Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Nádherný životní příběh s bravurním hereckým výkonem ze strany každého zúčastněného. Diane Keaton má velice tragickou postavu a odvádí úžasnou práci. Dokonce za ní byla nominovaná na Oscary, ale prohrála v konkurenci s Frances McDormand za Fargo. Meryl Streep je ve své roli matky, která je rozvedená a má problémy s výchovou dětí, také skvělá. No, a Leo. Leonardo DiCaprio, čerstvý držitel Oscara je tady naprosto k zulíbání. On je tak roztomilý, když se zlobí :) Je smutné, když si všimnete toho, že režisér Marvinova pokoje, Jerry Zaks, natočil tento jediný film. Předtím i potom už jenom televizi. To je smutné, protože ne každý režisér je schopný udělat adaptaci divadelní hry tak, aby to nevypadal blbě. Scénář skvělý, emotivní a uvěřitelný. Jednoznačná klasika, kterou si nesmíte nechat ujít ;-) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Když "hodná" sestra Diana Keaton dostane leukémii, tak za ní po 20 letech přijede druhá sestra Meryl Streep s jejími dvěma syny, aby jí darovala kostní dřeň. Ty se ovšem neshodují a tak na řadu přichází syni jejichž kostní dřeň se také neshoduje........ Slušné drama z rodinného prostředí, kterému spíše dominují hvězdní herci než samotný obsah filmu (tím film nechci nějak shazovat). Za vyzdvihnutí určitě stojí výkon Diany Keaton, která byla poprávu nominována na Oscara. Zdatně jí sekundují Meryl Streep, Leonardo DiCaprio a Robert DeNiro (i když ten si zde zahrál velmi málo). ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Když mají děti příliš lásky či naopak jako zde nedostatek, tak prostě zdivočí. Neuctívají to vše, co pro ně rodiče dělají. Ale jak je jednou začne někdo chápat, prokoukne je, i tak je malá šance, že se budou snažit změnit. Někdy je ovšem pozdě. Mě zde zaujal pouze Robert De Niro v roli humorného doktora, který ovšem do úzkého rodiného kruhu a hlavního dějiště, až tak nepatřil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela slušné ale nikoliv vynikající drama silně hrající na city. Film má řadu známých herců ale nejvíce mi sedl herecký výkon Diane Keaton, která mi ze všech zúčastněných přišla nejcivilnější a nejvěrohodnější. Meryl Streep mi ve své roli moc nesedla, DiCaprio zde hodně přehrává a De Niro dostal velice málo prostoru. Celkově se však jedná o povedený film, který nenudí ale není v něm nic hodné zapamatování. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Marvinova izba ide sčasti presne podľa očakávaní, sčasti ale aj proti nim. Je jasné, že budeme svedkami vývinu vzťahu medzi tetou a jej synovcom a zároveň že si budú dve sestry vyriaďovať veci z minulosti a zároveň nanovo rekonštruovať svoj vzťah. Zároveň ale netušíme ako to celé skončí, tvorcovia nám naznačia viacero možností, pričom sa viac sústredia práve na tie vzťahy, než že by sa snažili rozriešiť ústrednú zápletku. Je to myslím správne rozhodnutie. Herci sú bez výnimky skvelí, napriek všetkým kladom ale film pôsobí iba mierne nadpriemerne. Možno je to akousi autorskou rozpoltenosťou medzi nezávislou drámou a klasickým Hollywoodom. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)
  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)

Reklama

Reklama