Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vincent je jeden z posledních lidí, který se narodil z lásky svých rodičů, a tudíž mimo dohled genetických inženýrů. Nedokonalý Vincent je "odsouzen" k práci uklízeče ve velkém centru pro pěstování dokonalých lidí Gattaca, ačkoliv sám tolik touží stát se kosmickým navigátorem. Nakonec volí cestu podvodu. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (874)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Upřímně jsem měl z filmu strach. Sci-fi film bez akce zní strašlivě, ale ono je to nakonec velmi krásný a produktivní film, který se doslova vzdal efektů a dopadlo to více než skvěle. Perfektní herci, zajímavá a originální myšlenka mě nutila s napětím sledovat až do konce. 75% ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Další z neradostných vizí o tom, kam až může vědecký pokrok lidstvo dovést, je výborně zpracovaná a zahraná. Zaobírá se pouze psychikou člověka, neodklání se k žádným technickým vynálezům ani ničemu podobnému, co obvykle ve sci-fi vídáme, a i když je to vlastně jen další film o touze a odhodlání, dokáže zapůsobit. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Propracované ztvárnění budoucnosti, působivost v detailních vychytávkách, estetická výprava, a přesto hlavní síla filmu netkví ve vizuální atraktivitě. Uvěřitelné dějové okolnosti a kvalitní herecké výkony zvýrazňují humanitu celého přiběhu o neporazitelnosti lidského snu. Gattaca je tedy i emocionální, avšak nikterak lacinný (to právě naopak) a skutečně prožitý film, který se dá zhlédnout téměř "jedním dechem"... "I only lent you my body, you lent me your dream" 9/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dokonalá kombinácia ľahkého dramatu, napínavého thrilleru a vzrušujúcej science fiction. Žiadne výbojné efetky, žiadna snaha o prekonanie svojich žánrových bratríčkov. Gattaca si ide vlastnou cestou - ale cestou, ktorá jej však náramne sluší.. a podotýkam, že to v snímku b-e-z-ch-y-b-n-e slušalo aj mladej Ume Thurman. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Geniální dílo. Andrew Niccol z Nového Zélandu má před sebou úžasnou kariéru, kterou vylepšuje každým filmem, ale Gattaca jako jeho debut zůstane výjimečnou. Kdo by čekal, že obsazení v debutu neznámého režiséra bude tak skvěle obsazený a precizní po všech směrech. Výborně napsaný film s vloženými společenskými chybami, předsudky, nekalostmi v uhlazené vizi budoucnosti. Žít ve světe rozděleném na validy a invalidy, kde je diskriminace povinností a ne pouze názorem, sem zasadil Niccol příběh o člověku, který chce přesáhnout své hranice a potenciál, který mu darovala příroda a ne vědci. Oslava schopností člověka a ukázka jeho odvahy a síly vůle, která mu dokáže dovolit dosáhnout až k výšinám... Mnou naprosto milovaný dokonalý film, který okouzlí za všech okolností. Krásně stylizovaný a perfektně natočený a bohužel také zatím nedoceněný poklad. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Natáčelo se od 22. dubna do 16. července 1996 v Kalifornii. (Varan)
  • Během celého filmu brázdí ulice auta budoucnosti, která jsou poháněná elektrickou energií. Na jednom záběru dokonce hlavní hrdina připojuje svůj vůz po zaparkovaní na nabíječku. Každé auto má přesto v zadní části výfuk, který je při tomto systému pohonu zbytečný. (Geriel)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 1997 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Sci-fi detektivek není nikdy dost

Sci-fi detektivek není nikdy dost

21.05.2015

Obzvlášť těch ambiciózních, mezi něž se bude chtít zařadit i Genus. Co si pod tímhle slůvkem máte představit? Hodně depresivní příběh z futuristického Londýna, v němž si můžete předem koupit… (více)

Reklama

Reklama