Reklama

Reklama

Jen na skok

  • Velká Británie I Came By
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Maluje graffiti na domy, ve kterých bydlí společenská smetánka. V jednom sklepě přitom ale odhalí zvrácené tajemství a začnou se dít věci, které ohrozí jeho nejbližší. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Obstojný a neurážející Thriller z Netflixu. Režisér Babak Anvari je pro mne celkem břídil. Jeho dva hororové zářezy jsem protrpěl ( Under the Shadow a Wounds), ale jeho třetí film je relativně uspokojivý a možná do budoucna může Anvari ještě překvapit. Film se zaměřuje na mladého muže, který se vloupává do domů bohatých lidí a vymaluje jim bejvák Graffiti, ale v jednom sklepě u jednoho pána narazí na něco nepříjemného a to může ohrozit jeho i jeho blízké. Film sice není příliš originální je kombinací vícero filmů ( Don´t Breath a různé Home Invasiony), ale je rozhodně zábavný, napínavý, hezky natočený s fajn zápornou postavou ( o které se sice nedozvíme tolik, kolik se žádá) a potěší i zvrat ve středu filmu, který je rozhodně nečekaný. V průběhu došlo i na pár lekaček, které zafungovaly a lehce zamrzí, že finále není dostatečně intenzivní a vyhrocené, je poněkud odfláklé. Celkem mě mrzelo, že se film vyhýbá násilí ( jedna porcovací scéna si o to vyloženě říkala). Anvari ještě má, co zlepšovat, ale na nudný večer je I Came By dostačující. 6/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Toby je nesympatický kretén, a tak když zmizí, ani to se mnou nehnulo. A pak se poněkud rozvlekle rozbíhá pátrání, ke konci dostává trochu rychlost a napětí, ale nejsem si jistý, zda jsem si přál zrovna takový konec, páč nedotknutelných sviní je na světě přeci jen požehnaně. Ale zase to může leckomu přivodit katarzi, proč tedy ne. A když už se v ruce objevila fešná pilka na maso, tak režisér si nechal porcování pro sebe. Vůbec v té nedotaženosti, kde se blábolilo jen o nějakém popelu, jsem pořád neměl jistotu, jak zmizelí dopadli. Bonneville tu vypadá na pětasedmdesát, ovšem v pohodě nakope zadnici daleko mladším....nojo...ty náhody, že. Pro mne od Anvariho zatím nejlepší věc, ty předchozí byly hotové srágory, ale i tak slabý průměr - 2,5* příště už mu asi šanci nedám. ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Marně se ptám, kde udělali tvůrci tohoto snímku zásadní chybu. Možná v obsazení - až na záporáka, z kterého charisma přímo stříkalo na všechny strany, postavy nevýrazné, nesympatické; možná v příběhu, který má tolik nelogických a nebojím se říct až debilních zvratů (v dnešní době, kdy má každý náctiletý mobil s kamerou a možností natočit video, které se uloží někam na net, se hlavní hrdina vydá na druhý průzkum jen tak a nic nenatočí nevyfotí?); a možná jen v tom, že příběh prostě nebyl dobře podán a natočen. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Najlepší film Babaka Anvariho, aj keď nejde prvý krát o horor. Ukážka sily vplyvu, konexií, známostí a vcelku pútavý a miestami nepríjemný triler s dobrou atmosférou a pre mňa osobne zaujímavým dejom. Herecky dobre zahraný (najmä záporák Hugh Bonneville je výborný) a obstojne natočený. Moje jediné výhrady smerujú asi k záveru, ktorý bol mierne odfláknutý a až moc "na efekt". Vo výsledku fajn jednohubka od Netflixu presne medzi 3 a 4*. 65-70% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama