Reklama

Reklama

Komediální drama Air od oceňovaného režiséra Bena Afflecka s Mattem Damonem v hlavní roli podnikavého manažera společnosti Nike, Sonnyho Vaccaroa odhaluje neuvěřitelnou spolupráci mezi tehdejším nováčkem Michaelem Jordanem a začínající basketbalovou divizí Nike, která díky značce Air Jordan způsobila revoluci ve světě sportu a současné kultuře. Dojemný příběh sleduje hazardní hru nekonvenčního týmu, který rozhoduje o kariéře a v němž jde o všechno a nekompromisní vizi matky, která zná hodnotu obrovského talentu svého syna, a basketbalového fenoména, jenž se stane nejlepším hráčem všech dob. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (256)

Silence 

všechny recenze uživatele

Standardně dobrá afflekovská režie, sympatické herecké výkony v čele s vynikajícím civilním Damonem, příjemná - i když trošku násilně tlačená - osmdesátková atmosféra. Naštěstí! Protože příběh o tom, jak jedna bohatá firma získala přízeň budoucího miliardáře tím, že mu slíbila tolik peněz, kolik dvě jiné bohaté firmy nikdy nikomu nezaplatily, a tím mimo jiné pomohla vytvořit precedent v bizarním přeplácení sportovních hvězd, vlastně postrádá výrazný potenciál dramatičnosti a gradace i nějakou nosnou myšlenku či poselství. Feel good... fade out... 6.5/10 ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Benu Affleckovi a Mattu Damonovi to i po letech spolu pořád ladí. Přátelé a kolegové, kteří za sebou nechali pár povedených filmových kousků. Air není jednoduché co do tématu v celosvětovém rozsahu. Je to film primárně pro USA a diváky v USA, mají rádi tento typ příběhu, kde máte losery, outsidery, ponížené a uražené, z nichž se stanou hrdinové, černošskou rodinu, jíž vládne matka atd. atd. Samozřejmě nesmí chybět v jisté fázi filmu, ideálně na konci mohutný potlesk, bez něho bychom asi nemohli vidět téměř žádný americký film. Dost bylo negativ, teď ta pozitiva - navzdory celkem plochému tématu nenudí i při delší stopáži, Viola Davis září jako vždy, Chris Tucker hláškuje ostošest a košíková pro mě vždy byl a bude atraktivní sport. Tak silný Dream Team z Olympiády v Barceloně se ale už těžko někdy poskládá, bude mu vždy chybět ten výjimečný Michael Jordan... ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se chtěla podívat kvůli vysokému hodnocení, které ze začátku měl, ale jak koukám teď, tak to docela dost kleslo. Nicméně spojení Matta, Bena, Jasona a Violy přece nemůže být zlé! Nevadí mi, že jsem film viděla, právě naopak, alespoň jsem se zase něco dozvěděla o historii, tentokrát o tom jak vznikli slavné Air Jordan. Ale přišlo mi to místy až moc zdlouhavé. Nechápu, jak z filmu o botách dokázaly udělat drama, asi už vážně nemají o čem točit. Není to špatný film, ale drama o vzniku bot zní jako by si někdo šlehl lajnu karla, když nemohl spát. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

miluju tyhle retro konverzačky o tématech o kterých by si nejspíš nic dobrovolně ani nepřečetl. Nápad natočit film o vzniku boty se na první pohled jeví jako dost nezajímavý, ovšem Affleck je natolik zkušený tvůrce, že moc dobře věděl že samotná bota film neutáhne a tak o ní jde víceméně až ve druhém sledu. Prim hraje příběh chlápků bojující s krizí středního věku, kteří tak nějak tuší že mají asi poslední šanci vymanit se z průměrnosti a taky moc dobře tuší že sami to nezvládnou. Air je velmi dobře natočené a těží maximum z hereckého obsazení, kterému vládne tradičně skvělý Matt Damon a hlavně z osmdesátkové atmosféry, která je tu nejlepší od Vlka z Wall Street. Po nevýrazném Live By Night se tak Affleck režisér vrací zpět na výsluní. A zcela zaslouženě...80% ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Do háje co to bylo? Nebudu zde vztyčovat žádná procenta pač to šlo celé mimo mě. Já se těšil na solidní drama se skvělými herci a ono to bylo nudné, otravné, nezáživné, no prostě o hovně! I spoustu nesmyslů tu bylo ohledně těch značek Nike atd. Damon a Affleck apod – nikdo z nich mě nezaujal. No, asi jsem měl špatnou náladu, objektivní to zřejmě není, ale zas po delší době musím dát nezvratný odpad! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • V tomto filme možno vidieť veľmi krátku ukážku z televízneho seriálu Knight Rider (1982-1986). Keď mal Jason Bateman (Rob Strasser) 14 rokov, objavil sa v epizóde Stratený rytier ako postava s menom Doug Wainwright. Zaujímavosťou je, že táto epizóda bola natočená a prvýkrát odvysielaná v roku 1984, v tom istom roku, v ktorom sa odohráva tento film. (Arsenal83)
  • Matt Damon povedal, že práca na tomto filme bola "najlepšia práca, akú som kedy mal. Bol som smutný, keď sa to skončilo." (Arsenal83)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon chystají další film

Ben Affleck a Matt Damon chystají další film

22.06.2024

Úspěšná oscarová dvojice tvůrců Ben Affleck & Matt Damon (Dobrý Will Hunting, Poslední souboj) chystá po loňském zábavném dramatu Air: Zrození legendy další spolupráci. Dva letití přátelé by si… (více)

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Reklama

Reklama