Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Komorní drama o dvou odcizených sestrách, z nichž jedna je těžce nemocná a potřebuje darovat kostní dřeň. Marvinův pokoj scenáristicky sice trošku drhne, ale Meryl a Leo byli jako vždy naprosto fantastičtí, stejně jako Robert De Niro a Diane Keaton. Tenhle film o hledání cesty k druhým je ale docela fajn a občas umí i správně zahrát na emoce. Slabší čtyřhvězda. 75%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemec Jerry Zaks dostal v roku 1996 príležitosť, aby natočil svoj najúspešnejší film. Štedrá produkcia, kvalitne spracovaný scénar, zaujímavý psychologicko-dramatický námet a hviezdne herecké obsadenie predurčovalo snímku "Marvinova izba" úspech. Trocha som sa však obával toho ako to nie moc skúsený režisér Jerry Zaks zvládne spracovať. Napokon to dopadlo velice dobre. Zaks natočil výborný film. "Marvin´s Room" je silne emotívna dráma. **** ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Máte rádi soccer a návštěvy holiče/kadeřnice? Jestli ANO, tak úvodní pasáž příběhu o jednom neřádovi a jeho tetě nepropásněte srkáním koly skloubené s tupým výrazem na tolikráte viděný strop! Každý účastník devítiletého procesu českého školství (vyjma šprtů a znalostí chtivých dívek v prvních lavicích) zkoušel vytvářet vepře alias odrážet světlo na tabuli a poťouchle se šklebit. Zřejmě by jste neřekli, kolik že pasáží v Marvin's Room se točí okolo těchto vepřů na stěně! "Můžu kouřit? Kouření je u nás zakázáno. Budu kouřit potichu." Pokud máte osobní experience s oddělením pro trvale ležící, tak budete valit bulvy na mažoretku, jež toto neoblíbené oddělení vychvaluje do nebes (náhrobní kámen k pobytu je FREEEEE!). Impotentní Leo a brzy mrtvá tetička, jež prý chrchlá krev z hladu vytváří snímek, na nějž po vydatné snídani zapomenete. Permanentně. 30% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Komornejšia dráma, nabitá hereckými hviezdami. To je asi na tom aj to najlepšie - charizmatická herecká zostava, aj keď musím podotknúť, že sa tu veľa nenarobili. Leo hral jeho obľúbeného rebela, ktorý mu ide štandardne vynikajúco a obe dámy do svojich postáv tiež toho nemuseli veľa vložiť. Po hereckej stránke pre nich rutina. Dejová linka si zobrala na mušku vývoj vzťahov v rodine s chorými členmi, o ktorých sa treba starať. Vyhranili sa tu dve stanoviská i so svojimi plusmi a mínusmi. Čo sa mňa týka, páčil sa mi hlavne rozvoj vzťahu medzi matkou a starším synom. Atmosféra snímku si ma však nedokázala získať. Ani po emočnej stránke tu nebolo nič, čo by zdvihlo latku troška vyššie ako len na priemer. Chcelo to lepšie dramatické spracovanie a viac vyhranenejších situácií. 65/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Nezáživný film pojednávajúci o stretnutí po rokoch, ktorému ťažko uveriť. Meryl Streep v netradičnej roli podala len priemerný výkon a kto zaujal je Leo Dicaprio. Jeho rebel je uveriteľná postava zo všetkých zúčastnených. Otvorený koniec je vypočítavý, aby uspokojil všetky strany. U mňa ho skôr zrazil do podpriemeru. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)
  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)

Reklama

Reklama