Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro Karla Rodena zásadní film jenž se díky němu vryl americkému divákovi do paměti svým bezprostředním chováním...takového psychopata jsem dlouho neviděl. Pak se nemůžu divit, že zabije i Roberta de Nira, který hraje superpoldu, kterého mají všichni rádi. Pro mě jako Čecha je to film s mnoha nesrovnalostmi, ale budiž pro Rodena zlom, v USA film oblíbený tak proč to dál pitvat. Jinak bych filmu ještě vytknul délku která přesahuje bezmála dvě hodiny, ale zato akcí sršící a málokdy nudící i když dvě hodiny na akci jsou dvě hodiny... Jinak během této doby mě stihnul zaujmout ruský sympaťák Oleg, který hraje Rodenova parťáka (ano stále jsme bráni jako východ Evropy takže tu máme dvojku čech + rusák) a bylo mi ho nakonci docela líto i když dosáhnul toho co si vždy přál. --- Takže oni uhoří, ale přitom se milují? - No lidé mají jiné priority. ()

Columbus 

všechny recenze uživatele

Tomu rikam prvni poradne dobyti hradu zvany Hollywood nasim hercem! Roden neni skvely, on je naprosto neuveritelny. Jde z nej strach a hlavne hraje o tridu lepe nez bozsky Niro, ktereho miluji. A ten druhy na plakate? Nejakej Burns, ten je mimo uplne. V podstate tuctova policejni story, ale ten nas ji povysuje nekam vys. A navic ta satisfakce - Niro dostane na prdel od Cecha! :) ()

Reklama

adams89 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční thriler, který stojí alespoň za to jedno shlédnutí. Největším lákadlem filmu jsou Robert De Niro a především pro nás, české fanoušky, skvělý Karel Roden, v roli šílence s dost legračním jménem Emil Slovák. Ten se mezi hollywoodskými herci vůbec neztratil, ba naopak, byl zde nejlepší - hrál velmi přesvědčivě a dost mě pobavil. Troufám si i tvrdit, že tu zastínil i De Nira! Přesvědčil nás nejen o svých hereckých kvalitách, ale také o tom, že role záporáků mu říkají opravdu hodně. Jinak příběh tu zrovna není silnou stránkou, ale jak jsem už zmínil, na to jedno podívání se to dá vydržet. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pripomínate mi moje šteňa. Šťalo mi na koberec, ale nechal som si ho.“ Komentár obsahuje spoilery. 15 MINÚT je zvláštny film. Hoci je Robert De Niro uvádzaný na prvom mieste, vlastne oňho vôbec nejde a v polovici zomrie (vôbec nie tak naturalisticky, ako sa hovorilo v čase uvedenia do kín). Hoci režisér používa násilie, zo surových scén nemrazí tak, ako mraziť malo/mohlo. Hoci je snímka plná satiry, scenárista volí na charakteristiku amerického národa prízemné slová (naivnosti typu „Zabi v Amerike človeka a staneš sa hviezdou“, čože??). Hoci sa to celé tvári ako buddy movie, o parťácky príbeh nejde už kvôli hore uvedenému (ťažko urobíte buddy movie, ak je jeden z buddy mŕtvy). A tak ďalej... Napriek tomu, aký čudný film to je, nejde (už kvôli atmosfére, pomerne nečakaným zvratom a Karlovi Rodenovi) o stratu času. Úplne. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mňa tento film bavil oveľa dlhšie, ako oných 15 minút. Mal maximálne priemerné hodnotenia, takže som od neho vôbec nič nečakal a asi aj preto som bol celkom príjemne prekvapený. De Niro poteší vždy, Rodena som vtedy videl v americkom filme po prvý krát, takže som bol z toho trochu na vetvy. Námet, scenár, aj spracovanie mi pripadali solídne až nadpriemerné, takže celkovo spokojnosť a trochu sklamanie, že tento filmík si užil iba tých 15 minút kontroverznej slávy. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • V českém dabingu z roku 2001 (překlad Petr Zenkl, režie Alice Hurychová) se Emil Slovák (Karel Roden) jmenuje Emil Slezák. (NIRO)
  • Karel Roden jednou v rozhovoru uvedl, že jeho hereckým snem je zahrát si po boku Roberta De Nira. Tímto filmem se mu sen splnil a dokonce ve filmu hrál déle než jeho idol. (foxing)
  • Postava Karla Rodena se jmenuje Emil Slovák, jak je možné vidět v pasu na začátku filmu a v závěrečných titulkách, ale ve filmu mu říkají Slezák. (alienad)

Reklama

Reklama