Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, já ten film mám rád, a to zhruba ze stejnejch důvodů jako Volný pád. Mám rád střet člověka s mediálním světem, reality s tím, v co se dá překroutit. Drobné WTF momenty ("pohřbívání má na Východě velký význam") kldně přejdu, když film zároveň nabízí tak pěkné scény jako Karla Rodena nevěřícně zírajícího na jakousi reality show, kde se otec omlouvá synovi, že spal s jeho manželkou. "You Americans are cowards. Without your money or rockets..." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro Karla Rodena zásadní film jenž se díky němu vryl americkému divákovi do paměti svým bezprostředním chováním...takového psychopata jsem dlouho neviděl. Pak se nemůžu divit, že zabije i Roberta de Nira, který hraje superpoldu, kterého mají všichni rádi. Pro mě jako Čecha je to film s mnoha nesrovnalostmi, ale budiž pro Rodena zlom, v USA film oblíbený tak proč to dál pitvat. Jinak bych filmu ještě vytknul délku která přesahuje bezmála dvě hodiny, ale zato akcí sršící a málokdy nudící i když dvě hodiny na akci jsou dvě hodiny... Jinak během této doby mě stihnul zaujmout ruský sympaťák Oleg, který hraje Rodenova parťáka (ano stále jsme bráni jako východ Evropy takže tu máme dvojku čech + rusák) a bylo mi ho nakonci docela líto i když dosáhnul toho co si vždy přál. --- Takže oni uhoří, ale přitom se milují? - No lidé mají jiné priority. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Anthony Marinelli a J. Peter Robinson: 1. Fame - God Lives Underwater [3:24] ,2. Porcelain - Moby [6:37] ,3. 3 Kilos - Prodigy [7:08] ,4. Gun - Gus Gus [6:10] ,5. Carmen Queasy - Maxim [4:00] ,6. La Guitaristic House Organisation - Rinocerose [4:21] ,7. Out Run - David Holmes [4:44] ,8. 52 Pickup - Ballistic Mystic [5:30] ,9. Ultra-Obscene - Breakbeat Era [5:03] ,10. Exedrene - Johann Langlie [2:06] ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

První významná role Karla Rodena v Americe je prozatím stále jeho rolí nejlepší. V této roli psychopatického zabijáka totiž opravdu září a ani Robert De Niro mu tady nestačí, i když stále hraje svůj solidní nadprůměr. Jinak je to velice solidní kriminálka, u které jsem se ani na chvilku nenudil a která splňovala snad všechna žánrová pravidla. Sice jsem čekal, že ty média v tom budou hrát roli ještě trochu větší a mohla se tak jejich role ještě trochu rozvinout, ale i tak je to velice příjemné. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Robert de Niro je tu len do počtu a pre prilákanie divákov, scenár je jeden zlý vtip, všetko je tak otrasné že sa netreba ani rozpisovať...Jedna hviezdička LEN za Karla Rodena, inak je to katastrofa, pri ktorej som ledva vydržal do konca...Toto že má byť "o sile médií a schopnosti manipulovať spoločnosťou"? Ľudia nebláznite...:) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Trik, jak se dostat z kocoviny, kdy ponoříte hlavu do umyvadla plného vody s ledem, je prý metoda, kterou někteří policisté používají. De Niro na něj narazil, když si dělal soukromý průzkum mezi detektivy. (don corleone)
  • Irský malíř Graham Knuttel dostal za svůj obraz 50 tisíc liber, ve filmu ho pak zničili. (don corleone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno