Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro Karla Rodena zásadní film jenž se díky němu vryl americkému divákovi do paměti svým bezprostředním chováním...takového psychopata jsem dlouho neviděl. Pak se nemůžu divit, že zabije i Roberta de Nira, který hraje superpoldu, kterého mají všichni rádi. Pro mě jako Čecha je to film s mnoha nesrovnalostmi, ale budiž pro Rodena zlom, v USA film oblíbený tak proč to dál pitvat. Jinak bych filmu ještě vytknul délku která přesahuje bezmála dvě hodiny, ale zato akcí sršící a málokdy nudící i když dvě hodiny na akci jsou dvě hodiny... Jinak během této doby mě stihnul zaujmout ruský sympaťák Oleg, který hraje Rodenova parťáka (ano stále jsme bráni jako východ Evropy takže tu máme dvojku čech + rusák) a bylo mi ho nakonci docela líto i když dosáhnul toho co si vždy přál. --- Takže oni uhoří, ale přitom se milují? - No lidé mají jiné priority. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Anthony Marinelli a J. Peter Robinson: 1. Fame - God Lives Underwater [3:24] ,2. Porcelain - Moby [6:37] ,3. 3 Kilos - Prodigy [7:08] ,4. Gun - Gus Gus [6:10] ,5. Carmen Queasy - Maxim [4:00] ,6. La Guitaristic House Organisation - Rinocerose [4:21] ,7. Out Run - David Holmes [4:44] ,8. 52 Pickup - Ballistic Mystic [5:30] ,9. Ultra-Obscene - Breakbeat Era [5:03] ,10. Exedrene - Johann Langlie [2:06] ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Vy jste Čech a vy Rus. Odkud se znáte ? Z Prahy. CITÁT - Poslouchej. Nemáš posílat dopis se zpáteční adresou, když se schováváš............ Miluji Ameriku, nikdo nezodpovídá za to, co dělá. Karel Roden v jedné ze svých psycho rolí. CITÁT - Perfektní, mám to !!....... Rodenův Ruský kolega je taky šílenec, ale do filmování. Má to také své následky. Určitě to bylo, přinejmenším, zajímavé pro Karla Rodena, plivat do tváře Roberta De Nira, ikdyž nezůstane jen při tom. Plivaj totiž oba a ještě něco víc. CITÁT - Já zabiju někoho slavnýho !!!.......... Tragédie ve filmu nesmí chybět. CITÁT - Já nejsem vrah, já jsem režisér....... Zajímavé a poučné. Celkem v klidu se to dá sledovat až do samotného konce. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tak po tomhle si o nás většina Amíků musí myslet, že jsme národ fanatických zabijáků a prostitutek. Ale co, přece se kvůli tomu nebudeme zlobit jako Slováci kvůli Hostelu. Někdy to tak chodí a zrovna tenhle film měl našlápnuto hodně vysoko, rozhodně mnohem výš než neoblíbený horor našich východních sousedů. Herce na to měl, Robert De Niro je jako v roli tvrdých chlapíků dobrej a Karel Roden ho dokonce ještě převyšuje. Za to, jak to zahrál, je fakt extratřída, tak vyšinutýho šílence jsem na filmovým plátně neviděla už hodně dlouho. Potěšila mě i role Kelseyho "Frasiera" Grammera v roli chlapíka pracujícího pro média, který chce za každou cenu získat exkluzivní záběry do svého pořadu. Když ale zapomenu na herecký obsazení, musím přiznat, že mě i několik věcí zklamalo. Tvůrci zjevně nevěděli, jestli jít stylem thrilleru nebo satiry, takže tak nějak skákali z jednoho žánru do druhýho. Přitom satira by to mohla být při troše změn skvělá, stačilo trošku pozměnit scénář (třeba hodit závěrečný titulky o 15 minut dřív) a film by hned zapadlo do vyšší ligy, někam k Vrtěti psem. Jo a ještě jednu věc na tom filmu oceňuju. Celkem hodně nečekanej zvrat někde uprostřed. Pořád jsem si říkala, je to sakra pravda? No jo, i takový věci se dějí... kdo by to kdy řekl? ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Tak trochu vážná krimi s vyšinutým Rodenem, tak trochu totální prdel dělající si šoufky z médií. Škoda, že film neskončil o pár minut dřív, zhruba v momentě, kdy Edward Burns zahodí odznak. Film by si zasloužil o mnoho údernější konec, obyčejný happy end mu škodí. Jinak ale Roden kraluje a dvojka De Niro/Burns mu zdatně sekundují. Ve finále dobré, ale asi lehko zapomenutelné. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Film sa natáčal mimo Los Angeles aj v New Yorku. (Laslo)
  • Název filmu se objeví na začátku i na konci. (griph)

Reklama

Reklama