mj. vyústilo i v rádoby sofistikovaného viselce, jestli teda jako vlastně vyhrál Kwisatz Haderach nebo Gilda), v němž ovšem tvůrce vyměnil svou osobitou Desperádně Mačetovskou patinu, jež tomu vždy dodala nadsázkový šmrnc a dojem jednoznačně chtěného, za snahu o seriózní áčkovost, která z toho ovšem ve výsledku udělala pouze křečovitě rozpačitou parodii, v níž se, aby té hrůzy snad nebylo málo, režisér navíc tentokrát kástingově „poněkud“ utnul, neb obsadit do poměrně emoční role někoho, kdo za celý snímek téměř nezmění výraz v xichtě, by snad bylo možné s někým jako Lino Ventura nebo Mark Rylance, ale s Mr. Pokrfejsem rozhodně, ale rozhodně né (!!!), anžto snaha o mimické projevy řečeného jelimana ve mně jako vždy vyvolávala silně ambivalentní pocity, zda řvát smíchem či ze zoufalství nad tím, čím jsem to zase zabil hodinu a půl života. Tak snad jedině Bragovic Alči, která z toho jako jediná dělala jakž takž ukoukatelnou záležitost, tedy na tomto místě gratuluji ke druhému zářezu v rubbermanovském triatlonu Démon – Eflek – Nýjo. P.S.: Obsahovalo přítlačná křídla! ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Míval jsem Roberta Rodrigueze fakt rád, ale pravdou je, že Hypnotik ukázal, že když za sebou nemá výrazný vizuál, tak se ukáže jeho neschopnost natočit dospělý, rafinovaný příběh. Hypnotik je kopií Nolanových filmů s kořením od Ridleyho Prokletého ostrova. Jenže ač je jádro filmu docela zajímavé, celé to kolem je spíš úsměvné a až dost hloupé. Navíc už jsem dlouho neviděl herce takhle odchodit film. Afflecka to evidentně vyloženě otravovalo a o hraním se v jeho případě nedá snad ani mluvit. Zbytek osazenstva je spíš b-třída. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck se probral z alkoholového opojení a nabitý novou energií od své krákající manželky podal vcelku slušný herecký výkon. Co na tom, že povětšinu snímku měl v obličeji jeden jediný výraz, hodný čerstvého abstinenta, který se už sice udrží daleko od láhve, ale hrozně ho to sere. Film má zajímavý námět a moment překvapení byl, to přiznávám více než slušný. Problémem poněkud děravého scénáře je dostatečný motiv pro to, co všichni dělali, nějaké hlubší vysvětlení, jak to dělali a hlavně ten za vlasy přitažený závěr. Film působý delší, než je, což je známka hluchých míst, které příběh nikam neposouvaly. Jako celek za mne průměr průměru. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazený film s dobrou zápletkou i pointou, kdy se Rodriguez snaží kopírovat nolana, jak hudbou, tak akcí a vlastně vším ale při porovnání žalostně selhává. Film je předvídatelný a pozorný divák přijde na všechno velice rychle což je škoda. Konec mohl lépe vygradovat a s tou kamerou si to chtělo více pohrát. Takhle bohužel jen průměr. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodne sa malo natáčať v Los Angeles a v celej Kalifornii v roku 2020, všetky miesta boli preskúmané a kulisy boli postavené v Santa Clarita Studios, lenže Covid opatrenia zastavili produkciu a tá sa obnovila sa až nasledujúci rok v Texase. (Arsenal83)
  • Režisér Robert Rodriguez napsal první scénář k tomuto filmu už v roce 2002 a přiznal, že je to jeden z jeho oblíbených příběhů. (Sebule)

Reklama

Reklama